Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Keresztény kormánypárti...

Keresztény kormánypárti szavazók, mit gondoltok a FIDESZ nagy Kína-barátságáról ezek után?

Figyelt kérdés

Olvassátok végig ezt a cikket (megjegyzem, ez csak a jéghegy csúcsa).

[link]

A Budapestre tervezett Fudan Egyetem ügye kapcsán jutott eszembe. Komolyan elfogadható számotokra, hogy az a párt, ami szavak szintjén kereszténynek adja el magát a megvezethető tömegek számára, tehát szájukra merészelik venni az Úr Jézus Krisztus nevét, mindemellett egy keresztényüldöző (!) KOMMUNISTA diktatúra egyetemét képes idetelepíteni/támogatni egy ilyen projektet? De ott van a nyári Lukasenko-ügy is: Orbán támogatásáról biztosította a nyíltan kommunista fehérorosz elnököt is az országban zajló ellenzéki tüntetések idején. Ti szerintetek nem undorító ez, hogy a nagy "kereszténységük" mellett képesek kommunistákkal megalkudni és baráti kapcsolatot építeni érdekből? Ilyenkor hova a nagy antikommunizmusotok? Ez szerintetek tűrhető, csak azért, mert a FIDESZ csinálja? Hát nem nyilvánvaló még ebből sem számotokra, hogy a FIDESZ számára a pragmatizmuson kívül semmi sem szent, hogy a politikai érdek az első, amihez képest számukra maga az Úr Jézus Krisztus és az általa alapított vallás csak egy jelentéktelen eszköz? Ha olyan fontos számotokra a vallásotok, hogy nem veszitek észre ezt a szintű álszentséget? Inkább bíztok továbbra is nyomorult világi politikusok propagandájában kritikátlan módon, felőletek aztán szembeköphetik a tetteikkel Istent? Elképesztő naivitás ez a részetekről. Egy keresztény egyetlen jöttment világi hatalom álszentségét se tolerálhatná, a FIDESZ a fent említett lépesei után már végképp totálisan hiteltelenné vált (sokadjára), mint "keresztény" párt, hiába nincs kereszténynek nevezhető alternatíva jelenleg a politikai pártok között.

2021. ápr. 20. 20:06
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
2021. ápr. 20. 20:58
 22/28 A kérdező kommentje:

Nyilván nem, és az általad említett "üzletelés" megkerülhetetlen a mai külpolitikában, de itt most kifejezetten a Fudan Egyetemről volt szó és arról, hogy a FIDESZ egy ilyen projekt mellett folytat antikommunista és "keresztény" narratívát. Ez pedig képmutatás, én csak azt a következtetést akartam levonni, hogy semmi hitelessége nincs már ezek után a FIDESZ-nek, mint "keresztény-konzervatív" pártnak. Színtiszta pragmatizmus, amit csinálnak.

2021. ápr. 20. 20:59
 23/28 A kérdező kommentje:

Komolyan felhozod megint, hogy ateista vagyok?! Mégis mikor említettem ezt, hogy én ATEISTA lennék? Annyira vagyok ateista, amennyire te keresztény lehetsz.... azt pedig az Úr Jézus Krisztus "szabta meg", milyennek kell lennie a követőinek, és tudtommal a képmutatás és álszentség elítélése is feladata egy kereszténynek....

2021. ápr. 20. 21:04
 24/28 anonim ***** válasza:
66%

Németországban van felépítve az Orosz Tudomány és Kultúra Háza. Németország mégis hogyan gondolhatja ezt a demokrácia dolgot, ha ilyen szinten lebratyiznak Putyinékkal? Hagyjuk ott emiatt az EU-t, mert a legerősebb állama antidemokratikus államokkal pacsizik le?

A kérdező meg akkor keresztény, amikor én vagyok kommunista.

De még ha az is lenne a kérdező, eleve megsérti a vallás lényegét: élj úgy, hogy ne kelt rossz érzést másokban és ne provokálj senkit. Szóval ne erőltesd ezt a vallás dolgot, mert nagyon gyatrán hazudsz.

2021. ápr. 21. 18:48
 25/28 A kérdező kommentje:

"Élj úgy, hogy ne kelt rossz érzést másokban és ne provokálj senkit."

Na, én nem tudom, hogy ezt mégis honnan vetted, de ha ez lenne a kereszténység lényege, akkor maga az Úr Jézus Krisztus is megsértette anno a te ostoba definíciódat.... szerintem inkább tájékozódj először, mielőtt valami ostobaságot mondasz és ezek után még azt hiszed, nagyobb keresztény vagy a pápánál is.

2021. ápr. 22. 11:29
 26/28 anonim ***** válasza:
66%

25

Nem fogok teológiai vitát folytatni egy álkereszténnyel. Törődj bele, hogy ez a provokációd is felsült. A következő hátha sikerül :) Szervusz!

2021. ápr. 22. 16:48
 27/28 A kérdező kommentje:
Nem fogsz, mert nem is lennél rá képes.
2021. ápr. 22. 17:19
 28/28 anonim ***** válasza:

Szerintem sem a cikknek, sem a kínaiaknak nincs köze a kereszténységhez.

Ha valakinek szólnia kell esetleg ilyesmi ellen, az a pápa, ez az ő hivatala.

A világon máshol élő keresztények esetleg inditványozhatják a pápának, hogy tegyen valamit a kínai híveiért. Indíthatunk imaláncot is értük.

A problémának meg végképp semmi köze a Fudanhoz, az más szempontokból kifogásolható, sőt elvetendő.

2021. máj. 14. 05:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!