Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Keresztény kormánypárti...

Keresztény kormánypárti szavazók, mit gondoltok a FIDESZ nagy Kína-barátságáról ezek után?

Figyelt kérdés

Olvassátok végig ezt a cikket (megjegyzem, ez csak a jéghegy csúcsa).

[link]

A Budapestre tervezett Fudan Egyetem ügye kapcsán jutott eszembe. Komolyan elfogadható számotokra, hogy az a párt, ami szavak szintjén kereszténynek adja el magát a megvezethető tömegek számára, tehát szájukra merészelik venni az Úr Jézus Krisztus nevét, mindemellett egy keresztényüldöző (!) KOMMUNISTA diktatúra egyetemét képes idetelepíteni/támogatni egy ilyen projektet? De ott van a nyári Lukasenko-ügy is: Orbán támogatásáról biztosította a nyíltan kommunista fehérorosz elnököt is az országban zajló ellenzéki tüntetések idején. Ti szerintetek nem undorító ez, hogy a nagy "kereszténységük" mellett képesek kommunistákkal megalkudni és baráti kapcsolatot építeni érdekből? Ilyenkor hova a nagy antikommunizmusotok? Ez szerintetek tűrhető, csak azért, mert a FIDESZ csinálja? Hát nem nyilvánvaló még ebből sem számotokra, hogy a FIDESZ számára a pragmatizmuson kívül semmi sem szent, hogy a politikai érdek az első, amihez képest számukra maga az Úr Jézus Krisztus és az általa alapított vallás csak egy jelentéktelen eszköz? Ha olyan fontos számotokra a vallásotok, hogy nem veszitek észre ezt a szintű álszentséget? Inkább bíztok továbbra is nyomorult világi politikusok propagandájában kritikátlan módon, felőletek aztán szembeköphetik a tetteikkel Istent? Elképesztő naivitás ez a részetekről. Egy keresztény egyetlen jöttment világi hatalom álszentségét se tolerálhatná, a FIDESZ a fent említett lépesei után már végképp totálisan hiteltelenné vált (sokadjára), mint "keresztény" párt, hiába nincs kereszténynek nevezhető alternatíva jelenleg a politikai pártok között.

2021. ápr. 20. 20:06
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
62%
Vallásos vagyok, de ahogy te elképzelsz egy vallásos fideszest kérdező, az még nekem is túlzás, és szándékos provokáció. De mutass egy ellenzéki pártra, amelyik konzervatív és kikacsint a kereszténység felé is, és oda átszavazok. Szóval, melyik lesz az a párt?
2021. ápr. 20. 20:30
 12/28 A kérdező kommentje:

Ezzel egyetértek, hogy a szavazók inkább az általad említett okokból szavaznak a FIDESZ-re, ezért is lenne sokkal jobb, ha a FIDESZ végre leszállna a kereszténységről.

2021. ápr. 20. 20:34
 13/28 anonim ***** válasza:
57%

"Egyébként, kedves negyedik válaszoló, veled már volt pár vitám, amik alapján állíthatom, hogy téged aztán az Isten sem tudna meggyőzni a kormánnyal kapcsolatos elfogult meggyőződéseid alaptalanságáról. Amúgy "örülök", hogy megint van szerencsém hozzád."

Melyik kérdésnél vitatkoztunk? Ha jól sejtem, te vagy az a fazon, aki minden szakirodalmárt fideszesnek állított be (még francia és német szerzőket is, valamint amerikaiakat), mert nem támasztották alá az agymenéseidet. Te vagy az elfogult ezek alapján. De ebben a kérdésedben sem csalódtam, amikor a keresztényeket bigottaknak állítod be, mint valami középkori flagellánsokat. De ahogy nézem, ez a kérdésed is visszafelé sült el, mert mindenki leoszt a fenébe :)

2021. ápr. 20. 20:37
 14/28 A kérdező kommentje:

A kérdésben is említettem, hogy ilyen párt nincs. Se az ellenzéknek, se a FIDESZ-nek sincs semmi köze a kereszténységhez. Ez a szomorú igazság. Egy komolyan vallásos kormánypárti szavazót pedig úgy képzelek el, hogy a FIDESZ-szel csak szimpatizál, de Jézus az első számára, így van, amit egyszerűen már nem lehet eltűrni.

2021. ápr. 20. 20:38
 15/28 anonim ***** válasza:
66%
De hogy jon ide a keresztenyseg? Mellesleg megjegyzem a rengeteg vallas mellett Kinaban van legalabb annyi kereszteny mint Magyarorszagon. Ilyen ez a nagy szamok torvenye :)
2021. ápr. 20. 20:41
 16/28 A kérdező kommentje:

Számodra az "bigott" keresztény, akinek az Úr Jézus Krisztus az első és nem egy jöttment párt? Erről szól pedig a kereszténység, Jézus mindenek előtti követéséről és az Ő szavának minden világi ostobaság (például egy adott politikai párt narratívája) felé helyezéséről.... Gratulálok. Egyébként pedig összekeversz valakivel, nem én vagyok az a "fazon", akit említettél. Még annyit, hogy ha az én leírásom szerint "bigottnak" tűnnek a keresztények, milyen szerinted egy "valódi", "nem-bigott" keresztény?

2021. ápr. 20. 20:50
 17/28 anonim ***** válasza:
76%

14

Akkor hagyjuk ott az EU-t is, mert a mélyen demokratikus németek az elnyomó és demokrácia ellenes oroszokkal és kínaiakkal is üzletelnek?

Mivel demokrácia van, ezért mindenki úgy éli meg a vallást és a pártállást ahogyan akarja, és nem úgy ahogy te előírod.

2021. ápr. 20. 20:50
 18/28 A kérdező kommentje:

Igen, Kínában rohamosan nő a keresztények száma. A kereszténységet pedig a FIDESZ álkeresztény narratívája miatt emeltem ki.

2021. ápr. 20. 20:53
 19/28 anonim ***** válasza:
72%

Mi van kérdező, csak nem bukott a mutatvány a korábbi mesénél a nagy orosz barátságról? Most elő kell venni a nagy kínai barátság sztorit?

A törökök már voltak, oroszok már voltak, ki jön legközelebb ha ez is bukik nemsokára?

Csak szólok, hogy a marslakókon kívül mindenkivel üzletel a kormányzat és minden országtól szeretnének itt befektetéseket látni. Nem csak egy olyan aprócska országtól, amelyik lassan a világ legnagyobb gazdasági hatalmává válik. bagatell, miért is lenne nekünk az jó ha itt lesz a központjuk és nem a szlovákoknál vagy a lengyeleknél, ugye?

2021. ápr. 20. 20:55
 20/28 anonim ***** válasza:

"Számodra az "bigott" keresztény, akinek"

Nem, nem érdekel, hogy más keresztény mennyire vallásos. Ez téged érdekel, mert épp te akarod megszabni, hogy milyennek kell lenniük. Egyébként egy ateista miért próbálja ezt megszabni? Perpill ott tartunk, hogy rád férne egy valódi demokrácia tréning, mert elég szélsőségesnek látszol.

2021. ápr. 20. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!