4.5M vakcina érkezik Kínából és Oroszországból, de miért?
Sziasztok
Értem hogy ezekből ennyit rendeltek még, de mégis kifogja beadatni magának ezt a sok Kínai es Orosz vakcinát?
Én nem kérek egyikből semi.
Szerdán megyek Pfizerrért.
Az oroszból ami még érkezik, az csaknem mind második dózisos vakcina(a Sputnyik V-nél a két dózis eltérő), szóval azok fogják kapni, akik már kaptak oroszt.
Ami a kínait érinti, a 2.dózis mellett még akár szóba jöhet 3.dózis beadása is. És jelenleg tényleg nem érkezik sok vakcina máshonnan*, így szerintem pár százezerszer eltudnak még a mostaniakon felül oltani 2-3 darabot. Azt is láthattuk, hogy még akkora hiány van vakcinából Európában, hogy ha engedjük, akkor határon túlról is érkeznek bármire. Itt most elsősorban a Balkánra és Kárpátaljára gondolok. Szóval legrosszabb esetben eljátssza vele Orbán a maga kis vakcinadiplomáciáját.
*Pfizer érkezik rendesen, de annak is a fele el megy a 2.oltásokra, a maradék pedig kevesebb, mint amennyien hetente még pluszba regisztrálnak, Astra szokásához híven nem nagyon szállít, J&J pedig felfüggesztette az EU-s szállítását
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!