Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek mennyinél fog...

Szerintetek mennyinél fog kimerülni a beoltottak száma?

Figyelt kérdés

Jelengleg 4,2 millió regisztrált van + kb 300 ezer, aki nem regisztráción keresztül keresztül kapta meg az oltását. Ha most befagyasztanánk az időt, durván 4,5 millió emberrel számolhatnánk, hogy megkapja az első oltását.

De az idő telik, és lesznek még próbálkozások az oltási hajlandóság növelésére. Mennyinél fog kimerülni a dolog?

2021. ápr. 18. 18:41
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Igen, az 5 milliót meghaladtuk. De erre szerintem számítani lehetett. Aki szerint a 4 millió se lett volna meg, az nem tudom mit gondolt.

Szerintem meg az számít oltottnak, aki megkapta az első oltását. De a kérdés alatti magyarázatomban is egyértelműsítem, hogy az első oltásban részesülők száma érdekel, ergo azok, akik vállalkoznak rá hogy akár egészségügyi, akár védettségi kártyás megfontolásból, hogy kapjanak oltást.

Miért tartod köpedelemnek ezt az országot? Tartsd az egész Uniót, mert mindenhol ez megy.

2021. máj. 23. 15:06
 22/26 anonim ***** válasza:
Ez az oltás két dózisú úgyhogy elméletileg és gyakorlatilag is az számít oltottnak aki mindkettőt megkapta. Emiatt is éri jogosan kezdettől kritika az igazolványok kiosztását hisz nem tükrözik azt az állapotot amit kellene jelenteniük. Az meg más kérdés, hogy te csak az első dózisra értetted a kérdésedet, igazából ebből inkább az oltás felvételére való kedv, hajlandóság mérhető inkább.
2021. máj. 23. 15:13
 23/26 A kérdező kommentje:

Nem, oltottnak az számít, aki oltást kapott. Aki mindakét dózist megkapta, az már védettnek számít (ki tudja meddig, 1 év múlva lehet már 3 dózis kell a védettséghez).

Vagy te milyen megnevezéssel illetnéd azokat, akik csak egy oltást kaptak?

Az igazolványozás tényleg hülyeség, ha már "védettségi" igazolvány, akkor a második utan illene kiosztani. Így talán a második oltásra is többen mennének el.

2021. máj. 23. 15:26
 24/26 anonim ***** válasza:

Függ attól, hogy hány éves korig fogják levinni az olthatóságot. A gödényisták, a "chipesek" nem fognak oltakozni. Akik átestek rajta, azok se mind.

Ha 12 évesig leviszik, talán 6,5 millió.

2021. máj. 23. 23:39
 25/26 anonim ***** válasza:
Év végén tán meglesz a 6 millió, +1, aki még már átesett.
2021. máj. 24. 11:03
 26/26 molnarmarcell21 ***** válasza:

Azt írtam korábban, hogy:

"Az időseket és fontosabb alkalmazottakat már beoltották, a 18 alattiakat egyelőre nem akarják.

Most tartunk kb. 3,5 milliónál.

A legutóbbi felmérés szerint kb. 4,5 millióan kérik az oltást (és még 1,5 millióan esetleg = 6 millió)

Orbánék elvileg 7 milliót szeretnének."

Most már nagyjából kifulladt a dolog, 6,3 millióan kapták meg az első oltást.

2022. jan. 1. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!