Pandémia és gazdasági válság idején, biztos hogy 500 milliárd hitelből kínai egyetemet építeni ide (kínai munkaerővel) a legfontosabb?
Miért nem a magyar embereknek teremtenek munkalehetőséget? Miért nem a rászorulók megsegítésére vesznek fel hitelt?
De még ha le is szarjuk a pandémiát és a válsághelyzetet, általános kérdés: Miért nem magyar diákoknak építenek egyetemet Magyarországon? Miért kínaiaknak?
"Miert is nem lehet egy MAGYAR egyetembe fektetni 450 milliardot es felhozni a ranglistan?"
Mert az semmi olyan pluszt nem hoz, amit a kínai egyetem Kínán keresztül igen.
Teljesen fordítva gondolkodsz. Ez nem úgy ment, hogy a kormány vakarta a fejét hogy annyira szeretne egyetembe fektetni, de vajon melyikbe? Aztán random kitalálta hogy legyen ez egy kínai egyetem.
Kína az aki szeretne terjeszkedni errefelé, a magyar kormány pedig kapott az alkalmon, hogy ezen terjeszkedés elősegítése egy itteni egyetemmel hosszútávon sokszorosan megtérülő befektetés lehet.
11 - a kinaival pedig elveszitjuk amit a magyar hozott volna.
12- vagy inspiralodhattak volna belőle hogy MAGYAR erdekeket szolgaljon ez a penz es MAGYAR egyetem fejlodjon. A fudannal azt erjuk el hogy tovabb tamogatjuk a kinai hirnevet mikozben a mi egyetemeinktol vonunk el.
"a kinaival pedig elveszitjuk amit a magyar hozott volna"
Nem igazán. Pont ugyanazt hozza a kínai egyetem is, és ezen felül hozza a külkapcsolati előnyöket.
Ja megtérülő befektetés...xD
Ezen hangosan felröhögtem. A haveroknak biztosan megtérül megint, nekünk adófizetőknek meg pont annyira, mint az EB, a stadionok, meg az összes sokszorosan túlárazott szar, aminek köszönhetően sok ezer milliárd forint vesztette el a közpénz jellegét.
"Ja megtérülő befektetés...xD
Ezen hangosan felröhögtem"
Miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!