Ettől a rengeteg sport és stadion támogatástól mit vár el a kormány? Mi ebben a befektetés? Mitől lesz jobb, élhetőbb, versenyképesebb az ország, amiért a versenysportba tömik az 1000 milliárdokat?
A stadionépítéseket nem kell bemutatnom, megnyernek egy random európa/világbajnokságot, ahhoz új stadion dukál.
Az építőiparnak van hatása a gazdaságra, ez ok. de miért pont stadion? Bár a stadionok egy dolog, de az a rengeteg TAO pénz a sportszövetségeknek, minek?
Mitől lesz jobb ez az ország, ha van egy valag élsportolónk, akiket el kell tartanunk? Mitől lesz jobb az emberek élete, vagy okosabbak, versenyképesebbek lesznek attól, hogy x+15 érmet nyerünk egy vacak sportbajnokságon?
Befektetünk valamibe, amitől megtérülést remélünk, esetleg profitot. A kormányzat nem ilyen, nyilván, mert nem proftban méri a sikerességet, hasznosságot, az oktatás sem termel profitot, mégis nagy szükség van rá.
De az élsport támogatástól még mindig nem értem, milyen megtérülést remél, főleg ekkora mértékben.
"az oktatás sem termel profitot"
Na ez volt a legostobább komment a héten.
Folyamatosan képezzük a dolgozókat, és gyakran az ő javaslataik alapján optimalizáljuk a folyamatokat és ez már a következő hónapban kemény forintokban kimutatható profitot termel.
Orbán abban bízik, hogy a sportsikerekkel el tudja leplezni az egyéb problémákat, amiket nem tud vagy nem akar megoldani.
Emellett a stadionépítések nagy beruházások, sok pénzért, amit a haveri cégek csinálnak jócskán túlárazva, így egy rakás pénzt lehet zsebretenni velük, és csinálják is szorgalmasan.
Mindenkinek van hobbija. Van aki kertészkedik, más papírmasnikat csinál.
Orbánnak épp az a hobbija hogy a mi pénzünkből stadionokat épít és botlábú hülyegyerekek zsebét tömi havonta milliókkal.
Mondjuk nem lenne rossz ha a saját leadózott fizetéséből finanszírozná a hobbiját.
3/7
Értsd már a kontextust te jóember.
Állami fealadatról, közfeladatról írtam vagy 10 sort, hogy jön ide a dolgozóid oktatása? Jézusom...
Egy közfeladat ellátása nem termel profitot, ha beleteszel az oktatásba, bocs KÖZoktatásba -csak hogy felfogd- x összeget, abból az állam nem vesz ki közvetlenül x*% -ot. Hanem maajd a tásadalom számára megtérül, mikor 10-20x év múlva elkezd dolgozni, az egyén esetleg érteni fogja a társadalom működését, de az is lehet, hogy soha nem térüleg rgy egyénre lebontva. De ez rohadtul nem profit.
Nem is értem mit vártam, mikor kiírtam ide ezt a kérdést, itt csak a vírustagadás megy.
Kérdező
Talán nem neked kellene az észt osztani amikor te KÉRDÉST írtál ki. A kérdés azt jelenti hogy te, mint kérdező a VÁLASZOKRA vagy kíváncsi, mindegy hogy azok egyeznek-e a te véleményeddel vagy sem.
A stadionok építése több szempontból is előnyös a fidessnek:
1) Mondanom sem kell haverok építik túlárazva. És a stadion mindig drága (tehát többet lehet lopni), könnyű megépíteni, mert semmi bonyolult nincs benne, csak önteni kel la betont (tehát a leghülyébb is úgy-ahogy meg tudja csinálni)
2) A stadion felhasználható sok egyéb funkcióra is a későbbiekben, lsd dél amerikai diktatúrákat, ahol nagy mennyiségű embert lehetett egy stadionban fogva tartani minimális fegyveres erővel
3) Amikor a propaganda az M1 és Gyurcsányozásról egy új szintet lép akkor ismét kiválóan használhaóak a stadionok, ki mehet majd oda ünnepelni a bölcs vezetőt a nép. Lsd. észak korea
A lehetőségek végtelenek!
ha csak simán lopni akarnának építhetnének utat is, simán lopni ott is lehet és annak legalább van értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!