Mi a véleményetek a kínai Fudan egyetemről?
31
Egy olyan nyelven gondolkodó népnek, amelyik nyelven nincs szó a teóriára, nincsenek igeidők és nincs feltételes mód.
Komolyan?
33
Ugyan már. Az IQ.hoz bizony köze van a gondolkodásnak, és a gondolkodásnak is ahhoz, hogy milyen nyelven gondolkodik az ember. A hétköznapokban, igeidőkben kijelentő vagy feltételes módban.
A teória szó hiánya a feltételes mód hiányából adódik. Amiből alapvető hiányok adódnak a gondolkodásban.
Itt nem arról van szó, mint a nyelvÚJÍTÁSnál, hogy HASZNÁLt idegen szavak HELYETT találtak ki anyanyelvi szavakat.
A kínai nyelv bizony primitív a fogalomalkotása miatt. Tanulni a tonalitása miatt nehéz, meg amiatt, hogy pl. magyarnak azt kell megértenie, hogy tök mindegy, hogy írt, ír, írni fog, vagy írna, írt volna valaki valamit.
Hogy megkérdezed magyarul/németül/angolul a kínai zöldségest, hogy mikor lesz mondjuk banán, erre azt mondja, hogy van. De hát hol, kérded. Banán holnap van. Mondja.
Nem. A lovári nyelv például kiválóan tükrözi használóinak intellektusát, 1500as szókinccsel😆
Most hiába bizonygatod, a kínaiak nem hülyék, ezt világszerte végzett IQ tesztek bizonyítják, nem csak amit Kínában mértek, ez nem véleménykérdés. De ha nekem nem hiszel, megnézheted a többi vágottszemű IQját is, azok is magasak és a kínaiak hozzájuk állnak genetikailag legközelebb.
35
Valamit nagyon félreértettél, vagy egyáltalán nem is értetted. Netán kínai/ázsiai lennél?
Én azt NEM "bizonygattam", hogy "a kínaiak nem hülyék", se semmi hülyeséggel kapcsolatos dolgot.
A nyelv gondolkodással kapcsolatos összefüggéséről írtam. Ami miatt pl. zsidók MAGYARUL taníttatják -szerte a világon- a gyerekeiket, hogy kreatívan gondolkodni tanuljanak.
A szerinted "világszerte" tesztelt kínaiakról honnan tudták, hogy azok Kínán kívül, amikor pl. Észak-Amerikában egyszerű ORVOSI vizsgálatoknál sűrű bocsánatkérések mellett kérdezik meg SZÓBAN, hogy ha nincs ellene kifogás, megkérdezhetik-e a származást, hogy összevethessék a származás szerinti statisztikai csoporttal? És HA a páciens beleegyezik, AKKOR írható a papírra föl, hogy milyen alrasszba tartozónak TARTJA MAGÁT a vizsgált személy.
Ennek semmi köze ahhoz amiről eddig beszéltél. Eddig azt bizonygattad hogy a kínaiknak valójában alacsony az IQjuk csak mesterségesen hamisítottak statokat xd
37
HOL "bizonygattam", hogy "alacsony az IQ.juk"?
HOL írtam, hogy "mesterségesen hamisítottak" akármit?
Jaj, Istenem.
Hiányzott, mint szar a zsebbe.
A saját egyetemeinket kellene rendbetenni inkább.....
Ne jajjistenezzél hanem akkor magyarázd el hogy ezzel mit akartál mondanixd
,,A "nemzetközi felméréseket" már azóta Kína fizeti, amióta a kínaiak IQ-ja a legmagasabb."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!