Ha tehetnéd bevezetnéd a BMI alapú súlyadót? És ha igen, hány kulcsos lenne az adó?
Pl. 30 érték fölött kellene fizetni.
Sportolóknál kitolódna 40-re. (Igazoltaknál automatikusan)
Nagyobb érték csak betegség esetén, orvosi igazolás és szigorú táplálkozási tanácsadás mellet lehetne ingyenes.
Szerinted ez jogsértő lenne, vagy egészségügyi intézkedés?
Ha ellenzed, ellenzed a gyors éttermek és junk food adóztatását is?
Szerintem ennek alapvetően valahogy így kéne működnie
Túlsúlyos/dohányos/alkoholista fizessen többet a rendszerbe, mert ő tehet arról hogy beteg.
(ne gyertek a pajzsmiriggyel mert az elhízottak 1%-át értinti valójában)
Amennyiben a minőségi táplálkozás és a sportolási lehetőség adott mindenkinek, akkor lehet róla szó, de amíg a többség nem tud kifizetni százezreket edzőteremre, addig nem igazán fair.
Én csak propagálnám a mozgást és az egészséges táplálkozást. Az is nagy előrelépés lenne ahhoz képest, hogy levittük a sertés ÁFÁ-ját.
ma 18:07
Egyrészt nem kell 100 ezreket kifizetni egy edzőteremért.
Másrészt bárki bárhol tud ingyen mozogni akár otthon is
Persze, de a tehetősebbek előnyben vannak, így megint a szegényeket sújtaná egy újabb adó.
De ahogy írtam, én a büntetés helyett inkább az ösztönzésben hiszek.
Az a baj, kérdező, hogy sokaknak nem telik rendes étkezésre. Ha ezért többet kellene fizetniük, akkor még kevésbé tudnának egészségesen táplálkozni. Így nem érné el a célját.
A másik dolog, hogy hirtelen lefogyni csak éhezéssel lehet, de az nem hoz tartós eredményt, és a kilók gyakran kamatostul jönnének vissza. Ha pedig lassan fogy valaki, annak még sokáig kellene fizetnie a súlyadót, hiába változtatott az életmódján.
A gyorséttermeket, a csipaszdót és a junk food megadóztatását nem ellenzem.
A gyorséttermeket, a csipaszdót és a junk food megadóztatását nem ellenzem.
Helyesen:
A gyorséttermek adóját, a csipszdót és a junk food megadóztatását nem ellenzem. Úgyis ritkán járok gyorsétterembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!