Mikor fogják eltörölni a kijárási tilalmat?
Köszönöm szépen a válaszokat!!
Igen, elírtam, a korlátozásra gondoltam.. :D
"NE vitasd már el másnak a jogát ahhoz, hogy a saját egészsége felől döntsön!"
Nem vitatom egy szóval sem. Én külön őt sem akarom bezárni, mint ahogy pár hete még ő akart engem. Én csak közöltem egy tényt.
"Egy vírus, ami a rengeteg korlátozás ellenére állítólag ugyanúgy terjed"
Pontosítsunk: egy vírus, ami a korlátozások ellenére IS úgy terjed, mint más vírusok korlátozások nélkül. Nagyon nem mindegy.
" amit a többség nátha, vagy influenzaszerű tünetekkel átvészel, vagy egy oltás, aminek - ahogy te is elismered - fingunk sincs a hosszútávú hatásairól"
Pontosan. Mint ahogy egyelőre azt sem tudjuk, hogy akár (szinte) tünetmentesen, akár súlyosabb tünetekkel esik át valaki a fertőzésen, milyen hosszú távú, esetleg maradandó hatásai lesznek.
Illetve ha már egyszer hosszú távú mellékhatásokról beszélünk. Valószínűleg egyik "hosszú távú mellékhatást" firtató ember sem gondolt még bele, hogy bemegy egy bármilyen étteremben, és ott mennyivel több "hosszú távú" mellékhatás érheti, mint BÁRMELYIK vakcinálval. Mára ott tartunk, hogy kb minden ételről-italról el lehet mondani, hogy van hosszú távú "mellékhatása". Ettől lesz nevetséges ez a szöveg a vakcinától. De tudom: te vagy a világon a három emberből az, aki annyira odafigyel, hogy mit eszik, mit iszik, melyik város levegőjét szívja, hogy 160 évesen teljes egészségben fogsz meghalni. Hajrá!
"akik saját felelősségre úgy döntenek, köszönik, de nem kockáztatnak egy ilyen vakcinával, akkor miért ne lehetne nyitni? "
Jogos. Felőlem lehetne is. Végülis a dagadt, láncdohányos, drogos alkoholistának is ugyanolyan joga van az élethez, mint bárki másnak. Mindenki úgy pusztítja el magát, ahogyan szeretné. Ki vakcinával, ki másképp.
"Persze kényelmes más véleményen lévő emberek egy csoportját hibáztatni valamiért"
A nyitásról a döntéseket nem én hozom. Egyelőre viszont nem önkéntesen vállalt kockázathoz kötik, hanem oltáshoz. Tehát lehetsz akármennyire bátor, éppen te hárítod másra a felelősséget, hogy oltassa be magát, hogy neked már ne kelljen.
#7 "Egy vírus, ami a rengeteg korlátozás ellenére állítólag ugyanúgy terjed"
Csak hát alig veszik komolyan a korlátozást... így a vírus sem hatódik meg.
Én rengeteg embert látok maszk nélkül, vagy úgy, hogy nem szabályosan hordja a maszkot, ill. a maszk szabályosan lerohad róla... ez annyi, mintha nem is hordanának.
A korai boltbezárás valóban inkább ártott, mint használt, ellenben a most megszabott területarányos vásárlólétszám jó kezdeményezés.
A nyitást azonban nem az oltás számához, hanem a betegek számához kellene viszonyítani. Persze az igaz, hogy valószínűsíthető, hogy minél több az oltott ember, annál kevesebb lesz idővel a megbetegedő, de akkor is a betegek számát és a kórházak leterheltségét kell alapul venni. Ez olyan, mintha látjuk virágozni az almafát, és már mennénk szüretelni a virágot mert gyorsan szeretnénk almalevet, és nekünk az jár. Hát kérem, lehet próbálkozni, de ha leszedjük az almafavirágot, akkor nem lesz almánk, amiből valóban amiből valóban almalevet készíthetnénk.
Az áteséssel (fertőzéssel) meg az a gond, hogy fertőző, olyanokat is veszélyeztet, akik nem vállalnák be a kockázatot, veszélyes, sok halottal és az amúgy is kritikusan túlterhelt EÜ-t terheli kb. kiszámíthatatlan, nem minden átesett termel elegendő ellenanyagot, így később újra elkapható.
#14 majd ha a szuritól félős is megkapja az oltást, akkor talán.
85%-os oltottság kell kb. a nyájimmunitáshoz, 15% van, akiknek ez még nem adható be, és ezért a többinek kb. mind meg kellene kapni, függetlenül, hogy akarják-e, vagy sem.
Honnan tudod, hogy nem lenne rá szükséged, megkérdezted a varázsgömbödet?!
Azt lenne jó megérteni, hogy a beoltottak sokkal kisebb mértékben fertőzhetnek, és sokkal rövidebb ideig hordozhatnak. A fertőzés a beoltottaknál (beszéljünk itt most a Modernáról és a Pfizerről, mert a keletiekről nincs elég hiteles információ, mert valamiért titkolják).
Tehát hordozhatod, ha belélegzed a vírust, de csak a nyálkahártyádon, mert ott nincs immunrendszer. Onnan fújhatod esetleg, de az kb. minimális, és sokkal rövidebb ideig tart, a fertőzés esélye nagyon lecsökken. Ha szerencsejátékról van szó, nem mindegy, hogy egy dobásra 95% esélyed van a nyeréshez a főnyereményre, vagy 95 dobásból 1 százalékra van esélyed az ugyanakkora főnyereményre, nem?!
Ezen kívül hordozhatod még a bőrödön, vagy más holmidon, amivel fertőzött dologhoz érsz. A felület bizonyos ideig, vagy ameddig a fertőtlenítés tart hordozza a fertőzést, és mást is megfertőzhet esetleg, ha onnan nyálkahártyára stb. kerül. Ezért is kell gyakran fertőtleníteni kezet, hiszen a kézzel gyakran nyúlunk szájhoz, szemhez, orrhoz.
Sportolók is haltak már meg, és nagy életerős vírustagadók is agonizáltak már lélegeztetőgépen, volt is, aki nyilvánosan bocsánatot kért.
A fertőzötteknél is gyakori, hogy nem termel a szervezetük elég ellenanyagot, ill. a szervezetük csak rövid ideig emlékszik, és így újrafertőződnek.
Az enyhe, alig észrevehető lefolyású eseteknél is alakulhat ki később nagyon súlyos szövődmény, és a betegség ideje alatt is lehetnek nagyon fertőzőek.
Aha. Csakhogy a Covid egy elég alattomos betegség, és keveset tudunk róla. Azt azonban igen, hogy sok esetben szinte tünet nélkül megússzák a fertőzést, DE
1. sajna többször is el lehet kapni. Nincs rá garancia, hogy legközelebb is ennyivel megússza az ember
2. később is kialakulhatnak tartós szövődmények, akár halál is a korábbi COVID fertőzés miatt
Tehát az, hogy már átestél rajta, kb. semmit nem jelent. Az se biztos, hogy ettől valóban és tartósan védett lennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!