Miért ajvékolnak a balos tanárok az iskolanyitás miatt? Pfizerrel vannak oltva mit akarnak még? A bolti dolgozók semmit se kapnak és több emberrel találkoznak mégse sivalkodnak.
18.
1. A vakcina a második szúrás után 1-2 héttel fejti ki a teljes hatását, az még odébb van
2. Nem a tanárok a fő rizikó, hanem hogy a gyerekek egymást fertőzik össze, majd hazaviszik a vírust. Így még több ember halhat meg és a vírusosdi is még tovàbb fog tartani
"Amúgy kevés szó esik az igaziságról, maguk miatt és a diákok miatt kérik. Ugye ne felejtsük a legfiatalabb koronavírusos áldozatok 14 éves és egy pár hónapos gyerek volt.."
súlyos krónikus betegként
egyébént a leukémia több áldozatot követel, mint a covid a korosztályban
"Amúgy kevés szó esik az igaziságról, maguk miatt és a diákok miatt kérik. Ugye ne felejtsük a legfiatalabb koronavírusos áldozatok 14 éves és egy pár hónapos gyerek volt.."
1) Attól, hogy a tanárok be vannak oltva, attól még a vírus terjedhet a gyerekek között, ez már akkor is teljesen egyértelmű volt, amikor a különböző pártok/egyesületek/stb... követelték a tanároknak az oltást. Akkor az érv az volt, hogy nem működik a távoktatás, nyitni kell s ezért fontosak a tanárok.
2) Megkapták az oltást, és most egyből felvetődik az a teljesen jogos, értelmes gondolat, amit te is leírtál. A tanárok oltása nem védi meg az iskolákat attól, hogy gócpontokká alakuljanak. Az oltás csak a tanárokat védi. De miért csak most kezd teret nyerni ez a gondolat?
Valóban lehetett politikai érdek a társadalmi feszültségkeltés mögött, de nem a Fidesz volt az, akinek a fejéből kipattant ez a "zseniális" ötlet. Különböző szakszervezetek, pártok és egyéb egyesületek erőszakosan követelték a tanárok beoltatását.
Ha a valóságról beszélünk, akkor a tanárok nem kellett volna soron kívül oltást kapjanak, semennyivel nincsenek ŐK nagyobb veszélyben, mint más emberekkel dolgozó munkavállaló, a gyerekek pedig így is terjeszthetik majd a vírust.
Ha tanár lennék (nem annak tanultam, főleg az alacsony társadalmi megbecsülés és az alacsony fizetés miatt :\), akkor én is kértem volna soron kívül az oltást, nem azért mert én úgy érzem, hogy nekem jobban kell mint másnak, s emiatt mindenki elé be kell tolakodjak, hanem azért hogyha már beleálltunk ebbe, menjen minél gördülékenyebben és minél több ember kapja meg az oltást, mert nem az ellenállás ideje ez.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy NEM A TANÁROKAT utálom, vagy szidom. Hanem a Momentumot, aki először kezdte követelni ezt a hülyeséget, a különböző szakszervezeteket, akik szintén úgy érezték, hogy ők nagyon fontos emberek, mindenkinél IS fontosabbak, s jár ez nekik illetve a kormányt, aki engedett ennek a követelésnek.
#27/29
Az Astra miért nem adható nyugodtan? Mert meghalt 1 millió emberből 1? Persze, ez így nagyon rosszul hangzik, s biztos hozzám vágnád most, hogy legyek én az az 1. Sajnos nagy számoknál az emberek elveszítik a racionális gondolkodás képességét. Az eddigi adatok alapján kb. annyi az esélye annak, hogy az AstraZeneca megöljön, minthogy reggel miközben kimész kávézni, aközben érjen váratlan halál valamilyen okból. Az életben nincs olyan, hogy 100%-os biztonság, és ezt a helyén kell kezelni.
Ez is csak egy vélemény, értem azokat is, akik emocionálisan közelítik meg a dolgot és nem racionálisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!