Magyarország szegény országnak számít?
Nem szeretnék politizálni, nem is érdekel annyira, nekem a lényeg az, amit látok / érzek. És én azt érzem, hogy semmi lehetőség nincs az átlagembernek hogy boldog, gondtalan életet éljenek. Úgy értem, vagy egyetemre megy az ember, és akkor van esélye átlagos vagy annál jobb életet élni, vagy marad a minimál bér, esetleg a meleg vízre való. Nyilván nem éhezünk mint Afrikában, de ez lenne a normális? Vagy gondoljunk arra, hogy az utakon lévő autók közül hányat vásároltak a "felhasználók" újonnan szalonból, és hányat használtan németországból ( vagy innen onnan).
Lehet én tévedek, és inkább a német,svájci,luxemburgi életszínvonal a kirívóan magas, és mindenhol máshol az van mint itt, de ha nem akkor nekem van igazam és tényleg szegénységben élünk?
Magyarország világviszonylatban magas jövedelmű ország, EU viszonylatban szegény ország.
Nagyok a különbségek, nem csak a világban, Európában, de még a kis Magyarországon is. Ha megnézzük a budai kerületeket Budapesten, Budaörsöt, Budakeszit, Telkit, Nagykovácsit, Mosonmagyaróvárt, Győrt, Sopront... egészen más a gazdaság fejlettsége, jövedelmi viszonyok, életszínvonal, mint a nógrádi, borsodi, szabolcsi, dél-baranyai, somogyi elcigányosodott kis településeken (pl. Csenyéte, Fáj, Tiszabő, Szakácsi, Gilvánfa), kisebb városokban (pl. Ózd, Komló).
Nézd meg kik ma a gazdag országok, és nézz rá a töriatlaszodra. Összefog állni a kép. Mo nem gyarmatosított, nem fosztott ki őslakosokat, elvesztette a területei és erőforrásai 2/3-át, plusz kapta a nyakába 50 év szépségét a szovjetekkel és a rablô privatizálást.
Szerintem elég király hogy mindezek ellenére elég jók vagyunk ès nem egy Moldova szint. Menni fog ez, csak jó hozzáállás kell, leszünk még kistigris.
"Nem szeretnék politizálni, nem is érdekel annyira, nekem a lényeg az, amit látok / érzek. És én azt érzem, hogy semmi lehetőség nincs az átlagembernek hogy boldog, gondtalan életet éljenek."
Apám 8 általánossal (sajnos nem adatott meg neki akkoriban, hogy továbbtanuljon mert nagyon szegények voltak) kőművesként félmillió forintot keresett havonta és elég jól megéltünk úgy, hogy még anyám is dolgozott mellette.
Kedves kérdező, Magyarország a világ felső kb. harmadába-negyedébe tartozik. Ahogy előbb írták, természetesen a leggazdagabb országok szemszögéből nézve eléggé le vagyunk maradva, ami azért is feltűnő, mert Ausztria a szomszédunk.
Ugyanakkor a világ elképesztően szegény, ahhoz képest mi jól élünk. Tessék egy szemléletesebb ábra a világ néhány legnépesebb országával:
az oroszos kommunista példa ma már nem nagyon állja meg a helyét, Németországban is ugyan úgy ott volt az orosz kommunista rendszer, még rosszabb volt mint itt, mára meg már szinte felzárkózott a nyugati részhez a keleti is. És mi sem önerőből építkezünk itthon, elég súlyos milliárdokat pumpál az EU ide, csak én úgy látom hogy annak a nagyrésze pár ember zsebében landol csak, a népnek meg kb semmit sem adnak vissza, ahogy a magas adók fizetése sem. Nem furcsa, hogy minden évben építenek meg újítanak fel utakat, és jövőre ugyan olyan szar mint előtte? Mintha direkt selejttel dolgoznának, hogy jövőre is legyen indok pénzt költeni, meg ha támogatásos alapú dolog akkor mindent kispórolnak hogy több menjen zsebre. Lehet én látom rosszul, de én ezt tapasztalom. Gondoljunk csak arra az idióta reklámfilmre ami jópár éve volt, fiatalok buliznak vagy mi és a lényege az volt hogy ne drogozz, nem is tudom hány millió forintból készült az a pár perces idióta film amit még egy általános iskolás is jobban tudna forgatni... kerülhetett kb 20 ezer forintba a maradék milliók meg szépen valakinek a távol keleti bankszámláján landoltak :D
Meg az iskolák is mennyi támogatást kapnak már az EU tól, és mégis 30 éves technikákkal dolgoznak a diákok. Alig 10 éve jöttem ki az iskolából, folyton nyertük az eus pályázatokat de mi kb lószart nem láttunk az egészből, minden változatlanul pocsék maradt
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!