Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 23 éves egészséges szlovák...

23 éves egészséges szlovák ismerősöm a héten kap oltást, nálunk meg még mindig az öregekkel kűzdenek. Akkor ki hogyan áll ?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 7. 22:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Krónikus beteg vagyok. Több közeli fiatalabb ismerős, akik nem betegek, már a másodikat is megkapták. Van, aki 25 évvel fiatalabb és előrébb van.
2021. ápr. 8. 03:28
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Távol álljon tőlem,hogy védjem a kormányt,de nálunk is sok fiatal megkapta. Egyszerűen azért ,mert a háziorvosnak lasszóval kell összefogdosnia aki hajlandó a szputnnyikot beadatni ,és a maradékot gondolom fel kell használnia ,el kell számolnia vele,így hívják orrba szájba a 30-as és 30 év alattiakat is.
2021. ápr. 8. 04:09
 13/18 anonim ***** válasza:
Nálunk is sok 30as megkapta, 40eseket meg meg sem kérdezték.
2021. ápr. 8. 04:22
 14/18 Béla211 ***** válasza:
100%
35 éves vagyok és már mind a két oltást megkaptam. Mert múlt év márciusában kemot kaptam. Ezt nem hangoztatom meg nem látszik rajtam. Így volt aki ezt a szememre vette hogy én biztos lefizettem a házi orvost. Hogy már megkaptam mind két oltást. 😄
2021. ápr. 8. 07:28
 15/18 Béla211 ***** válasza:
100%
Aki idősek regisztráltak azok már megkapták az oltást. És ha most regisztrál jellemzően 1-2 héten belöl beoltják. Legalább is az én ismeretségi körömben ez így működik. Amúgy 2,5 millióan regisztráltak mikor elkezdték az oltást. Ma 3, 8 millióan regisztráltak száma. Így gondolom sok idős is regisztrált őket megelőre veszik az oltási sorrendben. Ezért olthatnak még időseket. De az igaz hogy sokszor káoszvan a rendszerben. És valakit többször hívnak oltásra. Valakit megkihagynak. Érdemes leerenőrizni,hogy regisztrációdat elfogadja e az oldal.
2021. ápr. 8. 07:39
 16/18 anonim ***** válasza:

Még az év elején volt a regisztrácio.

Az ellenőrzés szerint benne vagyok a listában.

2021. ápr. 8. 10:07
 17/18 anonim ***** válasza:

12-esnek nagyon igaza van.

Tesómék (50 és 46 éves házaspár) már mindkettőt megkapták. Nem krónikus betegek, nem eü. dolgozók. Egyszerűen jelezték a háziorvosnak, hogyha valamelyik nap marad vakcina, amit nem tud felhasználni, szóljon nekik. Egyszer csak szólt, ők meg azonnal mentek. Innentől már adott volt, hogy a másodikat is záros időn belül megkapják. Mindkét oltásukat ugyanazon a napon kapták, mint szüleink, akik 80 és 71 évesek, számos krónikus betegséggel küzdenek.

Igen, lehet, hogy némelyik válogatós öreg miatt helyzetbe kerülnek jóval fiatalabbak is.

2021. ápr. 8. 13:50
 18/18 Béla211 ***** válasza:

Azért nem úgy van, hogy sokszor válogatnak. Pl az Oroszt nem adatják egy csomó kroníkus betegségben szenvedőnek. Így az idősek nagy részét nem tudják vele oltani. Ezért is van, hogy azt sok fiattal megkapja aki nem krónikus beteg. Kínairól meg most derülki, hogy az időseknél sok esetben nem vált ki antitest termelődést így szükséges lehet egy harmadik oltás is. Ügye kezdetben is ezek voltak a hírek és időseket kezdtek el vele oltani. Így nem csodálom, hogy sokan nemet mondtak rá. És most úgy tűnik nekik lesz igazuk. Meg azt sem csodálom, hogy az Astrától is sokan meg ilyednek.

Bár én inkább azt legyen az inkább mint a covid.

2021. ápr. 8. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!