Hogy lehet, hogy az ókori görögök, rómaiak stb... úgy
odavoltak/vannak az olíváért és pláne az
olívaolajért, miközben én gyakran hallom, hogy az
ismerősök ki nem állhatják (holott, ugye, már azt is
tudjuk, hogy milyen egészséges)?
hallottad már a mondást, hogy "ízlések és pofonok...." ???
Amúgy én pont szeretem az olívaolajat, szinte csak azt használok.
2020. okt. 13. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
Azert mert 1500-as evek kozepen hoztak be europaba es 1700-as evek elejen kezdtek sajtolni az olajat nagyobb tetelben. Tehat szegeny okoriak nem lattak egy szal napraforgot se. Viszont naluk a mediterranumban oshonos az olajfa es eleg hamar rajottek abbol lehet olajat nyerni. Ja es a naraforgo nem nagyon no a sziklas talajon ...tehat ha az okorban atutazott volna a szotyi az iceanon akkor se tudott volna gyokeret verni az akkori szantofoldi muvelessel.
2020. okt. 13. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
Azért az oliva olaj sem alkalmas mindenre. Deepfried cuccokhoz nem ajánlott oda jobb a napraforgó tökmag egyéb olajok. Én amúgy imádom az ízét pl egy tükörtojást olivaolajban csinálsz sokkal finomabb.
2020. okt. 13. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
Kinek mi ízlik, tetszik.
Van olyan étel, amit te szeretsz, míg mások nem? Ugyanígy mások mást szerethetnek, amit te nem.
Van kedvenc állatod? Másnak pedig más a kedvenc állata vagy színe stb.
Van olyan személy, aki tetszik neked, míg másnak az nem tetszik és fordítva....
Minden ember egyedi (ikrek, családtagok hasonlíthatnak egymásra működésileg is) és ebből kifolyólag minden ember más ízlésekkel bír.
2020. okt. 13. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
Nem vagyok se ókori görög, sem római.
De nagyon odavagyok az olívabogyóért és az olívaolajért is. Sőt, az
"Olive", "Olívia" nevekért is.
2020. okt. 13. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
Tehát azért mert az ókori görögök és a rómaiak szerették, az ismerőseidnek is szeretnie kell?
2020. okt. 13. 23:33
Hasznos számodra ez a válasz?
7/15 A kérdező kommentje:
Az a fura, hogy ott óriási mértékben fogy és fogyott. És pont az a lényeg, hogy "nyersen" fogyasztják többnyire és szeretik. Én meg szinte mindenkitől azt hallom/olvasom, hogy nem bírják. Egy bizonyos f.book csoportban is "gusztustalan" ételeket mutogatnak egymásnak az emberek és egyszer fent volt ez is és túlnyomóan(!) sokan fújoltak rá. Hopsz, ez nekem érdekes. Tehát most a közhelyeket nem kérem. Bár az lehet, hogy délen ezt szokták meg, de nekem fura mégis, hogy ezt a keserű dolgot hogy szeretik és mi mennyire nem. De akkor erre nektek sincs nagyon válaszotok.
A klasszikus magyar konyhának egyáltalán nem integráns része, akik nagyon ragaszkodnak a megszokott ízekhez, azok általában nem szeretik.
Én azon is meg szoktam lepődni, hogy hány magyar nem szereti az indiai konyhát, miközben egy csomó étel tök hasonló a pörköltjeinkhez vagy akár azon, hogy hány magyar nem szereti az olyan rántott húsnál sokkal tradicionálisabb fogásokat, mint a velő vagy a vese, esetleg a zúzapörkölt.
Tényleg ízlések és pofonok.
2020. okt. 13. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?
Én nagyon szeretem az olivabogyót, de az olívaolajat nagyon utálom. Keserű íze van és nem finom.
De ízlések és pofonok, én pl imádom a belsőségeket, más meg a szívragumtól hányni tudna :)
2020. okt. 14. 00:02
Hasznos számodra ez a válasz?
@9 A csirkeszív a húsleves legjobb része, három éves korom óta zabálom minden lehetséges alkalommal. Csomó remek belsőség van, szalontüdő, pacal (salátaként is remek!), borjúbríz, csontvelő, inak, pirított sertésbél (a kínai konyha különösen remek megoldásokat ad erre). De jókat lehet főzni szemből, fülből, bármiből (tényleg bármiből, kalandorabbaknak ajánlott utána nézni pár malactartó-receptnek).
2020. okt. 14. 00:33
Hasznos számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések: