A görögök is úgy eszik a gyrost, ahogy Magyarországon árulják: pitában, tálon, ugyanilyen hozzávalókkal?
Én Olympic beachen ettem...hát az vmi borzadály volt:SA pitája leginkább a palacsintatésztához hasonlított..kaptunk bele egy kis sültkruplit 1-1- db paradicsomot meg uborkát.És nem szósz volt rajta, hanem mustár és ketchup.
Én az itthonit 1000X jobban bírom:)
Hmmm amikor Görög orszàgban voltam,akkor pitàban adtàk,husi,sültkrunpli,paradicsom,hagyma plussz jo sok fokhagymàs öntet.
Még mindig itt van az ize a szàmban.
Nyami
Görögként egy dolgot tudok következtetni! Azokon a településeken volt szar ahol igazábból a legolcsóbb leutazni, a szegény túristák helye, aki Olimpic beachen vagy paraliára utazik az nem igazi görögországot kap, ízre legalább is biztosan nem!
Egyébként mi Görögök nem így eszük, a pita valóbban úgy van tekerve mint a palacsinta de jóval sósabb és fúszeresebb mint az itten pita, sok benne a sültkrumpli is! Úgy egyébként maga a Gyros az a hús neve ami körbe megy, szóval Gyros pita a nagyábból megfelelő neve, egyébként szuvlaki-nak hívják ami a nyárson sült húsra utal amivel szintén lehet kapni a "Gyrost", egyébként én azt jobban szeretem! És ahány szuvlakis(Gyroszos magyarosan) anyi változat, de mindenhol lehet kérni most már akár mustárral vagy kechuppal, de ahol csak ez a 2 szósz van ott valami tényleg nem stimmel! Persze én már voltam olyan helyen is Görögbe ahol elkezdtem kérni és a púlt mögött a lány közölte velem hogy nem beszél Görögül, sem ő sem más alkalmazott, sem a tulajdonos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!