Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnátok azt, hogy egész...

Támogatnátok azt, hogy egész évben lehessen venni és használni tűzijátékokat, petárdákat?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 4. 15:34
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
33%
Kizárt.
2021. ápr. 4. 15:56
 12/63 anonim ***** válasza:
22%
A petárdát semmiképpen nem. Azt támogatnám, hogy aki petárdázik, annak vágják le a kezét.
2021. ápr. 4. 16:20
 13/63 anonim ***** válasza:
18%
Inkább a szabad fegyvertartást támogatnám, abba is lehet rakni vaktöltényt.
2021. ápr. 4. 16:26
 14/63 anonim ***** válasza:
76%
Egész évben lehet vásárolni f1/f2 es tűzijátékokat, és magánterületen fel is lehet használni. Illetve p1/p2 es termékeket is lehet venni, de ezek munka eszközök, ide tartoznak a vadriasztók, és a füstök(ha f2 van ráírva akkor petárda, ha p1-2 van ráírva akkor vadriasztó) ezeket csak munka eszközként szabad használni. Nyílván senki se fog belekötni ha füstöt használsz, de a vadriasztóba már beleköthetnek. Illetve a petárdák évközben történő értékesítését, már szlovák testvéreink is betiltották. Szóval f1-f2 es kategóriába tartozó termékeket, egész évben megvásárolhatsz, és magánterületen használhatsz, persze normális keretek között.
2021. ápr. 4. 16:34
 15/63 anonim ***** válasza:
34%

Egyszer poénból megdobtak petárdával. Szerencsén múlott, hogy nem lett bajom.

A petárdát semmiképpen nem támogatnám.

2021. ápr. 4. 18:18
 16/63 anonim ***** válasza:
96%

Érdekes, hogy a teljesen korrekt válaszomat törölték.

Paragépek üldögélnek bent? XD

2021. ápr. 4. 19:46
 17/63 anonim válasza:
100%

Mint már sokan leírtá, lehet. De én úgy vagyok vele hogy telepet évközben nem használok mert zavarja a szomszédokat (meg há azér annyi pénzem nincsen) de azért örülök ha valaki a környéken lő mert ingyen nézhetem. De halkabbakat (római gyertya, kisvulkán, zümi) szoktam. De nem értem mit kell itt leidiótázni mindenkit csípőből?

"olcsó játék hülyegerekeknek"

1 nem olcsó

2 igen játék, szép, izgalmas, megfelelően használva(nem nehéz) teljesen biztonságos (a petárda is) csak nem az ukrán feketepiacon kell beszerezni.

3 nos általában az látszik kevésbé inteligensnek aki mindenféle háttértudás nélkül ellenzi a tüzijátékot. Illetve én speciel 95%-ban tudom mi van benne és össze is tudnám rakni valószínűleg (de a gyártása veszélyes és nincs megfelelő hely erre)

a gyerek mint olyan nem igazán helyes mivel az f1 kategória:14 az f2 16 és az f3 18-éves kortől vásárolható.

Szóval NE bélyegezd meg kapásból azt aki tüzijátékozik mert valaki alád dobott egy petárdát vagy a kutyára dobja direktbe stb.(ami nem helyes, azt én is büntetném)

2021. ápr. 5. 15:52
 18/63 anonim ***** válasza:
97%
Lehet kapni egész évben minden féle tűzijátékot és petárdát. Az unión bellül a schengeni övezetben nincs vámvizsgálat sem. Legalitás terén a legtöbb pirotechnikai termék egész évben vásárolható és fel is használható már évek óta magánterületen. Közterületen viszont évközben nem! Sőt hogy tovább menjünk vegyszereket és segédeszközöket is lehet kapni kifejezetten pyro shoppokból olyan célra ha valaki maga szeretne tűzijátékot vagy petárdát készíteni házilag! Igen kifejezetten erre a célra létrejöttek nagy európai webshopok ha valaki maga akarja elkészíteni. Erre akkora igény van hogy gyári tűzijátékokkal ők nem is foglalkoznak. Rendszeres vásárló vagyok évközben is minden téren. Nyomatom ezerrel a házit meg a gyárit is, főleg ilyen jó időben. A kérdés kiírója, de a válaszolók nagy részének lövése sincs az egészhez.
2021. ápr. 8. 18:02
 19/63 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! Tüzijátékot lehet vásárolni és használni megfelelő kategóriában bármikor. A petárdával én sem értek egyet, legalábbis addig, ameddig nem magánterületen használják. Ki a fenének ártok azzal, ha az 1200 nm -es területemen eldurrantok 1-et? Na, de ott vannak a hanggránátok, amik legálisak. Közterületen kéne tiltani a petárdát. A többi hagy szóljon.
2021. ápr. 12. 09:19
 20/63 anonim ***** válasza:
71%

#16, #19-nek:

"Ki a fenének ártok azzal, ha az 1200 nm -es területemen eldurrantok 1-et?"

Akkor most a törlés ellenére leírom még egyszer. A moderátor is dolgozzon meg a pénzéért.

A petárdák alapanyaga ugyanaz, mint a pisztoly-golyóké. Cellulóz-trinitrát. Ha egy, mindkét végén lezárt vascsövet megtöltesz vele, kész is a csőbomba!

[link]

Ezért van betiltva.

2021. ápr. 12. 20:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!