Mi a véleményetek a Fidesz család politikájáról?
Szerintem undorító tenyész politika ez az egész, azért vagy jobb különb ember mert gyereked van és minél több gyereked van.
Én pl. aki különböző okok miatt nem szeretne gyereket egy senki vagyok a szemükben, lassan hátrányba kerülök emiatt stb.
Pedig rengeteg oka lehet hogy valaki nem akar gyereket..olyan oka is lehet hogy pl. nem találja a társát, amiről nem tehet pl.
Alapvetően nincs bajom a szociális támogatásokkal, de itt az a gond, hogy csak a mennyiségre mennek. "Szülj még egyet, sokkal jobban megéri!": mintha valami akció lenne egy szupermarketben, hogy ha ezt még megveszed, akkor adunk mellé ezt. Csak itt emberekről van szó. Olyan támogatásokkal nincs bajom, ami nem a szülőket célozza (mint az adómentesség, ingyé jogsi - ez utóbbi nem tudom, hogy végül van-e már), hanem a gyereket kéne megcélozni, pl. iskolai étkezési támogatással, tábor támogatással, ilyesmikkel.
De szerintem nem is annyira ösztönző a propagandájuk, mert aki sok gyereket akar, az amúgy is vállal, aki nem, az meg nem fog (kivéve a bűnöző réteg, őket lehet esetleg ezzel befolyásolni). A másik meg, hogy ezzel párhuzamosan szétcseszik az egészségügyet, szülhetsz ügyeletben, vagy kiperkálod a másfélmillió forintot gyerekenként magánba. Azért ez is sokakat visszatart. Németországban sincs fogadott orvos, csak ott nem is ezt a színvonalat meg kórházi ellátást kapod, ami itt van. Na, ezen kéne javítani, mert ez is sokakat visszatart a gyerekvállalástól (engem is többek között).
Nem leszek népszerű, de szerintem nem kellene semmiféle "szüljél gyereket" támogatást adni. Normális béreket kellene biztosítani, hogy a (fiatal) pároknak minél előbb (anyagi) lehetőségük legyen megteremteni a gyermek vállalás és nevelés feltételeit. Így aki akarna, vállalhatna 3-4-5 gyereket, nem kéne azon gondolkodni hogy miből vegyen ruhát meg ételt a gyereknek 10 év múlva.
"Mennyiségi" kedvezményt inkább gyermekétkeztetésre, táboroztatásra ilyesmire kéne fordítani, hogy ne okozzon problémát a szülőknek hogy mit csináljanak nyáron a gyerekekkel.
"Ez a válasz 0%-ban hasznos" voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!