Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek a Fidesz...

Mi a véleményetek a Fidesz család politikájáról?

Figyelt kérdés

Szerintem undorító tenyész politika ez az egész, azért vagy jobb különb ember mert gyereked van és minél több gyereked van.

Én pl. aki különböző okok miatt nem szeretne gyereket egy senki vagyok a szemükben, lassan hátrányba kerülök emiatt stb.

Pedig rengeteg oka lehet hogy valaki nem akar gyereket..olyan oka is lehet hogy pl. nem találja a társát, amiről nem tehet pl.

2021. márc. 30. 22:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
72%

Embertenyésztés ipari-oszágos méretekben.

Amelyik tehén meg nem akar elleni azt hagyni kell felfordulni.

2021. márc. 30. 22:35
 2/15 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem nem egy rossz dolog, hogy próbálják gyerekvállalásra ösztönözni az embert, a fogyó lakosság probléma.

Én nem látom úgy, hogy bárkit is senkinek kezelnének, mert nem vállal gyereket.

2021. márc. 30. 22:35
 3/15 anonim ***** válasza:
87%

Alapból nem zavarna hogy támogatják, pedig nem akarok gyereket, de ha nem akarsz gyereket gyakorlatilag SEMMI támogatást nem kapsz pedig te fogod 40+ évig fizetni az adót és dolgozni szóval úgy érzem ugyanúgy járna a kényelmes megélhetés. Ha egy fiatal pár ki akar törni az albérletből az opcióik 10+ évig kaparni az önrészre VAGY vállalni pár gyereket a nagy büdös semmire hogy állambácsi majd utána ad pénzt, és akkor nem azért vállalnak gyereket mert akartak hanem mert ezért pénz jár, csak azt az x gyereket fel is kell nevelni valamiből amire meg vagy lesz pénz, vagy nem.

Ami viszont jobban zavar hogy láthatóan a mennyiségre mennek, 3 gyerekes csok, 4 gyerekes szja mentesség, ha ebből a 4 gyerekből 1 csöves lesz, kettő a börtönben csücsül egy meg drogot árul ugyanúgy jár utánuk minden. Inkább támogatnák hogy legyen 1-2 de nekik legyen rendes oktatás, ellátás hogy hasznos, tanult felnőttek legyenek belőlük.

2021. márc. 30. 22:49
 4/15 anonim ***** válasza:
81%
Németh Szilárd: Azé a világ, aki tele szüli.
2021. márc. 30. 22:55
 5/15 anonim ***** válasza:
60%
elsőre úgy olvastam h "... csaláS politikaájáról"
2021. márc. 30. 22:59
 6/15 anonim ***** válasza:
23%
Helyesen "csalárd"
2021. márc. 30. 23:02
 7/15 anonim ***** válasza:
87%

Van ugye az hogy 'mindenki annyit ér, amennyije van'

A Fidesz szerint a nulla gyermekesek annyit is érnek.

2021. márc. 30. 23:18
 8/15 anonim ***** válasza:
71%

Nekem nem lenne vele különösebb gondom ha éppen mások ne lennének éppen ezért háttérbe szorítva. Ismét egy kisebb réteget sikerült megragadniuk, aki amúgy sem akar ezentúl sem fog a támogatások miatt plusz gyereket vállalni ahogy az is igaz hogy az a kis réteg aki 3+ gyereket vállalni amúgy is megtette volna.

Aztán a hátrányok, CSOK és egyéb fantasztikus támogatások miatt felmentek brutális mértékben az ingatlanok, ezzel is ellehetetlenítve azon fiatalokat akik nem vállalnak 3 vagy annál több gyereket.(nagyjából 3-4-szeres árra nőttek, és nem minden tudható be az inflációnak)

De amúgy nem csak az van hátrányba akinek egyáltalán nincs, hanem akinek max 2 van az sincs feltétlen kisegítve. Bár hozzáteszem most a húszon éveimben járok én is, és belátható idő belül nem hiszem hogy vállalok, ha mégis akkor sem feltétlen 3-t vagy annál többet, 1-t is nehéz felnevelni manapság, nagy felelősség leginkább nem költség. Viszont így nem igen fogok tudni mostanában leválni a családtól, nagy luxus felköltözni a fővárosba ilyen árak mellett, 0. állami támogatással.(mert persze aki nem vállal gyereket fiatalok nem fog belőle semmit látni)

Összesítve nem tetszik, de nem feltétlen gondolom hogy a mostani ellenzék lesz az aki ezen változtatni fog.

2021. márc. 30. 23:18
 9/15 anonim ***** válasza:
83%
A fide$z családpolitikájának köszönhetően, az ingatlan árak annyival emelkedtek amennyi az elérhető támogatási összeg. Tehát nem a támogatott gyerek vállalók jutnak előnyhöz, hanem a nem támogatottak hátrányba kerülnek, ugyanis ezt az áremelkedést nekik ki is kell fizetni. Ezen kívül természetesen jelentős árfelhajtó tényező az infláció aminek mértékével már a támogatások se tudják felvenni a versenyt, nem véletlenül kell megemelni időröl időre. Tehát mindent egybevetve, ha nincs megfelelően tehetős családi háttere, vagy egy zsíros állása ahol jóval átlag felett fizetnek, akkor egy átlag usernek esélye sincs lakást venni anélkül, hogy nyugdíjas koráig ne a hitelt fizetné, így tehát mindenképp hátrányba kerül egy gyereket vállaló párral szemben, akik a támogatásoknak köszönhetően viszont már második lakást is tudnak venni. Nem egy ismerős második lakásra költötte a csok-ot amit szépen kiadnak jópénzért, amit adott esetben a csokra nem jogosultak vesznek ki tőlük.
2021. márc. 30. 23:21
 10/15 anonim ***** válasza:
43%

A magyar családpolitika hősei a cigányság, családonként 5-10 gyerekkel.

Befizetett adóban persze nem érik el az egyedülálló 40+ év munkaviszony megtermelt javait, de azért csak ők a hősök.

Mennyiség a minőség felett, ez a fidesz jelszava.

2021. márc. 30. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!