Mi ez az új összeesküvéselmélet?
Olyan 1-2 napja látom terjedni főleg facebookon, hogy mindenki a maszkokat teszi forróvízbe és aztán attól szerintük valami férgek jönnek ki belőle(?) amiken egyébként látszik hogy vagy valamilyen hajszáll vagy szösz. Ami pedig a legfurcsább, hogy nagyon sokan bedőlnek. Több ezren likeolták ezeket a videókat.
Ennek mi az alapja és miért dőlnek be ennek ennyien amikor elég egyértelműen látszik hogy teljesen hülyeség?
Ha már a pánikkeltés, rettegésben tartás a hatalom célja, akkor tegyünk rá mégegy jó nagy lapáttal.
A kamu járvány után most jöjjenek az élősködőkkel megszórt maszkok.
Steril maszkkal kipróbáltam, felette elhúztam a kezem és arra dölt...hiába aki nem hiszi pontozzon le...
Furcsa mert első próbálkozásra sikerült, tehát nem kellett elővenni 20.-at
VÁRJJJ CSAKKK???
Már a PS is megírta
"Már a PS is megírta
a pesti bulvár a dobrev klára fanatikusok lapja
ellenzéki "tények"
hvg index 444 telex színvonal
Nem, természetesen nem élnek férgek a maszkokban
Magyarországon is elkezdett terjedni az elmélet, miszerint a vírusvédelemben használt maszkokban apró férgek élnek, esetleg gyilkos nanoszálak találhatók. Ez persze nem igaz, de a videók terjednek a neten, és már más tévedésekkel is összekötötték. Az elmélet szerint ha valaki meleg víz alá helyezi az orvosi maszkokat, akkor erős zoommal vagy mikroszkóppal láthatja az előbújó férgeket.
Az Urbanlegends.hu ( [link] azt írja, hogy Németországban ezek a konteók már régóta terjednek, így a dpa már le is ellenőriztette ( [link] egy szakértővel. Ez alapján nem mozgó élőlényekről van szó, hanem egyszerű szövetszálakról, amik a gyártás során, vagy a kicsomagoláskor kerülhettek a maszkokra.
A hőváltozás vagy a statikus elektromosság miatt mozognak, valamint azért, mert a maszk többi részével ellentétben nincsenek rögzítve.
Ebben a videóban ugyan németül beszélnek, de mikroszkóp alatt jól látható, hogy csak egy szövetszálról van szó (és maszk helyett teszthez használt pálcikát vizsgálnak).
Hát, nekem ebben a két videóban nem úgy tűnik, hogy nem mozognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!