Aki teljes kijárási tilalmat meg még több korlátozást akar, az miért nem marad csak simán otthon?
Én inkább azt nem értem, az elejétől kezdve miért nem a logikus intézkedéseket akarja mindenki. A fő gócpontok a bevásárlóközpontok, üzletek, a vásárlók korlátozását már rég be kellett volna vezetni és a sulik bezárását is korábban megejteni.
A kijárási tilalomnak nincs semmi értelme, hiszen legalább egyéni szabadidős sporttevékenységre lehetőséget kellene biztosítani, tekintettel arra, hogy estefelé elcsendesedik a forgalom, addig pedig sajnos katasztrófa (Budapesten) a levegő minősége, kinti futásra teljesen alkalmatlan.
A konditermek, vendéglátóhelyeket is meg lehetett volna úgy oldani, hogy akár 5 méteres távolság betartására is lehetőség legyen.
Az utcai maszkhordást is le kellene csökkenteni a tömegközlekedési várakozóhelyek, stb. környékeire.
Ellenben ahogy írtam, az üzletekben egyidejűleg jóval kevesebb embernek szabadna lennie és nem kellett volna novemberig várni az iskolazárral!
Illetve akritikus infrastruktúrában dolgozókat és pedagógusokat előrébb kellett volna venni az oltásban, az idősebb korosztálynak pedig biztosítani kedvezményes/ingyenes online házhozszállítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!