Mi lesz akkor, ha itthon bevezetik azt, hogy a vendéglátó/szórakozóhelyekre csak beoltottak és/vagy covidon igazoltan átesettek mehetnek? Várható tiltakozás, vagy bele fognak az emberek törődni? Illetve ennek várható komoly ellenőrzése?
Kicsit vidd tovább a dolgot.
Kitalálják, hogy április végén mondjuk kinyitnak a vendéglátóhelyek teraszai, de ár pedzegetik, hogy csak a beoltottak vehetik igénybe.
Adott egy rakás 18-59 közötti nem-krónikus korosztály, akik egy része mondjuk regisztrált oltásra, de kb. hónapokig még nem fog sorra kerülni. Akkor ha ők (mi) szeretnének menni kajálni egyet valahová néhány hónap után, és nem tehetjük meg, és ezért beszólnak, hogy "oltatni kellene magatokat", akkor abban hol van a jogosság?
22. "mondjuk", "pedzegetik"
Tehát jelenleg nem ér semmilyen hátrány, megkülönböztetés, csak nem aludtad ki magadat és képzelődsz, úgy gondolod, hogy a jövőbe látsz.
Majd akkor gyere nyafogni, ha hátrány ér amiért nem vagy beoltva. Addig meg aludj, töltsd értelmesen az idődet.
23."Tehát jelenleg nem ér semmilyen hátrány, megkülönböztetés, csak nem aludtad ki magadat és képzelődsz, úgy gondolod, hogy a jövőbe látsz."
Szerintem te is tudod,hogy ez az állítás védhetetlen.Már csak azért is mert nem kell a jövőbe látni ahhoz,hogy valaki ezt tudja.Az oltási igazolványokat nem poénból gyártják.Rajta van az is,hogy ahhoz jogok kapcsolódnak.Ez nem képzelődés,hanem olyan tény ami a jövőben így lesz.
27.
60/2021.Korm.Rendelet
Akkor a pontos szöveg:
2. A védettségi igazolvány
2. § (1) A védettségi igazolvány tartalmazza
a) az érintett nevét,
b) az érintett útlevelének számát, ha ezzel rendelkezik,
c) az érintett állandó személyazonosító igazolványának számát, okmányazonosítóját, ha ezzel rendelkezik,
d) a védettségi igazolvány sorszámát,
e) * az oltottság tényének igazolása esetén az oltás idejét,
f) a fertőzésből történő felgyógyulás tényének az igazolása esetén az igazolvány érvényességének dátumát,
g) az a)-f) pont szerinti adatokból képzett, informatikai eszközzel optikailag olvasható adattároló kódot,
h) szöveges jelzésként
ha) „A kártya személyazonosító igazolvány vagy útlevél felmutatásával együtt érvényes”,
hb) „Nem ruházható át”,
hc) „Az igazolványhoz kapcsolódó jogosultságok a koronavirus.gov.hu internetes oldalon ellenőrizhetők”
feliratokat.
28. tehát nincsenek rajta, hogy milyen extra jogosultságok járnak a kártyával. Én is így gondoltam. Na de akkor nézzük a kvirus.gov.hu-t, azon rajra vannak-e ezek az extra jogosultságok? Nincsenek. Nahát, micsoda meglepetés! :)
Újra csak azt tudom mondani és írni, hogy akik itt képzelődnek, hogy majd őket milyen hátrányos megkülönböztetés fogja érni és jajj milyen szörnyű lesz majd nekik, azok tölthetnék a maguk sajnáltatása helyett értelmesebb dolgokkal is az idejüket. Persze ha jobban szeretnek a gyk-n siránkozni, akkor tegyék azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!