Mi lesz akkor, ha itthon bevezetik azt, hogy a vendéglátó/szórakozóhelyekre csak beoltottak és/vagy covidon igazoltan átesettek mehetnek? Várható tiltakozás, vagy bele fognak az emberek törődni? Illetve ennek várható komoly ellenőrzése?
"bármilyen megkülönböztetést oltottak és nem oltottak között csak akkor lehet tenni, ha minden egyes ember, aki oltatni szeretné magát már hozzájutott az oltáshoz."
Szerintem meg akkor sem lehet tenni,mert ez szembe megy az alapvető emberi jogokkal.Pont,hogy az lenne a lényeg,hogy aki úgy érzi annak meg legyen teremtve a lehetőség,hogy oltassa be magát.Ehhez az államnak annyit kell tennie,ahogy az az Alaptörvényben is van,hogy "Magyarország védelmezi állampolgárait" teremtse meg a szükséges feltételeket ehhez.De ezen túl ne szankcionálja azt ha valaki úgy dönt ,hogy nem oltatja be magát.Ezért ne érje semmiféle hátrányos megkülönböztetés.Ilyen például,hogy nem ülhetek ki az éttermek teraszára, nem mehetek ki este ,csak az aki be van oltva stb.
Figyelj ugyanarról beszélünk. Én például oltatni szeretnék, de még fiatal vagyok, ki tudja, mikor kerül rám a sor. Ezért engem ne érjen hátrányos megkülönböztetés merthogy nem vagyok beoltva, ugyanis én ilyen esetben önhibámon kívül nem vagyok beoltva, pedig nagyon is szeretnék részesülni a védelemben. Ha már én is oltott leszek és mindenki más, aki csak szeretne, akkor nem szólhatunk bele abba, hogy az oltatlanok ne élhessenek ugyanolyan szabadon mint bárki más, Hiszen mi már védettek vagyunk ránk nem jelent veszélyt a vírus.
Összefoglalva az oltottaknak nem szabadna, hogy járjon bármilyen előjog az oltatlan okkal szemben addig az időpontig, amíg minden egyes ember, aki oltatni szeretné magát meg nem kapta az oltást és ki nem alakult a védettség. Utána meg már okafogyottá válik ismét a megkülönböztetés, Hiszen mi oltottak védve vagyunk, az oltatlanok meg vállalták a kockázatot.
#12!
Az a baj, hogy nálad is működik a dögöljön meg a szomszéd tehene is gondolkodás.
Miért fáj neked, ha az oltottak számára hamarabb elérhetők bizonyos dolgok?
Miért fáj neked, ha hamarabb indulhat újra a gazdaság?
13."Miért fáj neked, ha az oltottak számára hamarabb elérhetők bizonyos dolgok?"
Nem az fáj,hogy nekik elérhető,hanem az,hogy a többieknek nem.
Miért fáj neked, ha az oltottak számára hamarabb elérhetők bizonyos dolgok?
Mert nem te döntöd el, hogy oltott vagy már, vagy még nem.
"Miért fáj neked, ha az oltottak számára hamarabb elérhetők bizonyos dolgok?"
Mert amíg ugyanazért a szolgáltatásért hajlandó vagyok fizetni és el tudom felnőtt emberként dönteni, hogy meg merem-e kockáztatni, hogy elmenjek kajálni, vagy bulizni, illetve mert sokan csak azért oltatják be magukat, hogy ne legyenek diszkriminálva, addig nem túl korrekt dolog megkülönböztetni oltottakat és nem oltottakat. Nem mintha aggódnék, hiszen nem a frekventált vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket tervezzük látogatni, hanem azokat, akiket a "szolgálunk és félünk" büszke gyalogsága nem ellenőrizget valószínűleg.
16!
Felnőtt emberként azt sem fogtad fel, hogy ez nem csak rólad szól.
Felnőtt emberként el tudod dönteni, hogy úgy vállalsz-e felelősséget, hogy nem jársz ilyen helyekre vagy úgy, hogy beoltatod magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!