Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Gyurcsány Ferenc és az öszödi...

Gyurcsány Ferenc és az öszödi beszéd. Valóban hazaáruló beszéd lett volna? Vagy esetleg pont hazafias?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=YnXK8yE4KLE

Itt egy rövidített 8 és fél perces változat. (Nyugi, minden "csúnya" részlet benne van)

De vajon így 15 évvel utólag átgondolva egy ilyen beszédet, és összehasonlítva Orbán Viktorral, hogy ő mit csinál, őt mennyire érdekli ez az ország. Vajon még mindig ugyanaz a véleményünk?

Kérlek titeket, csak az szavazzon és/vagy válaszoljon, aki hajlandó volt beletenni azt a 8 és fél percet az életéből, és végignézte amit linkeltem. Ez fontos, kérlek tartsátok tiszteletben srácok.

2021. márc. 27. 15:07
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
9%

#20 Olyat vársz el az emberektől, mint az ismerősöd is, amire te sem vagy képes - azt hogy ismerje a döntések pontos hátterét és ezt másoknak is el tudja mondani.

Te pontosan úgy nem tudod megmondani mi volt az oka annak hogy nem nyitották vissza azt a vasútvonalat, mint ő, csak te rá mutogatsz hogy nem tudja és ezért milyen buta.

Pedig neked kellene azt egyből értened, hogy egy létező, működő rendszert akkor is kevesebbe telik fenntartani, működtetni ha veszteséges, mint ha egy bezárt, leállított rendszert kellene újra beindítani. Nagyban ugyanezt csináltátok a 13. havi nyugdíjjal is. Egy évtizeden át ment a szöveg arról, hogy ha a fidesz szerint rossz volt hogy elvették a nyugdíjasoktól akkor miért nem adták nekik vissza. Mert nem volt miből! A fidesz eleve nem akarta a 13.havi nyugdíjat, anno a bevezetésekor a parlamenti vitában is többször elmondták, hogy rendes nyugdíjemelés kellene helyette amit nem lehet utána egy tollvonással majd elvenni. Ahogy meg is történt 2009-ben.

A vasútvonalaknál is több évtizedes probléma az hogy a kis szárnyvonalak rendkívül gazdaságtalanok. Azonban egy átgondolt, folyamatos fejlesztéssel és a MÁV összehangolt gazdasági tevékenységével ez valamilyen szinten lehetett volna kompenzálni. A személyszállítás biztosítása állami kötelezettség, a vasúti szállítás pedig a leginkább környezetbarát közlekedési mód. Mindkét szempont azt hozná, hogy az államnak érdemes ebbe pénzt tennie, ha veszteséges is, akkor is fenntartania. De van ahol valóban nem éri meg, mert a kis utasforgalom miatt könnyebb, olcsóbb a buszközlekedést biztosítani helyette. Ezt így ismeretlenül senki nem tudhatja.

Azonban amikor egy kormány már meghozta a döntést ennek bezárásáról, ott olyan költségek is előjönnek egy újranyitásnál amit a bezárás nélkül nem kellett volna a társaságnak kitermelnie. Mindeközben nem egy szárnyvonalról van szó, hanem sokról szerte az országban, ez a plusz költség így hatványozódik, a hátterében meg ott van, hogy közben eladták - ugyanez a balliberális kormány - a MÁV pénzt termelő üzletágát a teherszállítást végző MÁV CARGO-t. Az eladás kapcsán büntetőeljárás is folyik az érintettek ellen az osztrákoknál, súlyos korrupció miatt.

Tehát kiadás oldalán növelték, a bevétel oldalán meg ellehetetlenítették a folyamatot. Az ismerősödnek ezt nem kell tudni, hiszen láthatóan te sem tudtad, te mégis kétségbe vonod azt hogy számára érv lehetne egy szárnyvonal bezárása.

Ahogyan ismerősöd nyilván azt sem tudta neked összefoglalni - mert nem is az ő dolga - hogy ez csak 1 volt a sok lépésből ami a kisebb településeken élőket nehéz helyzetbe hozta. Mellé ott volt a posták bezárása, az iskolák bezárása, az önkormányzatok anyagi lehetőségeinek csökkentése stb. stb. amik külön-külön mind csak egy kicsit vettek el, de együtt már hatalmas károkat okoztak. És egy postahivatalt vagy iskolát újraindítani megint nem csak annyi hogy valaki odamegy és kinyitja a kulccsal az ajtót.

Igen, az átlagember nem tudja pontosan megfogalmazni az ellenérzéseit. De ettől még nem lesz kevésbé igaza.

2021. márc. 28. 10:18
 22/23 anonim ***** válasza:
83%

"Nagyban ugyanezt csináltátok a 13. havi nyugdíjjal"

Na eddig olvastam a hülyeségedet...

Pontosan ugyanott tartasz mint a másik,magyarázod, mosdatod a semmit,és folyton hátrafelé mutogatsz ...

Tipikus példája annak h akinek csőlátása van az csak a semmit tudja mantrázni.

Én nem csináltam semmit a 13.havi nyugdíjjal,de az én magánnyugdíjam azóta orbán zsebében van.Kedvencem az h én vagyok a komcsi azért mert utálom a fideszt(megjegyzem olyan komcsi vagyok h a rendszerváltáskor tanultam járni).

Sosem voltam mszps ,de a felcsúti mutánsra sem szavaztam soha.orbán napi szinten gyakorolja a hazaárulást,az öszödi beszéd minden sora jöhetne akár ma is az ő szájából mert minden tekintetben illik rá.Az elmúlt tíz évben annyi kárt csinált ebben az országban a maffiapártjával és a szabad rablásával h ez az ország következmények nélküli ország lett.Ennek az országnak mindig akkor fordult tragikusra a sorsa amikor a népét belső megosztottság/gyűlölködés irányította,ez 90%-banorbán sara márcsak ezért is hazaáruló...Mellesleg gyurcsány lemondott ,orbán viszont haláláig az ország uralkodó királyának tartja magát és gyurcsánnyal ellentétben sosem mondana le magától inkább véres polgárháborúba taszítaná az országot...

2021. márc. 28. 11:00
 23/23 anonim ***** válasza:
7%

#22 "Na eddig olvastam a hülyeségedet..."

Aha. Szóval te még csak arra sem vagy hajlandó hogy elolvasd amit a másik mond, nem is érdekel mi a véleménye, mit akar neked elmondani, de meg vagy róla győződve hogy az a másik az akinek csőlátása van. Értem.

Vagyis a valóság az, hogy az akit te leszóltál, valószínűleg pontosan elmondta neked mit miért gondol, csak te akkor sem voltál hajlandó odafigyelni rá, mert előre eldöntötted hogy bizonyosan nincs igaza.

Nem is ez a szánalmas, hanem hogy észre sem veszed te mennyire csőlátású vagy. Nem véletlen hogy még mindig ott tartasz hogy gyurcsány bármi jót is tett vagy tehet ezzel az országgal.

2021. márc. 28. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!