Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a baj azzal, hogy bizonyos...

Mi a baj azzal, hogy bizonyos helyekre csak beoltottakat fognak beengedni?

Figyelt kérdés
A cél, hogy minél több beoltott legyen és minél több védett. Ezért szükség van arra, hogy bizonyos helyekre csak oltottak mehessenek, és ezt a létező legszigorúbb rendőri ellenőrzéssel kell elérni.
2021. márc. 26. 16:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
56%

kérdező, te kaptál már oltást? Én egy egészséges, 44 éves nő vagyok, a férjem 49, lányunk 24. Szerencsére nekik sincs semmi betegségük.

Ki tudja, mikor kapunk oltást, pedig kértük. Szerinted addig, amíg nemkapjuk meg, mennyire lenne tisztességes előnyt adni az oltottaknak?

2021. márc. 26. 17:34
 12/22 mindentudó99 ***** válasza:
25%
Semmi baj vele. Oltatni kell magunkat és kész. Bér én nem azért oltatom magam hogy mehessek fesztiválozni. Egyszerűen mlg nem akarok megdögleni. Ennyi. Hullik a nép. 30-40 évesek is alapbetegség nélkül.
2021. márc. 26. 17:36
 13/22 A kérdező kommentje:

"Szerinted addig, amíg nemkapjuk meg, mennyire lenne tisztességes előnyt adni az oltottaknak?"

Szeretném felhívni a figyelmed erre: Attól, hogy másnak jobb, az nem feltétlenül jár azzal, hogy neked rosszabb lenne. Éppen ezért elméletileg nem klellene, hogy előnyként tekints a beoltottakra.

2021. márc. 26. 17:37
 14/22 anonim ***** válasza:
59%
na ne már... ő mehet pl nyaralni, én azért nem, mert még nem kerültem sorra??? erre tekintsek előnyként? Te hülye vagy.
2021. márc. 26. 17:40
 15/22 anonim ***** válasza:
Technikailag azt nem tudják megoldani hogy pl július elsején mindenki egyszerre kapja meg az igazolást, mert addigra minden önként jelentkezőt beoltanak. Ez már azért is kivitelezhetetlen, mert ah jól tudom 6 hónapig érvényes a kártya (ha ez nem így van akkor jelezze valaki). Tehát lehet hogy valaki márciusban megkapja a kártyát, és augusztusban már kitörölheti vele. Persze az valahol igazságtalan hogy valaki elsők közt jelentkezik oltásra, és utolsók közt kapja meg, de sajna ez van. Talán annyi kárpótlás lesz nekik, hogy a 60-70% átoltottságik ne lesz itt semmiféle nyitás, vagyis akinek van már kártyája nem megy sokra vele. Már csak az a kérdés mi lesz hat hónap után a kártyatulajokkal? El tudok képzelni egy olyan rendszert, hogy az érvényességet antitest-mennyiség vizsgálattal meg lehet hosszabbítani. Valószínű ezért is nevezik védettséget igazoló kártyának, és nem oltásinak. Már csak az a kérdés, ennek a vizsgálatbak nem kis költségét ki fogja állni, valszeg a kártyatulajdonos.
2021. márc. 26. 17:41
 16/22 A kérdező kommentje:

"na ne már... ő mehet pl nyaralni, én azért nem, mert még nem kerültem sorra?"

Mekkora hátrány, te jó ég. Mennyivel jobb lenne, ha 65 év feletti, vagy krónikus beteg lennél, hogy mihamarabb megkapd az oltást, igaz? Nyaralgatni minden évben tudsz, hagyd abba a hülye hisztidet.

2021. márc. 26. 17:45
 17/22 anonim ***** válasza:
50%
Ez az egész szembe megy az evolúcióval. A természetes szelekció szerint az erős túléli, aki nem, az nem. Most meg már a betegeknek lesznek többletjogaik..
2021. márc. 26. 17:48
 18/22 anonim ***** válasza:
53%
Látod, pont a magad fajták miatt örülök annak kivételesen, hogy ebben az országban élek. Itt nem lesz ebből semmi gond, mert ha be is vezetik ezt az ökörséget, szépen ki fog alakulni a kenőpénzes bejutás minden helyre. Engem nem fog földhöz vágni az a kis plusz amit erre költök, az viszont fájni fog a gazdaságnak világszinten, mikor sokan a korlátozások ellenére sem fogják oltatni magukat, és inkább nem mennek olyan helyekre, ahol ebből gond lehet.
2021. márc. 26. 17:50
 19/22 anonim ***** válasza:

17 Semmi nem gátol abban hogy természetes úton szerezz védettséget,és ezzel kártyát. De elárulom neked, hogy az evolúció nem a szépet, erőset vagy jót díjazza, hanem azt aki több utódnak tudja átadni a génjeit.

Azért ne bízd el magadat nagyon, mert az egyik ismerősöm, aki eddig minden évben megcsinálta a Kinizsi-100-at, ha jól tudom már 26-szor, tavaly beleesett ebbe a nyavalyába, nagy nehezen túlélte, de úgy néz ki vége a sportnak, mert teljesen behegesedett a tüdeje. A negyediken laknak, és elmondása szerint igencsak kapaszkodnia kell ha megállás nélkül fel akar menni.

2021. márc. 26. 18:04
 20/22 anonim ***** válasza:

Nekem csak azt mondjàk meg,hogy mègis mi a búbànatot akarnak kezdeni a 18 èv alatti korosztàllyal és azokkal,akiket nem LEHET beoltani?

Majd csak a szülők utazhatnak pl a gyerek meg maradjon otthon?

Mekkora hülyeség!

Ha meg azt mondanák,hogy a gyerekek kivètelek,akkor a 20 éves Pistike is joggal hőböröghetne,hogy màrpedig ő nem akarja az oltást és ő miben különbözik pl egy 17 évestől.

Ez csak egy szempont,de akárhogy is nézem,sehogy sem igazságos és én nem akarok olyam világban rlni,hogy egy nyomorul oltási kártya miatt legyek korlátozva. Ha ez lesz,dobbantok Európàból mert a vilàg legtöbb országában nem akarnak ilyem agyament dolgokat kitalálni. Sőt,a világ legtöbb országában a jàrvànnyal együtt tudnak élni és nem bénult le emiatt az egész ország már lassan egy éve. Hócipőm tele van.

2021. márc. 26. 21:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!