Az ózdi kórházigazgató szerint már olyan katasztrófális a helyzet kórházukban mint Olaszorszàgban volt. Te mit teszel hogy ne növekedjen a betegek száma ebben a kritikus helyzetben? Betartod a jelenlegi szabályokat?
Az ésszerűeket be!!
De egy kihalt faluban egyedül sétálva hlye az, aki az egészséges friss levegő helyett a saját bacijait szívja be a maszkból..!!
Betartjuk. Aki nem, megbüntetik, ennyi idő után már mindenki felfogta. Más kérdés, hogy mennyi értelme van hónapok óta bezártságban élni, amikor így is tele vannak a kórházak, és így is meghal 30-40 ezer ember a végéig.
Nem lenne baj vele, ha legalább lenne látszata. De így, hogy nem lehet élni, és így sem javul a helyzet, nem csoda, hogy a legtöbb embernek már elfogyott a türelme.
Már 1 éve katasztrofális a helyzet!!!
És a covid csak a kisebbik baj.
Akinél nem okoz gondot, azt elintézi a kormány.
Bírom ezt a hozzáállást, mint ami a 13-asnak van. Vagy minden legyen 100%-os, vagy szarjunk bele az egészbe. Ha meghalt Pista bácsi, akkor vesszen anyám is, már mindegy. Ha a fél utca elkapta, akkor kapja el a fél város is. Fertőzzünk rendezvényeken idegeneket, hadd vigyék tovább ők is.
Mert ha valami nem söpri el a járványt, akkor az nyilvánvalóan teljesen hatástalan. Ez a két véglet van, átmenet nem létezik.
És mi van, ha az ami most van, még mindig nem a legrosszabb lehetőség? Ha lehetne ennél rosszabb is? Ha halhatnának meg a normális esetben menthető ötvenesek otthon, mert nemhogy lélegeztetőgép nem jut nekik, de még csak be sem tudják vinni a kórházba?
Lehet, hogy a maszk és a (gyakorlatilag valójában nem éppen túlzásba vitt) távolságtartás csak mondjuk 30 vagy 20%-kal kevesebb beteget eredményez. De jobb lenne, ha minden százalékot mentenénk, amit lehet, mert így is több mint nyakig vagyunk a szarban. Ha a fél ház ég, azt is oltjuk még, hátha megmarad valamink.
Betartom a szabályokat. Egyetemista vagyok és home office van, online órák. Maszkot hordok minden alkalommal, amikor kimegyek a lakásból. Boltba akkor megyek csak, amikor nagyon muszáj. Sétálni néha elmegyek, de szigorúan maszkban, egy percre se veszem le magamról. Amikor az utcán vagyok, akkor ahogy csak tudom, kerülöm az embereket. Ha az egyik oldalon kevesebben vannak, mint a másikon, inkább ott megyek. Ha bizonyos utcákon alig megy valaki, akkor nyilván arra.
Ha valamit veszek a boltban, fertőtlenítem mindig.
Senkivel se találkozok, csak azokkal, akikkel együtt lakok.
Az oltásra regisztrálva vagyok, de még nem kaptam.
24 éves vagyok.
17-es vagyok. 18-as, ez most gúnyolódás akar lenni? Remélem nem, mert én tényleg így csinálom. Én fontosnak tartom az egészségem és a másokét is. Sokan meghaltak már a szeretteim közül, bár nem covid-ban és legalább akik élnek, őket akarom megvédeni.
Én személy szerint sajnálom a leterhelt egészségügyi dolgozókat is meg azokat is, akik annyira súlyos betegek. Miattuk is megteszem, ami tőlem telik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!