Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Meg fogják emelni a nyugdíjkor...

Meg fogják emelni a nyugdíjkorhatárt? Megtehetik?

Figyelt kérdés

2021. márc. 24. 19:06
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Én se értem mi ez az ellensuenv az idősek iránt.

Egész életükben adóztak az idős emberek. Akkor mégis minek ha a befizett nyugdíjukat nem adják vissza nekik? Max ha már félig a koporsóban vannak.

2021. márc. 24. 20:27
 12/20 anonim ***** válasza:

Nem utálom a nyugdíjasokat. De inkább ők szopják ne a faxt, mint én.

Ők már úgysem szenvednek ettől sokáig, és n viszont még hosszú ideig tervezek élni.

2021. márc. 24. 20:52
 13/20 anonim ***** válasza:
#12, de te is pont ugyanúgy nyugdíjaskorodban fogod ezt elszenvedni. Ahány évnyi nyugdíjat a mostaniaktól elvennénk, neked is csak pont annyival tudnának többet adni.
2021. márc. 24. 21:02
 14/20 anonim ***** válasza:
ennek fuss neki még egyszer
2021. márc. 24. 21:39
 15/20 anonim ***** válasza:
Akkor konkrétabban: nyugdíjas most a Teri néni, van még hátra öt éve. Elvesszük a nyugdíját, félretesszük, és neked adjuk - mikor te leszel majd Pista bácsi, a nyugdíjas. Teri nénit ötévi nyugdíjjal károsítjuk meg. Pista bácsinak - neked - így ötévnyivel több nyugdíja van. A pénz ugyanannyi, és egy cseppet sem igazságosabb az, hogy Pista bácsinak adjuk ezt a pénzt, mintha Teri néninek adnánk. Mert dolgozóként Teri néni és Pista bácsi is ugyanúgy fizetett. Ráadásul te tudod már most, hogy készülnöd kell, mert gáz lesz. Teri néninek erre nem volt esélye, ő simán éhenhal ebben a sztoriban.
2021. márc. 24. 21:45
 16/20 anonim ***** válasza:

Nem jött ki neked a matek.

Teri néni fizette negyven évig a nyugdíjjarulékot, aztán lehet 15 évig nyugdíjas.

Én meg fizethetném a 50 évig, aztán jó esetben lehetek 10 évet nyugdíjas.

De ha én a befizetésemet nem az Állami Pénzelherdáló Intézetnek adom, hanem befektetem, akkor több nyugodt nyugdíjas évet is kihozhatok magamnak.

Nem akarok egy olyan rendszert finanszírozni, ami összeomlik, mire a haszonélvezője lehetnék.

2021. márc. 24. 22:13
 17/20 anonim ***** válasza:

Ja, hogy így érted. Akkor már értem, mire gondolsz. Mondjuk szerintem ha politikai akarat lenne, akkor meg lehetne oldani, hogy ne legyen annyira csúnya az az összeomlás. Csak ehhez a mostani nyugdíjasok egy részétől kéne elvenni. Nem annyit, hogy éhenhaljanak, de nyilván rosszabb lesz nekik. Mivel kevés a bennlevő pénz a befizetésekhez képest, valakivel szükségképpen igazságtalanság fog történni. Szerintem jobb, ha sok emberrel szúrunk ki egy kicsit, de senkit nem lehetetlenítünk el, mintha 30-40-50 év múlva jön a katasztrófa és nyomorogni, koldulni fog nagyon sok idős.

De persze egy ilyen változtatást a jelen politikai rendszerben nem lehet átvinni. Mert a nyugdíjasok szavaznak, fontos bázis, és bizony sokuk nem értené meg, hogy miért szúrnak ki vele. Nem önzőségből, hanem a korából fakadóan nem lenne képes átlátni, hogy ez szükséges.

2021. márc. 24. 22:21
 18/20 anonim ***** válasza:
Szerintem sokan azért képesek lennének átlátni. De én sem tapsolnék hozzá, hogy elveszik a megélhetésem.
2021. márc. 25. 06:52
 19/20 anonim ***** válasza:
Az egész életében adózott dolog azért nem igaz, mivel csak a rendszerváltás után lett adó.
2021. márc. 25. 19:43
 20/20 anonim ***** válasza:

"mivel csak a rendszerváltás után lett adó"

Szerinted.

2021. márc. 25. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!