Meg fogják emelni a nyugdíjkorhatárt? Megtehetik?
Én se értem mi ez az ellensuenv az idősek iránt.
Egész életükben adóztak az idős emberek. Akkor mégis minek ha a befizett nyugdíjukat nem adják vissza nekik? Max ha már félig a koporsóban vannak.
Nem utálom a nyugdíjasokat. De inkább ők szopják ne a faxt, mint én.
Ők már úgysem szenvednek ettől sokáig, és n viszont még hosszú ideig tervezek élni.
Nem jött ki neked a matek.
Teri néni fizette negyven évig a nyugdíjjarulékot, aztán lehet 15 évig nyugdíjas.
Én meg fizethetném a 50 évig, aztán jó esetben lehetek 10 évet nyugdíjas.
De ha én a befizetésemet nem az Állami Pénzelherdáló Intézetnek adom, hanem befektetem, akkor több nyugodt nyugdíjas évet is kihozhatok magamnak.
Nem akarok egy olyan rendszert finanszírozni, ami összeomlik, mire a haszonélvezője lehetnék.
Ja, hogy így érted. Akkor már értem, mire gondolsz. Mondjuk szerintem ha politikai akarat lenne, akkor meg lehetne oldani, hogy ne legyen annyira csúnya az az összeomlás. Csak ehhez a mostani nyugdíjasok egy részétől kéne elvenni. Nem annyit, hogy éhenhaljanak, de nyilván rosszabb lesz nekik. Mivel kevés a bennlevő pénz a befizetésekhez képest, valakivel szükségképpen igazságtalanság fog történni. Szerintem jobb, ha sok emberrel szúrunk ki egy kicsit, de senkit nem lehetetlenítünk el, mintha 30-40-50 év múlva jön a katasztrófa és nyomorogni, koldulni fog nagyon sok idős.
De persze egy ilyen változtatást a jelen politikai rendszerben nem lehet átvinni. Mert a nyugdíjasok szavaznak, fontos bázis, és bizony sokuk nem értené meg, hogy miért szúrnak ki vele. Nem önzőségből, hanem a korából fakadóan nem lenne képes átlátni, hogy ez szükséges.
"mivel csak a rendszerváltás után lett adó"
Szerinted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!