Meg fogják emelni a nyugdíjkorhatárt? Megtehetik?
Figyelt kérdés
2021. márc. 24. 19:06
1/20 anonim válasza:
Megtehetik hát. Miért ne tehetnék meg? Miután az egyéni számlás rendszert megszüntették, újra a nyugdíjkatasztrófa felé robogunk. Vagy az életkort kell emelni, vagy a nyugdíjak vásárlóértékét csökkenteni, és az utóbbit nem merik bevállalni.
2/20 A kérdező kommentje:
:(
2021. márc. 24. 19:13
3/20 anonim válasza:
Asszem Németországban is ettől félnek a cégvezetők.
4/20 anonim válasza:
Meg fogja tenni akár melyik szarházi is kerül az élre.
Kénytelen lesz.
5/20 anonim válasza:
Amúgy én most 30 vagyok, és pontosan tudom, hogy már nem számíthatok állami nyugdíjra. Szóval én most fizetem a mai nyugdíjasok számára a járulékot (amit már át is neveztek adóra), plusz kénytelen vagyok magamnak is félretenni, ha nem akarok 90 éves koromig dolgozni. Lehetne tiltakozásokat tartani, de attól még az államkasszában nem lesz több pénz. Egy ponton át kell állni arra, hogy mindenki a maga nyugdíját fizeti be előre, és sajnos mi leszünk az a generáció, amelyik emiatt duplán kénytelen fizetni.
6/20 anonim válasza:
Most nyírják ki tömegesen a nyugdíjasokat. Amúgy én nem csodálkozom semmin, már régóta mondogatják. Nekünk nem lesz állami nyugdíjunk.
7/20 anonim válasza:
Nehéz ügy ez, mert akik most nyugdíjasok, azok is fizettek annak idején. Akinek most magas a nyugdíja, az nagyon sokat fizetett, hiszen magas volt a bére. Aki meg rokkant nyugdíjon van, azt társadalmi szolidaritásból nem szabad elvenni. Bármelyikünk kerülhet ilyen helyzetbe. Szóval nekem nem fér össze a lelkiismeretemmel, hogy a mostani nyugdíjasok pénze ellen tüntessek.
8/20 anonim válasza:
Én sem szívesen teszem, de az sem fér össze a lelkiismeretemmel, hogy éhen haljak öreg koromban. A változást még időben kell kikényszeríteni, amíg nem katasztrofális a helyzet.
Persze a kedves kormányunk lelkiismeretével összefért, hogy pofátlan módon kicsalják többmillió ember nyugdíjpénztári megtakarítását, aztán meg hülyeségekre szórja el. :)
9/20 anonim válasza:
Ezért kellene rengeteg magyar gyereknek születnie!
Legalább ebben lehetne a magyar politikusok között megértés. De még ilyen nemzeti érdekében sincs...
10/20 anonim válasza:
A mostani nyugdijasok is a saját nyugdijukat fizették be anno, amiből az állam fizette az előző nyugdijasokat. Félre is lehetett volna az államnak azt rakni és befektetni, majd ugyanazt visszaadni, örökölhetővé tenni stb. Hülye duma az nemnormális emberektől, hogy "én nem tartom el a getci nyuggert". Azok az emberek kifizették előre amit irigyel ez a sok tróger faxxopó tőlük....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!