Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha valóban még legalább 5 év...

Ha valóban még legalább 5 év amire VALÓDI nyitás lesz, akkor hogyan fogják kárpótolni a fiataloktól az ellopott legszebb éveiket?

Figyelt kérdés

Tegnap olvastam, hogy a légi társaságok is 2026-2027-ben terveznek leghamarabb újranyitni. Szóval ez nem egy légből kapott kérdés.

Lesznek "nyitások" most is, meg mindig. De kb. ilyenek, hogy na jó most nyárra kinyithatnak a fodrászok, és az éttermek is azzal a feltétellel, hogy csak egymástól 10 méterre ülhetnek emberek, és maszkot csak akkor lehet lejjebb tolni ha élelmiszert tömsz a szájüregedbe, megrágni már maszk mögött szabad csak.

Kicsit kiparodizálva, de ilyen nyitások lesznek, azok is csak 1-1 hónapig.

De ez nem sokat segít azokon akik most élnék a legszebb tizen vagy huszon éves éveiket, esetleg kamaszok. Azoktól ezeket az éveket, amik pótolhatatlanok - nem olyanok mint a nyugdíjas öreg évek - ellopják.

Hogyan lesz ez később hatással rájuk?

2021. márc. 24. 12:04
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
48%

Senki, mert nem lehet. Ezt nem lehet beárazni és visszahozhatatlan. Nem lehet kárpótolni az érettségi bankettet, a gólyatáborokat, az elmaradt szalagavatókat, csereprogramokat. Nem csak bulit veszítenek, hanem külföldi tanulmányi ösztöndíjakat, gyakornoki lehetőségeket. Nagyon sajnálom azokat akik, most fiatalok. Rengeteget elvesz tőlük a vírus, de senki sem foglalkozik ezzel.

A kisebbeknek még kritikusabb. Nem jutnak el korai fejlesztésre a rászorulók. Ha szülő nem tud/nem akar otthon tanítőnénit játszani, lemaradnak az anyaggal, nem szocializàlódnak, ami hatással van a későbbi személyiségükre. Olyan mozgásfejlődési lépések maradhatnak ki a bezártságtól, ami hatással lehet később rengeteg dologra.

Az meg mi már, hogy Szíriában rosszabb a gyerekeknek? Ennyi erővel az se sírjon itt, akinek bezárták a megélhetését, mert Szíriában le is bombázták. Nincs helyzet, vagy korcsoport, vagy probléma Magyarországon, amire ne lehetne azt mondani, hogy mit sírsz, a Szíriában élőknek rosszabb, mert nekik emellé még xy is rossz.

2021. márc. 24. 14:33
 22/28 anonim ***** válasza:
21: Én sose értettem ezt a fajta lehordást, hogy ne panaszkodjak, mert másnak még szarabb. Ez kb. olyan mintha egy ártatlanul évtizedekre börtönbe került személyt avval vigasztalnék, hogy annak sokkal rosszabb, aki nyaktól lefele lebénul. Ez valóban így van, de szerintem őt baromira nem hatja meg.
2021. márc. 24. 14:44
 23/28 anonim ***** válasza:
24%

"hogyan fogják kárpótolni"

Majd kárpótolnak akik nem akarják beoltatni magukat. Már rég vége lenne ennek az egész szarnak ha kötelezővé tették volna az oltást, ha már ilyen nemnormális a nép jelentős része....

2021. márc. 24. 14:59
 24/28 anonim ***** válasza:
0%
Ja, a sok veszélyeztetett félti a szánalmas életét, pont az ő védelmük miatt van ez az egész. Régen az evolúció eldöntötte volna, manapság meg már a gyengéknek vannak kiváltságaik
2021. márc. 24. 15:06
 25/28 anonim ***** válasza:
23: Persze. Rég vége lenne, ha kötelezővé tették volna azt, amit csak két hónapja hoztak forgalomba, és így is nehézkesen halad. Szerintem gondolkodj, mielőtt kommentelsz.
2021. márc. 24. 15:18
 26/28 anonim ***** válasza:
42%
Senki sem fogja öt évig eltűrni ezt a faszkodást. Még a világháborúk is hamarabb lezajlottak. Amúgy olyan világban élünk, ahol senkit sem érdekel mások mentális egészsége, így ne reménykedj abban, hogy bárki is kárpótol bármiért. Csak dolgozz, míg bele nem döglesz, nem azért születtél, hogy élvezd az életet. Minden intézkedéssel a fiatalok szopnak, pedig övék a jövő, nem a 98 éves Joli nénié, akinek a dédunokái egy éve rohadnak a négy fal között. Beláthatlan társadalmi és gazdasági kárral jár, hogy a teljes lakosság 99 százalékának érdekeit szemmel láthatóan mindenki magasról leszarja.
2021. márc. 24. 18:43
 27/28 anonim ***** válasza:
26: A világháborúk mondjuk nem jó példa, a második hat évig tartott.
2021. márc. 24. 19:38
 28/28 anonim ***** válasza:

21., kar hogy valotlansagokat mondasz.

Az elmult egy ev nagy reszeben, ha akart valaki, lehetett utazni kulfoldre, egy oda-vissza ut 2 vagy 4 negativ teszt araval lett dragabb. Ha szeptemberbe ki akartal menni kulfoldre egytemre, kimehettel, kb huszezer forinttal dragabbert.

Most, a harmadik hullam tetejen is lehet utazni, egy honapja jottem haza a Maldiv-szigetekrol, ket honap mulva megyek Egyiptomba (ott voltam novemberben is) masfel hetre. Oltasom meg nincs, oda is egy vagy ket teszttel lesz dragabb.

Az eltelt 12 honapban osszesen volt kb. egy honap, amikor a szomszedos Ausztriaba ne lehetett volna ingazni peldaul.

Igen, vannak korlatozasok, ebbol a legkomolyabb az oktatast erinto. A szalagavato/bankett/golyatabor vonalat ne hivjuk mar eletbevago vonalnak. Szomoru, hogy nem lehet, en is szomoru vagyok, hogy nem tudok egyet bulizni, de egyik sem befolyasol lopikulat sem meg rovidtavon sem.

2021. márc. 26. 02:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!