Miért van ekkora személyi kultusz Orbán körül?
18
Személyesen NEKED: NEM érzem "kellemetlenül" magam, amikor kifogásolom a nekem nem tetsző cselekedeteit.
# 24
Téves, tisztelem pl Lázár Jánost, de mellette utálom.
Akkor itt az ideje, hogy segítségül hívjuk a wikipédiát, nem?
A "SZEMÉLYI kultusz" egy vezér/politikus ÁLLAMILAG KIKÉNYSZERÍTETT tisztelete. Ilyenkor TILOS a vezetőt bírálni, tilos a kritika, a viccelődés, a tiszteletlenség a vezetővel szemben. Ha megszegik, büntetés követi.
Van viszont ÖNKÉNTES "rajongás" a hatalom erőltetése nélkül is: Jézus, Elvis Prestly, Lady Diana, stb felé, ami NEM személyi kultusz, hanem személyES kultusz.
Hiába kaphatók tárgyak az ilyen emberek arcképével, attól még nem személyI kultusz, hanem személyES kultusz.
Ami itt -és talán másutt is- a probléma az lehet, hogy sok válaszolónak nem magyar az anyanyelve, és nem érti a különbséget.
#30 "Ami itt -és talán másutt is- a probléma az lehet, hogy sok válaszolónak nem magyar az anyanyelve, és nem érti a különbséget."
vagy inkább az, hogy nem AKARJÁK érteni a különbséget.
De jó hír mindig, hogy ezek szerint semmi másba nem tudnak belekötni, ha ilyenekkel kénytelenek előjönni, mint ez a kérdés vagy amikor nyelvészkednek hogy Orbán ezt mg azt mondta.
Nagyon szenvednek hogy valamivel hergelhessenek, de megint nem jött össze!
"Akkor itt az ideje, hogy segítségül hívjuk a wikipédiát, nem?
A "SZEMÉLYI kultusz" egy vezér/politikus ÁLLAMILAG KIKÉNYSZERÍTETT tisztelete. Ilyenkor TILOS a vezetőt bírálni, tilos a kritika, a viccelődés, a tiszteletlenség a vezetővel szemben. Ha megszegik, büntetés követi.
Van viszont ÖNKÉNTES "rajongás" a hatalom erőltetése nélkül is: Jézus, Elvis Prestly, Lady Diana, stb felé, ami NEM személyi kultusz, hanem személyES kultusz.
Hiába kaphatók tárgyak az ilyen emberek arcképével, attól még nem személyI kultusz, hanem személyES kultusz.
Ami itt -és talán másutt is- a probléma az lehet, hogy sok válaszolónak nem magyar az anyanyelve, és nem érti a különbséget."
Akkor itt az ideje, hogy elmondjam neked, sokszor a szavakat nem a wikipédia szerinti jelentésében használják.
31
Értem én, de első lépésben hadd legyek jóindulatú, megengedhetem magamnak. És néha segít.
(Éppen Ákost hallgatok...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!