Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kérhetnék segítséget pár...

Kérhetnék segítséget pár Trianonnal kapcsolatos kérdésemben?

Figyelt kérdés

Olvastam már sok helyen sok féle megállapítást,most nincs kedvem napokat olvasgatni a neten,jól jönne,ha valaki tényleg segítene választ találni a kérdéseimre.

1. Valóban csak az volt az ok,amiért ekkora területeket csatoltak el,hogy elvesztettük a háborút? Vagy esetleg más is volt,csak azt nem hangoztatják?

2. Miért ilyen nagy területet csatoltak el?

3. Miért támadják a határon túli magyarokat?Miért "nekik" áll feljebb,hisz "Ők" vették el a területeinket.

4. Kik voltak a valódi hibások?

5. Igaz az,hogy csak 70 (lehet hülyeséget írok) évre csatolták el tőlünk a területeket?

Bárkitől bármiféle információt szivesen fogadok,csak értsem már végre ezt az egészet.

Múlthéten kinn voltunk Erdélyben,és sok kérdés született a fejemben,fájó érzés volt látni a kinti magyarokat,egy másik országban,elszakadva tőlünk.Ráadásul a utcákon minden magyarul kiírva..... ahh szóval érthetetlen.

Köszönöm mindenkinek előre is.

2010. aug. 19. 11:16
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Elnézést,hogy megkérdeztem,provokálni? Nem te idióta,és elmetegek vagytok ti,szégyen a magyar nép........pfffff ....
2010. aug. 19. 13:07
 12/30 anonim ***** válasza:
49%

12.46

Azt a Magyarországnak nevezett akármit csak azért hozták létre, hogy az osztrákoknak ne kelljen azzal a romhalmazzal foglalkozni, ami a világháború után ittmaradt.

Bécsben úgy döntöttek, hogy nem kellünk, semmi beleszólásunk nem volt. Pont

2010. aug. 19. 13:07
 13/30 A kérdező kommentje:
elmebeteg* Amúgy tisztelet a kivételnek.
2010. aug. 19. 13:08
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Az igazsagot 90%-ban megtudod ha a keresoben beirod hogy "Hernadi Peter: A masodik vilaghaboru igaz tortenete".Javaslom hogy vegyel be nyugtatot es fajdalomcsilapitot mert sirogorgyeid es fajdalmaid lesznek, sajnos sajat tapasztalatbol beszelek.:( Adj zold pacsi ha elegedett vagy.
2010. aug. 19. 13:13
 15/30 A kérdező kommentje:

Jah,úgy látszik a kérdezős oldalon kérdezni sem lehet,ha kérdezel vmit,vagy a rosszat látják benne,vagy lehordanak,hogy hogy lehetsz ennyire hülye,hogy nem tudod.Nincs időm órákat a netet bújni,hogy jussak valamire ebben a témában.Ezért gondoltam,mivel létezik ez az oldal,kiírom ide.(és azzal a szándékkal jött létre,hogy segítsünk azoknak akik kérdést tesznek fel)

Volt pár kérdésem,de igazából már nem is érdekel az egész.

Én se hurrognálak le,ha megkérdeznéd,hogy a Renult 19-esre vajon jó-e a 4*100*60 6,5 J*15 CH ET 50-es felni !Vagy ki kéne,hogy röhögjelek ? : "Ezt nem tudtad?Kis naív,persze,hogy jó"

2010. aug. 19. 13:22
 16/30 A kérdező kommentje:
*Renault
2010. aug. 19. 13:23
 17/30 anonim ***** válasza:
49%

1. Nem az Osztrák-Magyar Monarchia meghatározó hatalma volt Európának de azon belül is Magyarország fejlődése volt említésre méltó.Egy 50 év múlva Magyarország át vette volna a vezető szerepet.

2. A magyar állam nem a Trianon előtt volt a legnagyobb régebben hozzánk tartozott Bosznia,Románia,Szerbia és még sok más kissebb terület.De a nyugati hatalmak nem szerették volna hogy Magyarország nagyhatalom legyen.

3. Azért mert irigykednek mivel a határon túli magyarok a saját földjükön élnek elnyomásban és ezt nem tudják elfogadni az elnyomó népek.Nekünk van történelmünk,kultúránk nekik nincs.

4. Ezt nehéz megítélni mivel az osztrákok belerángattak de az antant vett el ennyi területet.Vagy a zsidók akik felajánlották Angliának hogy az USA belép a háborúba ha a zsidók kapnak egy saját országot(Izrael) be is lépett az USA mi meg elvesztettük a háborút.

5.Valószínűleg hülyeség.

2010. aug. 19. 13:33
 18/30 anonim ***** válasza:
65%

4. Ezt nehéz megítélni mivel az osztrákok belerángattak de az antant vett el ennyi területet.Vagy a zsidók akik felajánlották Angliának hogy az USA belép a háborúba ha a zsidók kapnak egy saját országot(Izrael) be is lépett az USA mi meg elvesztettük a háborút.

Kár hogy izraelt nem anglia hozta létre hanem az ENSZ

2010. aug. 19. 13:40
 19/30 anonim ***** válasza:
43%

Eláruljam miért büntették Magyarországot különlegesen a háború után?

Azért mert a háború közepén 1916-ban, amikor még jól álltunk, az elfoglalt területeken különös kegyetlenséggel bántunk az ott élő más nemzetiségüekkel.

Ezt honorálták Trianonban.

Csak ez Magyarországon tabu.

2010. aug. 19. 13:46
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
13.13-as vagyok.Nem akartalak megserteni kedves kerdezo.Azert irtam meg hogy keress ra mert tenyleg kimeritone foglakozik a temaval es erdemes elolvasni mert teljes kepet ad.Nem azt akartam kihozni hogy ugyan mar miert nem tudod beirni a keresoben.Elnezest ha sertesnek vetted a kommentet de egyaltalan nem annak szantam.
2010. aug. 19. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!