Valószínű az átoltottságon fog múlni a nyitás is. Beoltatod magad?
Ez kb 1 hétig tartott. Január 8-tól már csökken a napi fertőzöttek száma.
Az, hogy január 1-től január 8-ig emelkedik az új fertőzöttek száma szerinted az oltások beindulása miatt van? :D
Hogyha úgy gondolod, hogy Nagy Britanniában az oltások miatt volt a Jan 1. hetében tapasztalható fertőzés, akkor mi okozta a Decemberben tapasztalható napi fertőzöttek emelkedését?
Az EAE-ben már egyértelmű? Korábban még teljesen nyilvánvaló összefüggésről beszéltél a UK, Chile, Izrael esetén is! Hogy is írtad? Látható az egyértelmű összefüggés, persze csak akkor, ha nem akarom mindenáron nem meglátni. Ezek szerint már te sem látod?
Miért van az, hogy csak az EAE-ben egyértelmű az "oltás hatása"? De a UK-ben, Chile-ben, Izraelben, vagy az Európai országok esetében meg nem? Ha valóban a vakcina miatt terjed a vírus, akkor miért nem egységesen mindenhol ugyanazt a jelenséget okozza? Nem lehet, hogy a sok példából véletlen pont lesz egy, ahol egybeesik az oltakozás és a hullám, és az EAE esetén erről van szó?
Január 10-ét említetted korábban, amikor egyszerre nagyon sok embert beoltottak. Az "ugrás" már hamarabb elkezdődött. Dec 28-án 1200 volt a napi fertőzött, 9-én már 2300, majdnem a duplája? Szerinted ezt az ugrást mi váltotta ki?
Ráadásul a PCR tesztek eredményei sem aznap születnek meg, eltelhet 1 hét is, vagy akár több. A január 10-én az oltástól lefertőződött embereknek az eredményeit nem másnap, hanem kb. 1 hét múlva kapjuk meg.
"Hogyha úgy gondolod, hogy Nagy Britanniában az oltások miatt volt a Jan 1. hetében tapasztalható fertőzés, akkor mi okozta a Decemberben tapasztalható napi fertőzöttek emelkedését?"
Nemcsak a vakcina miatt terjedhet a vírus, soha nem állítottam ilyet.
"Az EAE-ben már egyértelmű? Korábban még teljesen nyilvánvaló összefüggésről beszéltél a UK, Chile, Izrael esetén is!"
Igen, az is nyilvánvaló. Látom, kezdenek elfogyni az érvek, így megpróbálsz minden egyes szavamba belekötni.
"Január 10-ét említetted korábban, amikor egyszerre nagyon sok embert beoltottak. Az "ugrás" már hamarabb elkezdődött. Dec 28-án 1200 volt a napi fertőzött, 9-én már 2300, majdnem a duplája? Szerinted ezt az ugrást mi váltotta ki?"
Ahogy már írtam, nemcsak a vakcina okozhat növekedést a fertőzöttek számában, de az új esetek grafikonján világosan látszik, hogy 10-e körül még egy nagy lökést kapott a "járvány":
"Ráadásul a PCR tesztek eredményei sem aznap születnek meg, eltelhet 1 hét is, vagy akár több. A január 10-én az oltástól lefertőződött embereknek az eredményeit nem másnap, hanem kb. 1 hét múlva kapjuk meg."
Ez már rég nem így van, 1-2 nap után megvan a tesztek eredménye. Korábban is csak Magyarországon volt ilyen lassú az átfutás.
“Nemcsak a vakcina miatt terjedhet a vírus, soha nem állítottam ilyet.”
Senki nem mondta, hogy ilyet állítottál. A UK-ben a komolyabb oltakozást megelőzően 4 hétig egész Decemberben folyamatosan meredeken nőtt a napi fertőzöttek száma. Ennek az emelkedésnek mi lehet az oka?
Nem tudni pontosan, de valami, ami nem a vakcina, hisz érdemi oltás még nem volt. Stimm?
A 4 hét masszív növekedés után elkezdik az oltást, és még kb 1 hétig folytatódik ugyanez a növekedés folytatódik, ami előtte oltakozás nélkül is végbement. Erre te azt mondod, hogy ebben az 1 hétben végbemennő növekedés az oltás miatt van, mikor láthattuk, hogy előtte is ugyanez történt! :D Nem lehet, hogy az oltás utáni (kb 1 hétig tartó) növekedésnek az oka ugyanaz, mint ami az azt megelőző 4 hétben kiváltotta? :)
“Igen, az is nyilvánvaló. Látom, kezdenek elfogyni az érvek, így megpróbálsz minden egyes szavamba belekötni.”
Haver, én azóta is kajtatom a válaszod, hogy hol vannak a hazugságok és tényhamisítások. :)
Te írtad az EAE-nél MÁR EGYÉRTELMŰ. Én úgy látom a brit példánál te kezdtél elfogyni, ezért akartál az Emírségekre váltani (ami szintén szar példa)
“az új esetek grafikonján világosan látszik, hogy 10-e körül még egy nagy lökést kapott a járvány.
Az a lökés már 28-án elkezdődött, még az oltakozás előtt. Két hét alatt a duplájára nőtt a napi esetek száma. 10-étől felmenőleg ugyanez történt. Csak ismételni tudom, amit a brites példánál elmondtam. Láthatjuk, hogy oltás nélkül megduplázódik a napi fertőzötek száma, aztán az oltás megkezdése után folytatódik ugyanez.
Amígy nincs oltás és úgy nő a fertőzöttek száma, addig indoknak csak annyit hozol, hogy megvonod a vállad, aztán ha ugyanez történik oltással együtt, akkor már csak az oltás lehet. Nagyon kész vagy! :D
Ez az oltásos járványterjedés olyan nálad, mint valami bigott babonás vak hit. Mint amikor átmegy előtted a fekete macska, aztán ér valami balszerencse, és csak a fekete macska lehet az oka. Ha úgy ér balszerencse, hogy nem volt fekete macska, akkor az ok meg valami más. :D
Chile-nél hol van az egyértelmű összefüggés?
Feb 2-án kezdték az oltást. Előtte való héten 4000 fölött volt a napi esetek száma. Az oltást követően 3500 körül stagnált még 1 hónapig, utána elkezdett emelkedni.
Miért van az, hogy az Emirátusoknál közvetlen utána elkezdett növekedni, Chile-nél meg 1 hónap késéssel?
Mi az oka annak, hogy az oltás hatására nem következett be a fertőzöttek növekedése az alábbi országokban?
Ausztria, Dánia, Franciaország, Horvátország, Hollandia, Izland, Németország, Olaszország, Svédország, Svájc. Több a kivétel, mint a pozitív példa! :)
“Ez már rég nem így van, 1-2 nap után megvan a tesztek eredménye. Korábban is csak Magyarországon volt ilyen lassú az átfutás.”
Bár javult a folyamat, a mai napig így van, friss 2021 márciusi cikk is írja, hogy 1 héttől tovább is eltarthat a folyamat. Ha csak Magyarországon volt ilyen lassú az átfutás, akkor miért van az, hogy angol nyelvű oldalak is 1 hétről írnak?
"Az azért sokat elmond, hogy ahol komolyabban elkezdtek oltani, ott az első időszakban mindenhol megnőtt a fertőzöttek száma."
Meg a napsütéses órák száma is. Akkor ez is biztos az oltástól... :)
"hülyeség lenne megtennem, amg nem tudom biztosan 24 órával előtte, hogy biztosan negativ-e a tesztem"
1. 24 órával előtte hiába negatív, ha előtte fél órával egy covidos rád tüsszent...
2. A negatív teszteredmény sose biztos.
És ez alapján a teszt alapján be is kerülsz a regisztrált fertőzöttek közé?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!