A Fidesz hiteles abból a szempontból, hogy keresztény pártként határozza meg magát? Ha igen, miért, ha nem, miért nem?
Nem kéne neki "keresztény" pártként meghatároznia magát, mikor a legtöbb általa hozott törvény szembemegy a keresztény alapelvekkel. A tagok viselkedéséről és morális állapotáról meg nem is beszélve.
Kártékonyabbak így, mintha nem vallanák magukat kereszténynek.
Ha a párt hivatalos narratívájából indulunk ki, akkor nagyon nem.
Jó pár dolgot fel lehetne sorolni, ami kapásból ellentétes a kereszténység tanításaival.
Például...Bár a Tízparancsolatot a zsidók kapták, nem a keresztények. 😋
Én az elesettek megsegítésére, a megbocsátásra, meg hasonlókra gondoltam.
Miért kellene hinni Istenben ahhoz, hogy a vallásokról véleménye legyen az embernek?
Sőt kívülállóként kicsit távolabbról szemlélve olyat is megláthat egy ateista, amit egy hívő keresztény nem.
"Bár a Tízparancsolatot a zsidók kapták, nem a keresztények."
Ez nem egészen van így.
"Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy megszüntessem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem tökéletessé tenni. Bizony mondom nektek, amíg az ég és föld el nem múlik, nem vész el a törvényből sem egy i betű, sem egy vessző, hanem minden érvényben marad."
Nem, a Fidesz nem keresztényi. És nem azért, mert vannak kivételek, hanem azért, mert ezeket tudva tűrik. A vezetésből mindenki tisztában volt pl Szájer másságával, Borkai k@rvázásaival, Deutsch minden, csak nem keresztényi életvitelével, Kósa mindenre alkalmatlanságával, Kövér határt nem ismerő túlkapásaival és gondolom lehetne hosszan sorolni. Mint mondani szokták, fejétől bűzlik a hal.
"Csuhások térdre!"
(Orbán után, szabadon.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!