Mért nem állítsák vissza a sorkatonaságot, mikor az jó?
Tudom hogy a magyar társadalomban negatív mégitélése van a sorkatonaságnak. Mert mielőtt eltörölték, az minden volt, csak katonaság nem. Számos jótékony hatása van a sorkatonaságnak. Először is növeli a hadsereg erejét, ami a számokat tekintve szátnya állapotban van. A férfiak a katonaságtól lesznek igazi férfiak, ezért a társadalomra is jótékony hatással van. Különösen jót tenne ez a városi fiataloknak, melyek között több nő van már mint férfi. Nem a fiatalság ellen vagyok, kell a buli, kell a szórakozás, de kellene a katonaság is. Annak minden alapértéke amit az embereknek ad, és minden ami azzal kapcsolatos. Jó hatással lenne azokra a fiatalokra akiknek abból áll az élete, hogy délig alszik, gépezik, bulizik mindezt a szülei nyakán.
Természetesenn a professzionális katonaság is megmaradna, illetve ezzel együtt önfenntartóvá is lehet tenni a katonaságot.
Támogatom, de csak ha elsőnek téged, meg a többi elmeháborodott negyvenes-ötvenes katonaságmániást hívják be.
Ugye milyen könnyű más f@$zával verni a csallánt?
"Mért nem állítsák vissza a sorkatonaságot, mikor az jó?"
Mert nem jó a sorkatonaság.
Honnan veszed hogy bármiben is jó lenne?
Manapság értelmetlen egy ilyen országba, mint a mienk ami barát országokkal van körülvéve.
Izraelben, ahol az állam léte függ az erős hadseregétől, ott fontos lehet a sorkatonaság, de itt pont azért szűnt meg mert évtizedekig értelmetlen volt a létezése.
"Először is növeli a hadsereg erejét"
Nope, csak a létszámát.
"A férfiak a katonaságtól lesznek igazi férfiak"
Nem tudom, honnan jön ez a felkapott baromság. Semmivel nem lettünk "férfibbak" a katonaságtól, sőt. Az összes dolog, amit tanultunk, a piálás volt, a kummantás, meg az, hogy ha látványosan csinálod a semmit, az többet ér, mint hatékonyan végezni a munkád.
"Különösen jót tenne ez a városi fiataloknak, melyek között több nő van már mint férfi"
Valami gondod van a nőkkel...?
"Nem tudom, honnan jön ez a felkapott baromság. Semmivel nem lettünk "férfibbak" a katonaságtól, sőt. Az összes dolog, amit tanultunk, a piálás volt, a kummantás, meg az, hogy ha látványosan csinálod a semmit, az többet ér, mint hatékonyan végezni a munkád."
Azért mert nem csináltak semmit, éjjel nappal piáltak és "lazítottak." Én nem erre a "katonaságra" gondoltam. Egy kicsit meg kellene "rugdosni" az embereket, hogy valóban érjen is az egész valamit.
"Valami gondod van a nőkkel...?"
Nem csak a mostani fiatal férfiak többségével és kényelmességével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!