Elmész a seregbe közmunka helyett ? Ugye jó ötlet?
Ma sokat hallottam a TV-be, ahogy Németh szilárd felvezeti a hadseregbe való fél éves képzést. Ugyanúgy szabad hétvégék vannak és 160 ezret fizetnek, ami még az alapjövedelemnél is jobb. Cserébe egy kis testedzés meg fegyverismeret.
1. Ha diplomás munkanélküli vagyok, akkor mehetek? Nem csak érettségizetteknek, áltanálos iskolát végzetteknek szól?
2. Hölgyek mehetnek ? Kíváncsi vagyok rá. Egy barakban leszünk velük?
3. Olyan lesz, mint a régi igazi katonaság ? Igazi fegyverek, lövészgyakorlás, közelharc, karate? Tankok vezetését is elsajátíthatjuk? Talán vezethetünk?
Szerencsére viszonylag jól fizető, stabil munkahelyem van, nem szorulok állami segítségre.
Egyébként lehet, hogy érdekelne a dolog kalandvágyból, nekem kimaradt a sorkatonaság. Nem hiszem, hogy komoly lenne. Gondolom lenne valami alapkiképzés, akár lőgyakorlat is, de inkább csak olyan tessék-lássék szolgálat, oktatás lenne, mint a sorkatonaság is volt már a '90-es években. A kormány kitalálta ezt a programot, de a Honvédség nem biztos, hogy felkészült rá. Ott mások a prioritások. A Honvédség célja valószínűleg az lesz, hogy egyfajta toborzásként alkalmazzák és hosszabb távra, szerződéses katonaként alkalmazzák a megfelelő jelentkezőket, ha letelt a félév-egy év a programban. Ma már professzionális haderő működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!