Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jakab Pétert alkalmasnak...

Jakab Pétert alkalmasnak találjátok az ellenzéki összefogás vezetésére?

Figyelt kérdés
Szerintem egy karizmatikus személy és pont erre lenne most szükség a baloldalon.

2021. márc. 14. 22:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
70%

Jobb lenne mint Fekete-Győr azt akár le is szögezhetjük, viszont ezzel a baloldali összefogással az a gond hogy csak addig működik ameddig választás le nem zajlik, utána féléven belül úgy fog összeomlani és szétesni mint valami kártyavár. Másrészről az #1-es és #2-es hozzászólással is egyetértek. Gyakorlatilag mindegyik párt jön a saját kormánypontjaival, hogy mi az amin szeretnének változtatni és ezt a főleg Momentum részéről nem értem.

Most akkor csak abban nyilvánul meg az összefogás hogy egy oldalon állnak?

- Viszont ebből a szempontból pedig ismét nem értem a "Jobbik" mit keres a bal oldalon - a #2-es hozzászóláshoz visszatérve - végül is mi az amit képviselnek?

Őszintén szólva ha a bal oldali politikát jellemeznem kéne akkor a bizonytalanság az első ami eszembe jut, egyszerűen nincs egység, de mégis összefogásról beszélnek, nem értem.

Hozzájuk képest pedig a jobboldali ellenzék, a Mi Hazánk Mozgalom Torockai Lászlóval az élen egy biztos alaposan megtervezett programmal hirdeti a pártot.

Aztán ott van Szél Bernadett két éve még az LMP színeiben láthattuk, most meg a Momentumhoz társult (új frizurával talán hogy ne legyen annyira feltűnő?), akkor most a baloldal egy politikai átjáróház?

Visszatérve a kérdéshez, jelenleg az ellenzéki összefogásnál nem látok olyan jelöltet akit szívesen látnék az országvezetés élén.

2021. márc. 14. 22:25
 12/18 anonim ***** válasza:
88%

Megnéztem pár Jakabos videót (Mi Hazánkos vagyok), és az jött le, hogy tényszerű a beszéde, tárgyias, jó a kiállása a Parlamentben.

A baj az vele, hogy olyan zászlót visz, ami alatt a vezető pár éve hátba támadta a szavazókat. Ezt én sem tudtam megemészteni, emiatt nagyon gyanakvóan tekintek rá. Persze Toró is Jobbikos volt, tudom. Viszont még itt van a másik, hogy képesek Gyurcsányék mellé állni. Ez megint kérdőjel. Illetve Jakab fizetése megint. Oké, hogy vezető, de a 2,5 millió mire fel? Kiváncsi leszek, Toroczkainak mennyi lesz jövőre. Én csak akkor szavaznék Jakabra, ha a kérdőjelek mellett letesz valami komolyat is az asztalra.

Amit a TV-ben művel, az viszont csak sima vergődés.

[link]

2021. márc. 14. 22:43
 13/18 anonim ***** válasza:
37%

Nem vagyok Jobbikos, de igen, ha Karácsony nem indul, akkor Jakabra fogok szavazni, pont.

Jakab megítélésem szerint konzervatív ember, nem várom el, hogy átvegyen minden baloldali mantrát... és fullba nyomja a PC-t, ettől függetlenül, a parlamenti felszólalásai *5, TV interjúiban simán kontrázik a feltett kérdésekre *5, látszik, hogy van esze és nem egy báb figura, mint pl. Tóth Bertalan.

2021. márc. 14. 23:22
 14/18 anonim ***** válasza:
0%

11-es,

Nem akarlak megbántani, de te tegnap kezdted el követni a magyar politikát? Mert a leírásod alapján, olyan, mint ha az elmúlt 5-6 évről semmit nem tudnál... :)

Először is, az összellenzéki párt, már vagy 200x leírta, hogy rengeteg az ellentét köztük és kényszerűségből fogtak össze, mivel a választási rendszer 2013-óta kétpárt rendszer alapú lett, angol mintára hozták anno Viktorék létre, de ugyan ilyen van Amerikában is, így már érted, hogy a sok kis párt, miért kényszerül összefogásra? Mert enélkül, győzelem esélye nulla.

Jobbik, a Jobbik a 18-ban Fideszes ÁSZ kicsinálta anyagilag, magyarul az ellenségem ellensége a barátom, alapon összefogott a baloldallal. Gondolom te is lépnél valamerre, mint vigyorogva nézed, hogy lassan kivéreztetnek. A Jobbik csak nyer az összefogással, mert vidéken az ellenzéki pártok között a legnépszerűbb, ergo az előválasztáson a legtöbb helyen Jobbikos jelölt fog egy Fideszessel szemben állni. Egyéni vélemény, az ellenzéki frakciók közül a Jobbiké lesz a legnagyobb, ha ebből indulunk ki 22-ben.

Szél Bernadet, mivel 5-6 éve nem követed a politikát, így kimaradt, hogy az LMP a 18-as választások után, egy jó 7-8%-os pártból ma már 1-3% párt lett, mivel a 18-as választások után öngyilkos üzemmódba kapcsolt és a saját emberei egymásnak estek...ezt nem részletezem. Szél Bernit kirúgták, és egy olyan pártba ment át, amelyik a legközelebb áll hozzá. Ebben semmi meglepő nincs, anno a Fidesz-MDF pártok között is népszerű volt az ide oda ülögetés, vagy az MSZP-SZDSZ között is.

2021. márc. 14. 23:34
 15/18 anonim ***** válasza:
10%
Az a jó, érdekes benne, hogy van lendülete, habitusa, stílusa.
2021. márc. 15. 07:48
 16/18 anonim ***** válasza:
74%
Hitlerre is igaz volt ez mind, de lássuk be, hogy nem volt tökéletes politikus. Amíg Jakab úr nem dönti el, hogy milyen elvek mentén politizál, addig nekem csak hiteltelen proli.
2021. márc. 15. 07:56
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
A baloldal esélytelen egyedül ezért már csak a szavazatokért fog össze Jakabbal.
2021. máj. 1. 08:36
 18/18 anonim ***** válasza:
80%
Persze. Arra nagyon alkalmas. Másra nem.
2021. máj. 15. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!