Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Momentum győzelme esetén mi...

Momentum győzelme esetén mi volna a CSOK sorsa?

Figyelt kérdés

Soha nem terveztem nagy családot így azok a hírek, miszerint a Momentum újragondolná a nagycsaládos támogatásokat, nem ütött szíven.

Azonban elgondolkoztam azon, hogy a CSOK milyen hatással volt az ingatlan piacra. Ha hirtelen eltűnne, az feltehetően az ingatlan árakon is meglátszódna, ami pedig egy tovagyűrűző gazdasági válságot is eredményezhetne az országban.

Félreértés ne essék, nem vagyok egy közgazdász így a "mindenki ért mindenhez" alapon játszottam csak el a gondolattal. Érdekelnének a hozzáértők véleményei meg a többi laikus is.

A magam részéről én támogatnám, hogy a CSOK alakuljon át egy olyan lakástámogatássá, ami mondjuk az eü. dolgozókat (első sorban ápolók, beteghordók, mentősök, akik nehezebben gazdálkodnak ki egy saját házat) segítené házhoz jutni. Továbbá én azoktól a nagycsaládosoktól sem venném el a lehetőséget, akik már rendelkeznek 3(+) gyerekkel és még nem éltek a lehetőséggel.

2021. márc. 11. 02:38
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
52%

Hát, ez tényleg "mindenki mindent tud" alapon összecsapott maszlag. Az alacsony ingatlanárak csak jót tesznek minden országnak/városnak, mert enyhítik a munkaerőhiányt, növelik a turizmust, kevesebben kényszerülnek mamahotelbe tehát elősegíti a természetes szaporulatot stb.

Természetesen teljesen el kellene törölni a CSOK-ot, ahogy azt minden normális ellenzéki tervezi, helyette nagyon olcsón bérelhető szociális lakásrendszer kellene, elsősorban a fiatalok és alacsony keresetű közalkalmazottak számára.

2021. márc. 11. 02:52
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Az ingatlanárak csökkennének, de ettől miért nőne a válság hatása? Szerintem ez sokaknak segíteni, így akár a pénzmozgást is simán elősegítené, mivel most a CSOK kb. elengedhetetlen, hogy vegyél valamit, viszont ha eltörlik, akkor sokkal többen tudnak vásárolni, azok is, akik eddig nem.

Akár lakásépítéseket is elő tudna segíteni.

Mellesleg önmagában én nem vizsgálnám a jelenséget, a momentum szeretné pl. az önkormányzati lakások számát is növelni úgy, hogy ÁFA mentes lesz a lakások építése, ha minden 10.-et az önkormányzat kap. Ha pedig a lakásokból több lesz, és ez sok befektetőnek kedvező, akkor az árak még lejjebb mehetnek.

2021. márc. 11. 04:07
 3/18 molnarmarcell21 ***** válasza:
87%
Nem lesz Momentum, Összefogás lesz, nekik pedig még nincs programjuk.
2021. márc. 11. 05:57
 4/18 anonim ***** válasza:
48%
Nem lesz összefogás, marad a fidesz. Ez van.
2021. márc. 11. 06:21
 5/18 anonim ***** válasza:
42%
Leves! Kell majd a pénz a migráns családegyesítésre
2021. márc. 11. 07:13
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi lesz az ország sorsa?
2021. márc. 11. 07:27
 7/18 anonim ***** válasza:
Megtriplázza az összeget.
2021. márc. 11. 08:10
 8/18 anonim ***** válasza:
46%

Csak a genderizmus vadhajtásának köszönhető, mindenféle nem nélküli, meg azonos nemű, meg nem akarom eldönteni, milyen nemű vagyok emberek és párok vehetnék majd igénybe. A heteroszexuális embereknek/ pároknak ugrana...

Nem lenne anya, nem lenne apa, csak szülő!

2021. márc. 11. 08:10
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
megkapják a melegek is
2021. márc. 11. 08:24
 10/18 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem semmivel sem lennének jobbak a szociális bérlakások sem. Ugyanúgy az államnak kerülne pénzbe (tehát ugyanúgy én fizetnem, mint a csokot), ráadásul minden felelősség is az államé lenne.

Jó lenne ha inkább normális bérek lennének, amiből lehetne hazat venni. Meg normális oktatás hogy az emberek fel tudják mérni a saját pénzügyi hataraikat.

2021. márc. 11. 08:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!