Romák miért szavazhatnak a választásokon ha nem magyarnak vallják magukat?
6
Detto, rendesen mintha egy sci-fi-ből kiragadott mondatot olvastam volna..:D
6
Tudod a nagy részük dolgozik, de nyilván az embernek inkább azok szúrja a szemét akik nem dolgoznak, csakhát nem kéne azokból az összesre következtetni. De még ha most azt feltételezzük hogy "csak segélyből élnek" még akkor is adóznak, mert nyilván abból tartják el magukat, vásárolnak termékeket. Hallottál már az áfáról?
Minden nagykorú, Magyarországon tartózkodó magyar állampolgárt megillet a jog, hogy az országgyűlési képviselők választásán választó illetve választható legyen. A helyi önkormányzati választásokon, illetve az EU parlamenti képviselői választásokon való részvételhez még állampolgárság sem kell, minden EU állampolgárnak joga van részt venni ezeken a választásokon.
Az, hogy ki vallja magát magyarnak, egyénfüggő. Vannak roma ismerőseim, akik kizárólag romának vallják magukat, vannak olyanok, akik romának ÉS magyarnak, és vannak olyanok, akik szerint ők a roma etnikumhoz, viszont a magyar nemzethez tartoznak. Mi alapján ellenőriznéd azt, hogy ki eléggé "magyar" ahhoz, hogy részt vegyen a választásokon? Akinek az anyja magyar, az apja roma etnikumú, az részt vehet? Mi van azokkal akik 1/4 részben romák? 1/8? 1/16-od? Meddig kéne visszamenni?
#6 os vagyok
Vannak kivételek, oda is irtam, de kevés. Én inkább azt veszem észre néhány ember burokban él vagy nem ebben az országban, ajánlok egy utat borsod és nógrád megyébe ezeknek, de a budapest keletibe tartó személyvonat is egy finomság mikor a drogos, aluliskolázott svédek rajta vannak na ezeknek nem adnék szavazati jogot, mert azt sem tudják merre vannak arcal, persze sokat nem várok, Orsós miniszter is roma etnikumú igy védi a bereputtyot, de lesz még itt baj az országban. Önmagában nem ezekkel van a bajom hanem az alja réteggel, akik szaporodnak jobban mint a normálisa, de mégis ezek vannak védve majd amig nem késő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!