A mostani IT-agymosás ("mindenki legyen programozó") megfelelője a 90-es években a legyen mindenki közgazdász volt?
20: van olyan is, hogy valaki váltani akar másra, pl. elege van a PHP-ból, és inkább java (vagy javascript, c, c++, stb. tetszőleges nyelvet be lehet helyettesíteni) munkát csinálna, hogy megtapasztaljon mást is
Az ilyen váltás akkor esélytelen, mert el fogják hajtani máshonnan azzal, hogy nincs tapasztalata az adott nyelvben?
Ez nem agymosás csak vannak felkapott dolgok amivel minden hozzá nem értő szeret dobálózni mert azt hiszi hogy akkor bölcsebbnek látszik a másik hozzá nem értő előtt.
A másik ilyen szösszenet a "felhasználói szintű számítástechnikai ismeretek". Ez is mi a t.k.m ?
Sokszor az az érzésem, hogy ha az irodai dolgozó képes kiválasztani a számítógépet egy tehén egy laptop és egy kalapács közül akkor már megfelelt a HR-nek.
"felhasználói szintű számítástechnikai ismeretek"
Szerintem itt arra gondolnak, hogy szövegszerkesztés, táblázatkezelés, nyomtatás, scannelés ... stb. :)
> Teljesen más webre programozni, mint mondjuk mikroprocesszorokat.
Más, de alapvetően programozás mind a kettő, ahol api-kat szólítgatsz meg, hogy csináljanak valamit.
Nem gondolom, hogy egy webes programozó képtelen lenne átállni. Egy jó programozót én nem szórnék ki azért, mert nem programozott még realtime környzetben.
"alapvetően programozás mind a kettő, ahol api-kat szólítgatsz meg, hogy csináljanak valamit."
Más szemléletmód kell mindkettőhöz. Nem tudom, hol tart ma a világ, de régebben a mikroprocesszoros rendszerek fejlesztése assemulator-os környezetekben történt, ahová azért hardver ismeretek is kellettek, főleg, ha assembly modulokat is kellett írni.
"ahol mondjuk fékrendszereket szoftverét kell írni"
Pl. Knorr-Bremse? C, C++ előny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!