Igaz, amivel az ellenzék riogat?
Azzal kezdtek újabban riogatni a pártok, hogy:
- A Fidesz ki akarja léptetni Magyarországot sz EU-ból (Jobbiknál olvastam erre utalást)
-A Fidesz lekapcsolná az internetet (DK-n olvastam erről vmi posztot)
-A Fidesz úgy akarja szabályozni a Facebookot, hogy sz őt kritizálókat tiltsa (Momentumnál olvastam ilyesmit)
Ezeknek van szerintetek bármiféle reális alapja? Vagy ez is csak pánikkeltés a másik oldalon? Egyáltalán ezeket meg tudná lépni? Van erre joga? Következmény?
Az 1-re azt mondom, nem lenne baj!!
a 2., 3-ra azt, hogy amit a Momentum meg a DK mond, arra nem szabad adni. Csak feltételesen mondta a Földi László, hogy nem ártana kikapcsolni az internetet, mert annyi bajt okoz a fiataloknál is, de ő is tudja, hogy ezt nem lehet. A 3.-ra a válasz: eddig is szabályozták a fb-t, de úgy, hogy inkább azokat az írásokat jelentik nekik, és tüntetik el az oldalról, ahol jót írnak a Fideszről.Tehát inkább attól kell félni, mi lenne, ha nem a Fi desz lenne hatalmon.
"Az 1-re azt mondom, nem lenne baj!!"
Igen, és akkor áruld már el miből fejlődne az ország, és mit lopnának el? Minden, de MINDEN EU-s pénzből van, ami fejlesztés. Tudsz mondani pár említésreméltó fejlesztést pusztán hazai forrásból?
"Csak feltételesen mondta a Földi László, hogy nem ártana kikapcsolni az internetet, mert annyi bajt okoz a fiataloknál is,"
Aki ilyet csak feltételesen is mond, annak a továbbiakban nincs helye a közéletben, azonnal takarodnia kellene. Ez olyan, mintha a gázt, áramot, vagy vizet akarná elzárni az emberek elől. Ilyet egy közéleti személy nem mondhat ki se feltételesen, se elméletileg se sehogy. Ez ma már alapjog tulajdonképpen.
"úgy, hogy inkább azokat az írásokat jelentik nekik, és tüntetik el az oldalról, ahol jót írnak a Fideszről."
Ellenkező esetben meg azokat törölnék, ahol rosszat írnak. Nyilván egyik sem egészséges egy demokrarikus jogállamban, de akkor se egy párt szabályozza a saját akarata szerint.
#22!
Ha ellopják, akkor nem fejlódik az ország.
De éppen az írod, hogy fejlődik, tehát nem lopnak:
Az előző kormányzat alatt nem volt fejlódés -> ők loptak.
Az EU-nak miből van pénze? Abból, hogy oda mi is befizetünk.
#22 nem minden eu pénzből van, csak azokon kint van a tábla mert ez elvárás az eu-tól, hogy legyen kint a reklámja. Az eu megszabja hogy mire lehet költeni a forrásokat - hát arra költik. Amire meg nem lehet eu-s pénzeket költeni azok mennek más forrásból. Ahogyan az uniós forrás csak egy részét fedezi a projekteknek, a többit saját forrásból kell előteremteni.
Értem, hogy meg akarod tiltani embereknek, hogy másképp gondolkodjanak, mint neked tetszik, de szerencsére ebben nem te döntesz. A vélemény és szólásszabadság éppen azt jelenti, hogy nem csak neked van jogod kimondani, hogy neked nem tetszik ez az ötlet, hanem neki is hogy így lenne jó szerinte.
"Értem, hogy meg akarod tiltani embereknek, hogy másképp gondolkodjanak"
Ki mondott ilyet te barom? Pont hogy azt mondom, ne egy retkes párt mondja meg ki mit csinálhat,eg mit lehet, hanem az emberek többségi akarata érvényesüljön.
"Ha ellopják, akkor nem fejlódik az ország.
De éppen az írod, hogy fejlődik, tehát nem lopnak"
Ezt nem hiszem el xd mindenki ilyen kétbites leegyszerzűsített aggyal gondolkodik ebben az országban? Az nem lehet, hogy el is lopnak belőle, de azért fejlődik is? Csak végletek vannak?
"Az előző kormányzat alatt nem volt fejlódés -> ők loptak"
Az előző kormányzat alatt nem is volt ennyi EU-s forrás, ezért nyilván az jobban fájt a magyaroknak, hogy közvetlen az államkasszából ment a mutyi, még ha az század annyi is volt, mint amiket ma eltüntetnek, meg amennyivel az oligarchák gazdagodnak.
"Az EU-nak miből van pénze? Abból, hogy oda mi is befizetünk"
Azt ugye még te is képes vagy a szerény tudásoddal is felfogni, hogy sokkal többet ad, mint amennyit befizetünk?
"Ahogyan az uniós forrás csak egy részét fedezi a projekteknek"
Az elnyert összegekhez képest nagyon csekély önerőket kell csak beletenni egy projektbe.
Még mindig nem soroltatok fel olyan fejlesztéseket, amik szin tisztán hazai forrásból mentek.
Szólás szabadságról meg ne ti ugassatok már. Egyelőre itt sz ellenzéki vélemények vannak elnyomva, nem a jobboldaliak, ahogy a kormány próbál mártírkodni. Én egyiket se nyomnám el, mindnek joga van, ahogy nektek is jogotok van birkának lenni.
25!
Látom, te vagy az, aki úgy osztja az észt, hogy közben olyan kifejezést használ, aminek a jelentéséről fogalmas sincs. Nehéz lesz ezek után komolyan venni téged. :)
"Az előző kormányzat alatt nem is volt ennyi EU-s forrás..."
Ebben van igazság, hiszen Gyurcsányék sok lehetőségre nem pályáztak! Amikor 2010-ben nyert a Fidesz-KDNP, nagyon gyorsan meg kellett írinuk ls beadniuk a pályázatokat, mert lejárt volna a határidő.
Annyi változott, hogy a Fidesz többet pályázik (dolgoznak) és többet tud hozzátenni az állam is, hiszen ezekhez többnyire kell önrész is, valamit a projektek többsége utófinanszírozott, tehát nem az EU miatt van most több EU-s pénz az országban. És még annyi változott, hogy nem az SZDSZ közeli vállalkozások nyernek.
""Az EU-nak miből van pénze? Abból, hogy oda mi is befizetünk"
Azt ugye még te is képes vagy a szerény tudásoddal is felfogni, hogy sokkal többet ad, mint amennyit befizetünk?"
Látom, megint meghaladta a képességeidet a válaszom értelmezése.
De mit is várhatok olyantól, akinek két egymást követő mondatát nem sikerült összehangolnia. Ezt írtad korábban:
"Minden, de MINDEN EU-s pénzből van, ami fejlesztés. Tudsz mondani pár említésreméltó fejlesztést pusztán hazai forrásból?"
Ha nem érted, hogy miért üti egymást a két mondatod, akkor nem érdemes erről veled tovább vitázni. (És jól láthatóan nam érted.)
"Szólás szabadságról meg ne ti ugassatok már."
Aha, ez a ballib szólásszabadság. Mindenkinek kuss legyen, aki nem ért veletek egyet. Én ilyen szólásszabadságból nem kérek.
"Egyelőre itt sz ellenzéki vélemények vannak elnyomva, nem a jobboldaliak, ahogy a kormány próbál mártírkodni."
Biztosan nem szokták több irányból tájékozódni, de pl. a Kossuth Radió híreiben rendszeresen beadják az ellenzéki dolgokat is. És nem 2 másodpercben egy fél mondatot. Tegnap Dobrevet és Kunhalmit hallottam és még mást is, csak nem jegyeztem meg. Elmondták a a kis demagóg hülyeségeiket.
A Klub Rádióban, a szólásszabadság fellegvárában sosem adtak be ilyen terjedelemben konzervatv politikust.
""Egyelőre itt sz ellenzéki vélemények vannak elnyomva, nem a jobboldaliak, ahogy a kormány próbál mártírkodni.""
Aha.
Ehhez képest azokat a válaszokat töröltettétek amikkel pont te nem értesz egyet kérdező. Köztük azt is amiben csupán annyit jegyeztem meg, hogy nem vagy képes még arra sem, hogy észrevedd, több emberrel vitatkozol és nem eggyel.
"lepontozásra került és jelentve lett"
mi vagy te kérdező, egy kicseszett állami hivatalnok?
az egy dolog hogy gusztustalanul magyartalan de mindkettő általános alany. pedig nem a Jóisten hanem te pontoztad le, te jelentetted.
vállalld már, ha már megtetted
n csak a házmesterkedéshez legyen vér a pucádban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!