Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondolsz az országos...

Mit gondolsz az országos tisztifőorvos kijelentéséről, hogy szerinte már a harmadik hullámban járunk, úgyhogy a második még be sem fejeződött? Nem lavinát akarok indítani. Pusztán a véleményed érdekel,úgyhogy ne essetek egymásnak. :)

Figyelt kérdés
2021. febr. 10. 18:56
 1/10 anonim ***** válasza:
58%
Hülyeségeket beszél, de ezt már megszoktam.
2021. febr. 10. 19:00
 2/10 anonim ***** válasza:
36%

Pontosan lehetett előre tudni, hogy ez lesz. Miután megjelent a brit törzs, az egyre nagyobb hányadát tette ki a fertőzéseknek. Ez a törzs fertőzőbb, ami azt jelneti, hogy ugyanolyan körülmények között, aminél a régi törzs stagnál vagy lassan kipusztul, a brit törzs növelni tudja az esetszámot. Tehát hacsak meg nem szigorítjuk az intézkedéseket (mint Nagy-Britannia tette), ezt a törzset nem tudjuk megfékezni.

De ezt már úgy karácsony magasságában lehetett tudni, már akkor voltak olyan eredmények, hogy a brit törzs hetente duplázza a saját esetszámát, míg a régi törzs stagnál. Szóval nem tudom, miért lepődött meg most Cili néni.

2021. febr. 10. 19:02
 3/10 anonim ***** válasza:
66%
#2 nem talált, a mutáns törzset eddig 24 embernél mutatták ki, hiába van itt egy hónapja. Ezt is cili mondta.
2021. febr. 10. 19:05
 4/10 anonim ***** válasza:
48%
Müller Nyunyó lebukott hazudozásban. Az a baj, hogy ostobaságban meg már a kezdet kezdetén lebukott.
2021. febr. 10. 19:08
 5/10 anonim ***** válasza:
52%
#3, tökmindegy, hány embernél mutatták ki, mert nem végeznek minden mintán teljes génszekvenációt. Szóval a kérdés az, hogy a szekvenált mintákon milyen arányban mutatták ki, és hogy ez az arány az elmúlt hetekhez képest hogyan változott.
2021. febr. 10. 19:10
 6/10 anonim ***** válasza:
79%
Én ma már nem akartam megtudni semmit erre megtudtam hogy van ilyen hogy szekvenálás-na mindegy.
2021. febr. 10. 19:25
 7/10 anonim ***** válasza:
31%
Par napja volt hir, hogy a szlovakoknal a mintak 74%-a mar a brit varians, ketlem, hogy nalunk ez sokkal alacsonyabb lenne.
2021. febr. 10. 19:44
 8/10 molnarmarcell21 ***** válasza:
87%

A "hullám" nem egy tudományos fogalom :) A görbékre szokták használni a növekedő és csökkenő szakaszok alapján.

Az első hullám csúcsa május első felében volt és július végéig csökkenés volt.

A második hullám tehát július végén kezdett beindulni és a csúcsa december első felében volt.

Ha a csökkenő tendencia most növekedésbe vált, akkor már benne vagyunk a harmadik hullámban.

2021. febr. 10. 20:45
 9/10 anonim ***** válasza:
30%
Még az első hullám sem kezdődött el.
2021. febr. 10. 21:00
 10/10 molnarmarcell21 ***** válasza:

Mivel utólag könnyű okosnak lenni:

1. hullám: 2020. március 4 - 2020. július 24.

2. hullám: 2020. július 25 - 2021. február 16.

3. hullám: 2021. február 17 - ...? - április 13-án volt a tetőzés

4. hullám: ...?

2021. máj. 5. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!