Politikai nyomásra kell maszkot hordani hiszen tavasszal azt mondta a tisztifőorvos hogy a maszkviseles káros lehet?
Nem egészen ezt mondta:
"Szerinte egy olyan szájmaszk viselése, ami a védettség hamis illúzióját kelti, még káros is. Azért is, mert ezek a maszkok nem zártak (egyébként a sebészi maszkok sem), és ha kényelmetlenek, az ember folyamatosan az arcához nyúl, ami árthat."
Tavasszal elsősorban azért nem sürgette sem a WHO, sem Cili néni a maszk viselést, mert globális és hazai hiány volt maszkokból, főleg az egyéni védelmet is nyújtó ffp2-es ffp3-as maszkokból. És nem akarták, hogy a hipochonderek vásárolják fel az EÜ személyzet számára fontos maszkokat világszinten.
Az egyszerű maszkok, ha azokat megfelelően használják, akkor igen is nyújtanak bizonyos fokú védelmet a vírus ellen, és kimondottan védelmet nyújtanak az ellen, hogy az azt megfelelően viselő fertőzött személy terjessze a betegséget.
Ezt szerintem senki, sem a WHO, sem Cili néni nem cáfolta soha. Csak az egyszerű emberek nem értenek meg annál bonyolultabb állásfoglalást, mint hogy, a maszk véd/nem véd, vagy a maszk káros/nem káros. Ha bonyolultabban is fogalmaznak, majd a sajtó leegyszerűsíti erre a szintre amit mondtak, és akkor csodálkozik a paraszt, hogy miért érkeznek egymásnak ellentmondó állítások.
Ezért ilyen magas most a fertőzöttek száma, mert sokan így gondolkodnak
Most, szombaton, mentem volna a hegyek közé, az emberektől távol kirándulni.
Egy kicsi büfészerű kis hely felé közeledtem, egyre több lett azon a félig földes erdészeti úton az autó.
A büfénél már annyira összetorlódtak, hogy alig lehetett köztük bringával tolva is elférni.
Ember tömegek voltak, szinte hömpölygött a tömeg a büfé előtt.
Amikor későn este jöttem visszafelé, akkor szólt a zene és látszott, ha egy fertőzött is volt köztük érkezéskor, akkor már garantáltan nagyon sok embernek volt lehetősége átadni a tudtán és akaratán kívül is!
Aztán mindenki haza viszi a családjába, a fiatalabbak talán észre sem veszik, hogy megfertőződtek, csak azon csodálkoznak, hol kaphatta el a nagyi, hogy már a halálán van, amikor ki sem ment sehova, mi vásárolunk neki!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!