Debrecen Magyarország fővárosának?
Hallottam hogy pár éve felvetették néha hogy Debrecen legyen a magyar főváros ( én is ott lakok)
Arra lennék kiváncsi hogy mégis milyen növény, drog vagy alkoholnak a segítségével jutott valakinek eszébe ez az ötlet.. Létezik ilyen erős cucc? Esetleg lecsúszott 3 borsodi vagy csak beverték a fejüket?
Budapest: 2 millió lakos
Debrecen: 200.000
Budapest: Ország közepe
Debrecen: A kelet putrija
Budapest: Nagy város
Debrecen: Budapest fele területileg
Óóó értem
Tehát nem volt semmilyen drog/alkohol a háttérben?
Egyébként a putrival kicsit túloztam, itt lakok és szerintem tök fasza, északon ott van a Nagyerdő ami az új stranddal, fideszes stadionnal és a Békás-tóval gyönyörű, a belváros kicsi de szép, a külváros pl kicsit betondzsungel de türhető
Azért merült fel az ötlet a Fideszes "zsenik" fejében merthogy Budapest nem Fideszes város.
De nem lett belőle semmi. Meg jó.
Ez akkor vetődött fel amikor a fidesz elvesztette a fővárost, és debrecen maradt az utolsó olyan nagyváros ahol stabil a fidesz. Persze más nagyvárost is megnyert is nyert de ott azért neccesen, debrecenben simán. Ezért kerül át majd a természettudományi múzeum is.
De az hogy Debrecen legyen a főváros az nem fog megtörténni. Ebben az országban rengeteg dolog van központosítva a fővárosban és ezért nagy a különbség Budapest és vidék között. Munkalehetőségek nagy része ott van, a nemzetközi cégek kb 90%ka ott van, turizmus egyik központja, kapásból tudnék mondani 8-9 egyetemet, egyetlen város ahol van metró, a tömegközlekedés (főleg a vasút) erősen budapest központú stb. Az oké hogy debrecen a második legnagyobb város, de egyrészt az ország szélén van, másrészt kb az egész országot újra kéne építeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!