Az "illiberális demokrácia" egyesek szerint miért oximoron?
A demokrácia azt jelenti, hogy parlament meg szavazás van, se több se kevesebb. Ettől még nem kell támogatni az LMBT-ket meg a migránsokat.
Ott van pl. az USA 1960-ban. Senki se vitatja, hogy demokrácia, mégis illegális volt a meleg szex, minden drog be volt tiltva, nő nevén nem lehetett bankkártya. Ez pl. egy illiberális demokrácia.
11#
Már megint az lmbt lobbi marhaságát tolod.
Igen, nem leheseen valakitől azért mondjuk egészségügyi ellátást megtagadni, mert homár.
Na, de a házasságuk, csak valami perverz, elvont elme szüleménye.
A melegházasságnak semmi köze a demokráciához.A liberalizmushoz van köze, ahogy a 3. nemnek, meg a migránsok beengedésének is.
12#
A jobboldal belecsavarodott a saját hazugságaiba. Ezek a kérdések messze nem szerepelnek ennyire intenzíven a baloldalon.
#9 Annyiban cáfolnám, hogy szerintem a jobboldal nem pusztán arról szól, hogy egy radikális kisebbség érdekeit rávetíti másokra. Szerintem alapvetően a társadalomnak egy jelentős része tud azonosulni a jobboldali ideológiával, aminek része a munka alapú társadalom, a nemzeti öntudat, a konzervatív értékek. Nagyjából ezek a leginkább jellemzői.
Ami Jeszi és a Pesti TV-t illeti, szerintem az tényleg egy igénytelen csatorna, igénytelen műsorral, amit fájdalmas nézni is, és sajnálom, ha a jobboldalnak ez jelenti az értelmiséget, pedig simán lehetne értelmes jobboldali műsort is csinálni, ha nem akarnák mindenáron erőltetni ezt a "másik felet földbe döngölöm" propagandát, hanem szimplán csak arról szólna, hogy a saját értékrendjük, konzervatív nézeteik alapján megvitatnak aktuális témákat, esetleg leülnek baloldaliakkal is vitatkozni erről, hogy ki hogyan látja ezeket.
#16 Én a 9-ik hozzászólásban nem azt írtam, hogy a jobboldal van kisebbségben.
Azt írtam, hogy a baloldalon, liberális oldalon van egy nagyon kis, radikális csoport, akik erőltetik a polkorrektséget. Ugyanakkor a baloldaliak és a liberálisok többsége egyáltalán nem polkorrekt. A polkorrektség csak egy szűk, mikrocsport jellemzője. Ugyanakkor a jobboldal úgy tesz és azt propagálja, hogy minden baloldali és minden liberális polkorrekt.
Kedves 18!
Azért az erős túlzás,hogy csak egy mikrocsoport.
Lehet,hogy nincsenek többségben a baloldali-liberális csoporton belül, de azért nem egy elenyésző kisebbség.
A legelvetemültebb országokban, mint Svédország,Hollandia, pedig a többség.
Ha megnézted néha a HVG komment szekcióját a cikkek alatt, láthatod,hogy ott igencsak aktívak és nincsenek olyan kevesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!