Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fiatal, dolgozó emberek, ti...

Fiatal, dolgozó emberek, ti is érzitek, mennyire ellehetetlenítette a kormány a családtámogatást?

Figyelt kérdés

Tiszta poén, hogy azzal kampányolnak, támogatják a családokat, közben egy kifejezetten vékony rétegnek szól az egész (meg az ilyen Varga Judit-féléknek).

Mi a férjemmel dolgozunk, tanulunk, fizetjük a lakhatásunkat érettségi óta, szóval nem a fenekünkön ülünk, de kb. lehetetlennek látom ilyen hozzánk hasonló pároknak a lakáshoz jutást, a legtöbb barátunknak 30 évesen pont emiatt nincs is gyereke.

2016-ban, még a Csok elején néztünk házakat a környéken (megyeszékhely melletti kis település), akkor 3 szobásakat 25 millióért láttunk, csak sajna nem volt elég pénzünk belevágni. Most ugyanitt 45 millióval kerülnek ezek a házak, a városban a 2+1 szobás panelok meg 25+-osok.

Hát most őszintén, mi a francia tudunk csinálni azzal a 1,5-2, 5 millió forinttal, amit az állam ad vissza nem térítendő támogatásként két gyerekre, ha közben 15-20 milliót nőttek az árak??

Nemhogy előrébb lennénk, még jól még is szívtuk...

2021. febr. 6. 08:59
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Ami nem megy, azt nem kell erőltetni! attól, hogy itt mérgelődsz, nem fog megoldódni a problémád. 10 millió? 20 millió? 50? 170?

A többszörösét lehúzzák rólad, mire kitermelsz egy újabb, adófizetés képességével felruházott egyetlen embert! neked kell eldöntened, hogy mennyire szeretnéd a gyerek sereget, - meddig vagy képes elmenni csak azért,hogy másokkal tehess jót!

2021. febr. 6. 12:06
 22/27 anonim ***** válasza:
86%
Igen, én is ezt érzem. Èn mondjuk nem is akarok családot, de belegondoltam, hogy szeretnék se tudnék. Aki nem kap a rokonoktól pénzt ennyi idősen az bizony nem vehet házat/lakást. És nem mindenki keres 400-500 nettókat, azok dögöljenek éhen? Társadalmi szolidaritás is létezett valaha a világon, de én azt is észre véltem venni, hogy amióta fidesz uralom van a kommunikációjuk is mérgezi az embereket és már senkinek el nem hagyja a száját ez a kifejezés, nemhogy azt tudják, hogy mit jelent. Borzasztó
2021. febr. 6. 13:44
 23/27 anonim ***** válasza:
55%
Fura, hogy Debrecenben ennyit keresel, amikor ott azért sok a munkalehetőség. Mi is fiatal, dolgozó pár vagyunk ráadásul az élhetetlen Baranyában és 250 + 360-at keresünk ketten a férjemmel. Tavaly vettünk családi házat babaváró segítségével. Igen, nagyon emgnyomta az árakat a csok és az építőipari árak is elszálltak, de hatlamas segítség szeirntem fiatal pároknak a családtámogatási rendszer még így is. Európában egyedülálló és nagoyn hálás vagyok érte a kormánynak, minden mocsokságuk ellenére.
2021. febr. 6. 14:52
 24/27 A kérdező kommentje:

23-as, de ha most csak X millióval többért tudtok házat venni, abban mi a segítség? Még mindig nem értem. Hitelt ad a bank is alacsony kamatra, akkor nem mindegy lett volna, ha inkább nincs semmi és nem szállnak el így az árak?

Amúgy nem tudom, honnan veszitek, hogy sok itt a munkalehetőség, ez egyáltalán nem igaz, sőt... Alig vannak meghirdetett munkák, most kifejezetten sok a munkanélküli és a többség m$g mindig max. 200 ezret keres errefelé, mert konkrétan 40 km-es körzetből mindenki itt akár dolgozni, hiszen a falvakban még ennyi meló sincs.

2021. febr. 6. 15:00
 25/27 anonim ***** válasza:
55%
Nos, 2 diplomàval műanyag üzemben vagyok operációs menegar. Ezért tanultam. Hiszem, mindenkinek helye van. Ha nincs pék, nincs kenyér. Nincsen utcaseprő, nincs tiszta utca. Vidéki vagyok. Nekem semmi munka nem derogàl.
2021. febr. 6. 15:07
 26/27 anonim ***** válasza:
55%

24, mi egy lepukkant 20 milliós házat vettünk meg úgy, hogy ebből 10-nek csak egy részét kell visszafizetni, ahogy lesznek gyerekeink. A csok előtt is 15 körül mentek ezek a házak. Szép lassan felújítottuk.

Szerintem ez nagy segítség.

2021. febr. 6. 15:43
 27/27 anonim ***** válasza:
Minket nem izgat ugyanis eszünk ágában sincs visszamenni és ott alapítani családot.
2021. febr. 6. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!