Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fiatal, dolgozó emberek, ti...

Fiatal, dolgozó emberek, ti is érzitek, mennyire ellehetetlenítette a kormány a családtámogatást?

Figyelt kérdés

Tiszta poén, hogy azzal kampányolnak, támogatják a családokat, közben egy kifejezetten vékony rétegnek szól az egész (meg az ilyen Varga Judit-féléknek).

Mi a férjemmel dolgozunk, tanulunk, fizetjük a lakhatásunkat érettségi óta, szóval nem a fenekünkön ülünk, de kb. lehetetlennek látom ilyen hozzánk hasonló pároknak a lakáshoz jutást, a legtöbb barátunknak 30 évesen pont emiatt nincs is gyereke.

2016-ban, még a Csok elején néztünk házakat a környéken (megyeszékhely melletti kis település), akkor 3 szobásakat 25 millióért láttunk, csak sajna nem volt elég pénzünk belevágni. Most ugyanitt 45 millióval kerülnek ezek a házak, a városban a 2+1 szobás panelok meg 25+-osok.

Hát most őszintén, mi a francia tudunk csinálni azzal a 1,5-2, 5 millió forinttal, amit az állam ad vissza nem térítendő támogatásként két gyerekre, ha közben 15-20 milliót nőttek az árak??

Nemhogy előrébb lennénk, még jól még is szívtuk...

2021. febr. 6. 08:59
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
63%
Ez érdekes megkérdezhetem melyik városban éltek ? Csak azért mert nálunk Székesfehérváron egy multinál ahol én is dolgozom igaz nem mérnök vagyok hanem technikus de egy gépészmérnök vagy egy villamos/mechatronikaimérnök megkeresi a 400-500-at aki meg beszél nyelvet és tényleg beszéli még diploma sem kell csak nyelvtudás nekik beszerző munkát szoktak ajánlani és nettó 300-350/hó.
2021. febr. 6. 10:19
 12/27 anonim ***** válasza:
0%

Ne haragudj kérdező, de ha te nettó 210 ezret keresel gazdasági diplomával, két nyelvtudással, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz.

Nekem is gazdasági van, szintén két nyelvtudással.A pályakezdő fizetésem nettó 230 volt és ez évekkel ezelőtt volt.

Veled az a baj,hogy nem akarsz tudatosan karriert építeni, nem vagy ambiciózus.

Kár volt lediplomázni, meg nyelveket tanulni ha még annyi eszed sincs,hogy karriert építeni sem tudsz.

Én is vidékről indultam, onnan kerültem Budapestre.Aztán váltogattam az állásokat másfél-2 évente, a fizetésem minden egyes váltással magasabb lett, míg végül elért a mostani nettó 420 ezres szinthez.Ha elcsendesedik ez a Covid helyzet, utána megint váltani fogok, nettó 500-at akarok kialkudni.

2021. febr. 6. 10:24
 13/27 A kérdező kommentje:

Debreceni vagyok.

Kábé az összes multihoz jelentkeztem, fel is vettek volna - és mindenhol ilyen fizuért. Sőt, ilyen 170-180 ezrekért...

De ismét kérdezem, miért csak budapesti multis dolgozóknak járna saját otthon gyerekekkel? A többi nem ember?

2021. febr. 6. 10:27
 14/27 anonim ***** válasza:
0%

Még egyszer leírom, színtiszta propaganda kérdés. A kérdező nem akar CSOK-ot felvenni, családja sincs.

A CSOK Magyarország történelmének egyik legjobb bejelentése és támogató rendszere amivel már rengeteg, rengeteg magyar család élt.

Az ellenzék ezt próbálja eltaposni és ilyen próbálkozásokkal besározni.

De nem fog sikerülni mert aki családos és élt vele az tudja mekkora segítséget kapott.

2021. febr. 6. 10:32
 15/27 anonim ***** válasza:
25%
Azért a világ, aki teleszüli.
2021. febr. 6. 10:33
 16/27 anonim ***** válasza:
25%
Az ország Pest centrikus és tényleg vannak sajnos olyan helyek ahol kevesebb a fizu de azért vannak vidéki nagyvárosok ahol meglehet keresni azt a pénzt. Ilyen pl Győr ami már nem Pest
2021. febr. 6. 10:33
 17/27 A kérdező kommentje:

14-es, ismerjük talán egymást?

Esetleg tagadod, amit még hőn szeretett kormányod is elismer, hogy majd' duplájára emelkedtek a lakásárak?

Vagy problémád van a matematikával, és nem megy a számolás, hogy ha 10 millióval emelkedett egy 70 nm-es panellakás ára, de csak 2,6 millió támogatást kap rá egy család, akkor nekik valahonnan plusz 7,4 millió hitelt fel kell venniük, amire korábban nem lett volna kérdés? Ezt a matematikai tényt mivel tudod cáfolni?

2021. febr. 6. 10:40
 18/27 anonim ***** válasza:
63%

Akkor kellett volna megvenni a lakást. Ha meg nem volt rá akkor pénzed akkor irreleváns mennyibe került akkor. Felhozhatjuk azt is, hogy 1970-ben milyen olcsó lett volna, de ez se változtat a tényeken.

2021. febr. 6. 10:44
 19/27 A kérdező kommentje:
De még mindig nem értem, abban mi jó, ha mindenki felköltözik Budapestre és abban a néhány tehetősebb nyugat-magyarországi városba? Nektek jó lenne, ha plusz kétezer ember ácsingózna a munkát okra, lenyomva a béreket, de még feljebb tolva a lakhatási árakat?
2021. febr. 6. 10:45
 20/27 anonim ***** válasza:
25%

Ki kérte, hogy költözz fel Pestre..?

Ha vidéken nincs pénzed ingatlanra akkor mit akarsz Pesten?

2021. febr. 6. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!