Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Anno a Gyurcsány-kormány...

Anno a Gyurcsány-kormány milyen intézkedésekkel segítette a családok életét? Nekik is volt családvédelmi akciótervük, mint a Fidesznek?

Figyelt kérdés

2021. febr. 5. 20:54
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
64%
Méghogy gyerek? Közjószág!
2021. febr. 6. 10:33
 32/42 anonim ***** válasza:
54%

29! Igen azok tényszerűen leírják, hogy annak a korszaknak a családtámogató politikája jobb volt mint az azelőtti Fidesz kormányoké. Én ezzel minek vitatkozzak, ha egyszer így volt?

nekem is például ez a véleményem, hogy

"Az új elosztásban azonban valóban igazságosabb a rendszer, azaz több jut a szegényebb, kevesebb a gazdagabb rétegeknek." -és eben a 2002 utáni átalakított adókedvezményekről, családitámogatásról ír.

Most akkor én kérdezem, ennyire nem megy a vita, hogy úgy akarsz velem vitatkozni, hogy egyetértesz velem? Ezért kérdeztem, hogy most akkor te kritizálod vagy véded a Fideszt?

Amit én leírtam a 14-es válaszban azon nincs mit vitatkozni, mert tényekkel, nem nagyon lehet, hanem támadsz két olyan forrással, ami lényegében véve engem igazol.

2021. febr. 6. 11:55
 33/42 anonim ***** válasza:
58%

25! Tudod azért muris a fideszesek erőlködése az államadóssággal, mert az elmúlt tíz évben mást sem hallottál, mint az államadósság elleni harcot, meg azt, hogy ők bezzeg "felelősen" bánnak a pénzzel, és nem veszik fel a hiteleket. Na ebből az lett, hogy alig kilenc hónap alatt, egy hasonló gazdasági válságban mint ami 2008 után volt ők a 65%-os államadósságot felpörgették 81%-ra. Gyakorlatilag nyakló nélkül szórják a pénzt, és fürdünk a hitelben, ami pont az ellenkezője annak a felépített "imidzs"-nek, hogy a felelős kormány, ami nem költekezik. Tehát míg az MSZP-SZDSZ később csak MSZP kormánynak kellett közel két év ilyen adósságnövekedéshez egy ennél rosszabb gazdasági helyzetben addig a Fidesz mindezt összehozta tavaly márciustól decemberig, gyakorlatilag hitelből működik az ország, és igen lehet mondani, hogy erre sajnos szükség van, csak "meglepő módon" ha a 2008-09-es gazdasági válság idején történt gazdasági összeomlás és hitelfelvételek kerülnek szóba "valamiért" nem szoktátok azt mondani, hogy erre sajnos szükség volt.

Szóval ebből n szerintem pont a Fidesz hívek nem jönnek ki jól, mert vagy kénytelenek elismerni, hogy minden kormány ilyen helyzetben brutálisan eladósodik, vagy nem ismerik el, de akkor meg azt kell, hogy a Fidesz szar munkát végez. Melyik ujjatokba akartok harapni?

2021. febr. 6. 12:09
 34/42 anonim ***** válasza:
60%

[link]

Hallgasd meg a teljes öszödi beszédet. Gyurcsány maga ismeri el, ha számokról van szó, megáll a tudomány. Na pont ezért nem akarja senki, hogy a sleppje legyen az ő háttérhatalmi irányításával. Szép napot kívánok!

2021. febr. 6. 13:38
 35/42 anonim ***** válasza:
73%
2021-ben egy 2006-os beszédre visszamutogatni nem több, mint az érv-nélküliség, a tehetségtelenség tényszerű igazolása...
2021. febr. 6. 20:14
 36/42 anonim ***** válasza:
100%
#21! Akkoriban csak gondolkodtunk rajta, mostanság meg már tudjuk, hogy nem érdemes.
2021. febr. 6. 20:37
 37/42 anonim ***** válasza:
59%
A magyar rendszerválást Antall, Gyurcsány és Orbán nevei árnyékolják be!
2021. febr. 7. 09:51
 38/42 anonim ***** válasza:
55%

Nem érzek késztetést, hogy az ujjamba harapjak.

A 2020-ban a magyar GDP kb. 10%-ot esett a várt 5%-os növekedés miatt. Nem azért 81%, mert az államadósság ennyire meg szaladt, hanem mert a GDP visszaesett, amint a GDP helyreáll, az adósság is visszamegy a korábbi szint közelébe.

A többi Európai ország is ugyanebben a cipőben jár, mindenhol megszaladt az adósság, mert a vírus miatt esett a GDP. 2019 végén az EU adóssága 77% volt, 2021 elejére 90% fölé ment. Nyilván Európ-szerte nyakló nélkül szórják a pénzt. :D

Én elismerem, hogy az ilyen helyzetek adósságnövekedéssel járnak, direkt kiemeltem, hogy a szoci érában a válság előtt is ugyanúgy növekedett az adósság (2001 vége: 52%, 2007 vége: 66%). Erre mi a ki fogás? Csak nem szr munkát végzett az akkori kormány? Meg persze azt is nézzük majd meg, hogy a 2008-2010 között felhalmozott adósság mennyire lesz tartós a 2020-2021-essel, meg azt se feledjük, hogy a 2008 előtti szintre kik hozták vissza.

Nevetséges hitelekből működő országot emlegetni pont nektek. Mire kellett az IMF hitel? Az MSZP-s Kunhalmi nyilatkozta az ATV-ben, hogy Orbánnak nincs is szüksége az EU-s segélycsomagra, mert van tartalék. Ennyire működünk hitelből, az előző kormánynak meg még a 13-ik havit is visszakellett vonni.

„…az elmúlt tíz évben mást sem hallottál, mint az államadósság elleni harcot.” Hát nem tudom, én annyira gyakran ezt nem hallottam, de úgy általában az ellenzékiek is azt szokták mondani, hogy a Sorosozás, Brüsszelezés, migránsozás megy, de persze nem ilyenkor, ha az államadósság kerül szóba, akkor úgy csavarjuk a dolgot, hogy mást se hallottunk csak azt. Abba már bele se menjünk, hogy a szoci érában miket hallottunk (gázár-, villanyárcsökkentés) és mi valósult meg.

2021. febr. 7. 14:49
 39/42 anonim ***** válasza:
70%

A rendszerváltást az SZDSZ és a globalista nagytőke árnyékolta be.

Szövetkezve velük az átmentett kommunista pártstruktúra.

"Tetszettek volna forradalmat csinálni" mondta Antal József, mert ennél többet nem mondhatott...

2021. febr. 8. 14:02
 40/42 anonim ***** válasza:
90%

38! Pedig azt csinálod, mert már kénytelen vagy narratívát váltani! Eddig ugyanis a fideszesek végig azt a brutális ferdítést alkalmazták, hogy fogták a 2002-es GDP arányos államadósságot, és közölték, hogy a 2010-re történő növekedése CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a kormány hibája volt, és nem is volt itt semmiféle világválság, mármint volt, csak nem ismerték el a jelentőségét.

Most erre te már elismered, hogy igen ilyen helyzetben gyakorlatilag törvényszerű, hogy brutálisan megugrik az államadósság. Tehát pont azt csinálod, amit írtam, hogy harapod szépen az ujjad, mert mostantól nem lehet azt mondani, hogy a "Gurcányékmegemelték80%raazadósságot" mert a Fidesz alatt is ez történt egy hasonló helyzetben.

Ráadásul sokkal gyorsabban! Ez az igazán kínos, amiről hallgatás van, itt kilenc hónap alatt hozták össze azt, amihez a szociknak majdnem két év kellett, már hasonló mértékű államadósság növekedéshez gazdasági válság idején.

Most mivel ezek tények, így te is már a 2002-200 közötti időszakot külön kezeled, és ez máris siker, mert eddig szépen összemostátok az egészet.

"A 2020-ban a magyar GDP kb. 10%-ot esett a várt 5%-os növekedés miatt. Nem azért 81%, mert az államadósság ennyire meg szaladt, hanem mert a GDP visszaesett, amint a GDP helyreáll, az adósság is visszamegy a korábbi szint közelébe."

Vagy inkább nem, mert a hitelek kamatait fizetni a kell, a gazdaság meg nem olyan, hogy kikapcsolod aztán meg bekapcsolod. Ha olyan lenne, nem lennének gazdasági válságok sem.

Azt hiszem Varga Mihály mondta, hogy valószínűleg 2024-re fogjuk elérni egyáltalán a 2019-es szintet foglalkoztatásban, és gazdasági teljesítményben.

Amúgy ez az érvelésed, ha igaz volna megint ujjba harapás, mert akkor elvileg 2015 után rögtön vissza kellett volna pattannia 65%-ra az államadósságnak, mert a GDP már jócskán nőtt.

Ja és látom te nem tudsz róla, hogy tavaly NÉGYEZER MILLIÁRD FORINTTAL NŐTT A TARTOZÁSUNK nem csak a GDP arányos adósság szállt el, ez az a giga hitel, amiről mondom, hogy ebből működik az ország. Ezt éljük most fel, tudom nem tetszik, de ez van.

"A többi Európai ország is ugyanebben a cipőben jár, mindenhol megszaladt az adósság, mert a vírus miatt esett a GDP. 2019 végén az EU adóssága 77% volt, 2021 elejére 90% fölé ment. Nyilván Európ-szerte nyakló nélkül szórják a pénzt. :D"

Megint az, hogy a 2008-10 közötti eladósodást miért nem elemeztétek ilyen alaposan, miközben akkor is egy rakás ország adóssága szállt el, és messze nem csak Magyarországnak kellett az IMF-hez meg az EU-hoz szaladni pénzért. Csak olyankor "valamiért" nincsen nemzetközi kontextus, csak "Gyurcsányeladósítottazaországot".

"Én elismerem, hogy az ilyen helyzetek adósságnövekedéssel járnak,"

Csak eddig ez nem így volt a fidezsesek többségénél, erre mondom, hogy ujjba harapás.

" a szoci érában a válság előtt is ugyanúgy növekedett az adósság (2001 vége: 52%, 2007 vége: 66%)."

Erről beszélek, hogy végre már nem a nyolcvanszázalékos lett a Gyurcsány miatt az államadósság, hanem kénytelenek vagytok szétszedni, helyesen az elmúltnyolcévet több szakaszra. Végre!

kifogást én nem keresek, inkább furcsállom, hogy most már rögtön a fideszesek is megszorítás pártiak, elvégre 2006-ban mikor Gyurcsányék elkezdték húzni a nadrágszíjat, hogy csökkenjen az államadósság még ment a sivalkodás, hogy ez milyen szörnyű.

"Meg persze azt is nézzük majd meg, hogy a 2008-2010 között felhalmozott adósság mennyire lesz tartós a 2020-2021-essel, meg azt se feledjük, hogy a 2008 előtti szintre kik hozták vissza."

Na itt magadnak mondasz ellent, elvégre azt írod, hogy amint a gazdaság beindul eltűnik az adósság -ez amúgy nem igaz-, most akkor meg kell dolgozni az államadósság csökkentésért, vagy magától eltűnik? Mellesleg a Fidesz "visszahozzása" jobbára kimerült abban, hogy betolták a manyup pénzeket az államadósságba, aztán csináltak egy kemény megszorító politikát 2010 után (ami ellen korábban tiltakoztak). Ezzel amúgy önmagában semmi baj nem lenne, csak akkor megint az, hogy a másik kormány megszorításai ellen miért lázadtak annyit. Jó értem, mert ellenzék és most "mi" is ezt csináljuk, de megint az, hogy jól látszik sok ugrálnivaló nincsen, ha magas az államadósságod.

most is, nagyon valószínű, hogyha a Fidesz nyer 2022-ben 23-tól egy brutális megszorító politika várható.

"Nevetséges hitelekből működő országot emlegetni pont nektek."

Nem inkább arról van szó, hogy kínos kimondani ezt fideszesként, hogy de hitelből működik az ország, mert amúgy abból.

"Mire kellett az IMF hitel?"

Ugyanarra, amire most a négyezer milliárdos adósságnövelés, hogy elkerüljék az államcsődöt. Csak az IMF hitelt végül le sem kellett hívni teljesen 2010-ig csak egy kis részét.

"Hát nem tudom, én annyira gyakran ezt nem hallottam,"

Mert egyrészt 2015 után dobva lett a migránsozára, sorosozásra.

Pedig Orbán Vikor: Az államadósság ellenség! -2011-ben, Matolcsy György még egy adósság elleni harcra való alapot is létrehozott, ahová bárki utalhatott pénzt -csak aztán nem volt népszerű, az Alaptörvénynek nevezett alkotmányba bele is került, hogy:

"(4) Az Országgyűlés nem fogadhat el olyan központi költségvetésről szóló törvényt, amelynek eredményeképpen az államadósság meghaladná a teljes hazai össztermék felét.

(5) Mindaddig, amíg az államadósság a teljes hazai össztermék felét meghaladja, az Országgyűlés csak olyan központi költségvetésről szóló törvényt fogadhat el, amely az államadósság a teljes hazai össztermékhez viszonyított arányának csökkentését tartalmazza."

Igaz a kiskapu ott van, hogy válság idején nőhet az adósság, de ez még ennek a 2010-15 közötti kornak a terméke, mikor a fő mumus az államadósság volt.

2021. febr. 9. 17:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!