Támogatjátok a külhoni magyarok szavazati jogát?
Figyelembe véve azt, hogy:
- a választójog alapja nem az adózás, mint azt sokan tévesen gondolják
- a szavazatuk gyakorlatilag nem sokat számít, viszont nekik fontos, hiszen érdekük nekik is.
"Tehát a kérdés megintcsak az, hogy ha tudják, hogy Angliában hány magyar él, akkor miért nem létesítenek több szavazóhelyet az országban, miért kell mindenkinek egy helyre utaznia, ahol reálisan nem is tud többszázezer leszavazni."
Feltehetöen, mert nincs rá igény! Három ember miatt nem nyitnak másik helyet.
Igen, ogy helyett helyhatósági lett volna.
"Csak azért, mert a világ nem egymástól elszigetelt, hanem egymáshoz ezer szállal kötődő nemzetekből és országokból áll, ez még nem ok arra, hogy ezek közül a kapcsolatok közül önkényes módon szemezgetve politikai haszonszerzés céljából torzítsunk egy ország választási rendszerén, hogy négy év múlva se lehessen minket leváltani."
Önkényes haszonszerzésre nem ok, de választójog megadására olyannak, akinek járna, elég ok.
Lehet itt jönni a német autógyárakkal meg egyéb példákkal, de tudjuk, hogy teljesen más helyzet, szóval felesleges. A határontúli magyarok helyzete elég egyedi, és a szavazati jog a legcsekélyebb gesztus amivel a kapcsolatot erősíthetjük.
Ez egy nézetbeli különbség; el tudom fogadni, hogy a magát nemzetinek/magyarnak gondoló emberek támogatják a határontúli magyarokat, nincs belőle nagyobb kár.
Engem viszont hidegen hagy az etnikai nézőpont és az én nézeteim szerint a magyarországi választásokon a helyi közösségnek kell képviseltetnie magát és nem az azon kívülinek, ahogy ezt írnák páran korábban is.
Értem, hogy nem értetek vele egyet, de ez is ugyanolyan következetes, mint a ti nézetetek. El tudjátok ezt fogadni vagy le leszek pontozva?
Nem csak EU állampolgárok, pl még a menekültek is szavazhatnak önkormányzati választáson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!