Nem tudom miért panaszkodnak a vendéglátósok? Át kell állni kiszállításra mindenkinek. Fölöslegesnek tartom a helyben fogyasztós helyeket. Minek? Nem mindenki tud összeütni egy kaját de az el tudja vinni és otthon megeszi.
"Ezért a sírás nem életszerű."
Mekkora egy gyökér vagy, még azokkal sem tudsz együttérezni, akik megtartották a dolgozóikat, csak épp negyedéve még egy forint megígért támogatást nem kaptak, mert b"sznak átutalni neki.
Magyarázol, hogy bármihez lehet alkalmazkodni, de láthatóan az elbocsátást nem sorolod ide, holott világosan ki lett fejtve neked, hogy a kiszállítás nagyságrendekkel kisebb bevételt hoz és nem old meg semmilyen fatális problémát sem. Tudsz bármit mondani, ami nem kiszállításról szól és a bevételi oldalt növeli?
A házhoz szállítás valóban nem pótolja az éttermi étkezést.
Talán arra jó a jelenlegi helyzet,hogy ezután a vendéglátósok, vagy legalább egy részük rájön, hogy a vendég nem szükséges rossz.
Voltam egy olyan Teréz körúti teraszon, ahol 28 perc alatt, kb. 50%-os telítettség mellett nem voltak képesek kihozni egy pohár italt. Először (és utoljára voltam ott), tehát nem arról volt szó, hogy egy korábbi eset miatt elégedetlen volt velem a pincér!
Az ilyen helyekért, pincérekért nem szakad meg a szívem.
Ezt is figyelembe kell venni a nagy együttérzésben. Ne csak akkor legyen szükség a vendégre, ha baj van.
1, Ez a te véleményed. Van, akinek ez ugyan úgy szórakozás, mint neked a mozi, kirándulás, bármi. Attól, hogy te ez nem érted, még így van és van rá igény.
2, Nem, hangulatilag sem ugyan az, és az étel sem ugyan az. Szerinted mindegy, hogy valamit frissen eszel, vagy szottyadtan, mikrózva?
3, Nem mindenkinek van lehetősége átállni a kiszállításra. Egy kifőzde pont az alacsony árai miatt tud fennmaradni, ki rendelne tőlük, ha a szállítás miatt dupla annyiba kerülne? És igen, attól hogy elvitelre lehet kérni, nagyban megcsappant a forgalmuk...
4, Van, akinek az számít kényelmesnek, hogyha valaki otthon főzőcskézik. Lehet fura, de nem abban a világban élünk, ahol minden ember mellett van egy háztartásvezető, aki ellátja mindennel. Én ismerek kifőzdét, aminek a legnagyobb forgalmát a fizikai munkások adják. A környéken építéseken, felújításokon, útmunkálatokon, stb. dolgozók, akiknek a napi 12-14 óra munka mellett kurvára nincs idejük főzni, és tök jó, hogy van egy hely, ahol 1000ft/napi menü tudnak egy kiadósat enni, és nem a mocsokban, porban, hidegben kell megenni valami szendvicset, hidegen.
5, A turizmus alapja a vendéglátóipar, nem biztos, hogy ki kéne végezni a nagytöbbséget.
Én nem a kényeztetés, vagy a varázs miatt járnék étterembe, hanem, hogy valahol normálisan meg tudjam enni a menümet, mert állandóan útközben vagyok!
Engem nem érdekelnek a koncertek, múzeumok, csak ez az egyetlen, hogy ne a kocsiban kellene elfogyasztani a kaját!
#16
"Azok száma elenyésző, akik egymagukban szoktak betérni egy étterembe."
Ezt mégis honnan veszed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!