Nem tudom miért panaszkodnak a vendéglátósok? Át kell állni kiszállításra mindenkinek. Fölöslegesnek tartom a helyben fogyasztós helyeket. Minek? Nem mindenki tud összeütni egy kaját de az el tudja vinni és otthon megeszi.
Amit írsz az mind igaz. A 21. századi ember nem teljesen normális, hogy kényelemből étterembe jár ahelyett, hogy megcsinálná magának az ételt alapanyagokból. Az is furcsa, hogy a gyorséttermek ennyivel drágábbak annál, mintha magamnak csinálnám meg. 100 éve nem volt így.
Sajnos a jelenlegi adósságalapú pénzügyi rendszerben viszont vagy növeljük a GDP -t minden évben, vagy a teljes lakosság nem tudja törleszteni a hitelt. Ha már növelni kell a termelés, még mindig jobb, ha ezt a 21. századi ember idiótizmusára épített szolgáltatásokkal tesszük, mintha mondjuk több autót/repülőt/élelmiszert gyártunk, ami tönkretenné a földi légkört.
A fentiek miatt az egész gazdasági rendszer egy nagy kártyavár, ami a legkisebb szellőre (például 2020ban kicsit keményebb megfázás, tüdőgyuszival is járhat) összeroskad.
Az éttermek nem csak az éhség enyhítéséről szólnak, hanem teret adnak a közösségi kapcsolatoknak/találkozóknak. Ha nincs közösség, akkor nincs értelme az étteremnek sem. Azok száma elenyésző, akik egymagukban szoktak betérni egy étterembe.
Továbbá a kiszállításnak is megvannak a maga költségei. Egyrészt csomagolás, másrészt pedig a szállítás, harmadrészt pedig a vendégelérés (gondolok most a netpincérre és hasonlókra, akik piacvezetői az online rendeléseknek).
És ne várjuk el, hogy ha én online rendelek ugyanabból az étteremből, ahova ezelőtt jártam, ugyanannyit is fogok fogyasztani. Nem fogok még egy italt kiszállíttatni, nem fogok földimogyorót kérni az asztalomhoz, alkoholt pláne nem szoktam online rendelni. A kiszállításból származó haszna az étteremnek mérföldekkel alacsonyabb.
És arról ne is beszéljünk, hogy az online rendeléses kajáknak már kialakult egy sajátos piaca. Online én csak 2 helyről szoktam rendelni, mindig is így volt. És annak ellenére, hogy egy csomó étterem átállt kiszállításra, én még mindig csak erről a 2 helyről rendelek, mert eddig is ez volt a szokásom. + tipikusan olyan éttermekbe jártam, amik túl messze vannak a lakhelyemtől, hogy ide is kiszállítsanak, szóval...
Szóval a kiszállítás jelenleg csak egy veszteségminimalizálást jelent, de nem old meg semmit sem.
#8 (08:54) Ugye, azért az introvertált is ember?
A jómodorú felszolgáló igény és szerenceskérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!