Mi a baj a uzsorásokkal? A bankok sokkal rosszabbak?
Nem szeretném túlragozni.Minket is elért a válság.
Szüleimnek a vállalkozás megmentéséhez kölcsönre lett volna szükségük.Szabad felhasználásúra mert a vállalkozásfejlesztési kölcsön kamatai embertelenek.
Próbálkoztunk jelzáloggal.
Nem vagyok tisztába a ázunk adataival.2szintes 5 szoba nappali konyha 2 fűrdő.2 garász 1 műhely 1 istálló(10 box-al)hatalas porta 3 kutyusnak vlamaint a hátsó portánkon jelenleg 5 ló szaladgál karámba szóval az sem kicsi.
A házunk Miskolc zöldövezeti részében van csendes nyugodt helyen mégis pár percre a nyüzsgéstől.
Kijött az okos banki szakember itt kaptuk az első pofont.A házunk értéke(ja igen a hőszigetelést majdnem elfelejtettem szóval az is van majdenm 1millióba került)szóval a házunk értéke4,5millió forint.Ekkor szüleim majdnem sírógörcsöt kaptak főleg azok tudatában hogy a volt szomszédunk(jóba voltunk)16 misiért adta el a 2 szobás fűrdős konyhás 70-es években épült kockaházát.
Mentünk másik bankhoz innen is jött egy okos vagyok úr vagyok emberke ő már jobb fej volt felértékelte 6 millióra. :-))))
Csak halkan jegyezném meg hogy a rettegett avasi lakótelepen(50ezer embernek otthont adó beton dzsungel)amely tele van primitív utcán késelő kisebbséggel eg panelban 54m2-es lakást nem biztos hogy lehet venni ennyiért.De a pestiek is biztos tudják h ott egy garzon is 8-10millió(mármint pesten)
Tehát h érthetőbb legyen.Van budán egy nagy családi házatok és nem ér annyit mint mondjuk a 8-ban a Rákóczin egy társasház.
Próbálkoztunk szabadfelhasználású személyi kölcsönökkel.
24%-os kamattal hírdetik magukat.Csak egy példa nm tudom már melyik bank nagybetűs hírdetése:1millió forint 72hónapra havi 25ezer Ft.
Hol van itt a 24%?Na most ha nem vagyok buta akkor a 72hónap az 6 év.Ha 25ezrével fizetem havonta az ézi 300ezer.Ha az évi 300ezret megszorzom hattal az 1millió800.Akkor az nem 80%-os kamat.Mert szerintem(bár még gyerek vagyok)de a 24%akkor lenne ha az 1millióra 240-et kén visszafizetni.
Szóval minden banki szinte minden címszó alatt futtatott hitellehetőségre hatalmas kamatokat kér sőt ilyen olyan költségeket.Tehát csak az h megkapjam a egymilliót benne van 150ezerbe és még erre jön a 800ezer kamat.
A mondandóm lényege(bár csak sikerült elhúznom)fateromnak van uzsorás ismerőse nála 1 millióra500ezret kell visszafizetni és ő is normális szerződéssel jötttt hozzánk anyukám jogász átolvasta nem volt benne átverés.
Konkrétan mi is a baj az uzsorásoknak nevezett emberekkel?
Csak nem az hogy kedvezőbb feltételekkel adnak pénzt mint a bankok és ez nem tetszik a pénzintézeteknek???
Hozzáteszem a végén remélem ezt is olvassátok.
Nem a falun ill a telepeken élő cigány uzsoráokra gondolok.Mert az tényleg aljas munka és az egy más dimenzió.Ott már az elején megvan a megfélemítés.
Ha a számokat is úgy ismered, mint a kamatokat, akkor lehet, hogy az 45 és 60 millió volt :D
A 24% kamat az ÉVES kamat. Nem ilyen egyszerű a kiszámítása az egésznek, mert ha 1 év alatt fizetsz is belőle, egyre kevesebbre jön rá a 24%. Egy egyszerű számolási mód:
Kezdetben 1 millió, erre rájön a 24%->1.240ezer. Kifizetsz 300-at az első év végéig->940ezer. Erre újra 24%->~1190e. Kifizetsz 300-at->890e, és így tovább. A bank ettől "jobban" számol, pedig +kezelési jktg, folyosítási díj, stb.
1millióra 500ezer kamat meg messze nem uzsora, kivéve ha mondjuk 6 év helyett 6 hónapra vonatkozik.
Uzsora az, amikor 10ezerre 30-40et fizettetnek vissza. 2-3 hónap alatt... Van ilyen sajnos. Persze papír nélkül. Viszont érdekes lehet, hogy az ismerős adózik-e a nyereség után... Gyanús, hogy nem.
Az a palota az annyira nem palota.3gyerek 3 szülők.Szóval ha úgy vesszük 1 szabad szoba van nálunk.a vendégszoba a többit belakjuk.
És mint a végén írtam is nem a cigányokrólbeszélek.
amúgy meg nem csak az uszorás de a bank is leveszi a házadat kilakoltatnak ők is.
De az uzsorahitel még mindíg kedvezőbb mint a banki.
Amit pedig írtam az a kamt volt a thm is meg volt adva az is olyan 24körül volt meg a kamat is.
De akiktől mi felvettük a pénzt őket is uzsorásként tartják számon.
De a bankok mik?Ők az államilag támogatott uzsorások?
12:57 nem ismerem a kamatokat.Te látom képben vagy.
De most ha a bank azt mondja h 72hónapig havi 25ezrével kell visszafizetni és ez a törlesztőrészlet nem változik a 6év alatt tehát végig 25 ezer,akkor jól számoltam.Vagy nem?
hány évre vettétek fel a kölcsönt az ismerőstől?
amúgy ezt nem nevezném igazi uzsorának, hisz baráti kölcsön volt.
az igazi uzsorásnak sokszor hetente kell fizetni és ha nem jön össze, akkor jön a baseball ütő.
Nem abráti kölcsön volt.Ők kimondottan ezel foglalkoznak.Szóval ők a köztudatban uzsorásként vannak jelen.
Mi havonta fizetjük de fizethettük volna hetente vagy 2hetente.Így állapodtak meg.És 2 évre vettük fel.
Ha jól tudom.
És ez csak így eszembe jutott.Nem lehet hogy azért van ennyi uzsorás meg magán személy aki kölcsönöket ad,mert a bankok egyszerűen pofátlanul magas kamatokat kérnek és az embereknek ez jobban megéri?
nem, nem ezért vannak uzsorások.
uzsorások azért vannak, mert sokan vannak akik nem kapnak bankban kölcsönt, mert vagy nincs elég fizujuk, fedezetük, vagy mert bar listások.
semmi kérdezősködés, stb. ennyi.
persze a bankok is kocsogok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!