Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a baj a uzsorásokkal? A...

Mi a baj a uzsorásokkal? A bankok sokkal rosszabbak?

Figyelt kérdés

Nem szeretném túlragozni.Minket is elért a válság.

Szüleimnek a vállalkozás megmentéséhez kölcsönre lett volna szükségük.Szabad felhasználásúra mert a vállalkozásfejlesztési kölcsön kamatai embertelenek.

Próbálkoztunk jelzáloggal.

Nem vagyok tisztába a ázunk adataival.2szintes 5 szoba nappali konyha 2 fűrdő.2 garász 1 műhely 1 istálló(10 box-al)hatalas porta 3 kutyusnak vlamaint a hátsó portánkon jelenleg 5 ló szaladgál karámba szóval az sem kicsi.

A házunk Miskolc zöldövezeti részében van csendes nyugodt helyen mégis pár percre a nyüzsgéstől.

Kijött az okos banki szakember itt kaptuk az első pofont.A házunk értéke(ja igen a hőszigetelést majdnem elfelejtettem szóval az is van majdenm 1millióba került)szóval a házunk értéke4,5millió forint.Ekkor szüleim majdnem sírógörcsöt kaptak főleg azok tudatában hogy a volt szomszédunk(jóba voltunk)16 misiért adta el a 2 szobás fűrdős konyhás 70-es években épült kockaházát.

Mentünk másik bankhoz innen is jött egy okos vagyok úr vagyok emberke ő már jobb fej volt felértékelte 6 millióra. :-))))

Csak halkan jegyezném meg hogy a rettegett avasi lakótelepen(50ezer embernek otthont adó beton dzsungel)amely tele van primitív utcán késelő kisebbséggel eg panelban 54m2-es lakást nem biztos hogy lehet venni ennyiért.De a pestiek is biztos tudják h ott egy garzon is 8-10millió(mármint pesten)

Tehát h érthetőbb legyen.Van budán egy nagy családi házatok és nem ér annyit mint mondjuk a 8-ban a Rákóczin egy társasház.

Próbálkoztunk szabadfelhasználású személyi kölcsönökkel.

24%-os kamattal hírdetik magukat.Csak egy példa nm tudom már melyik bank nagybetűs hírdetése:1millió forint 72hónapra havi 25ezer Ft.

Hol van itt a 24%?Na most ha nem vagyok buta akkor a 72hónap az 6 év.Ha 25ezrével fizetem havonta az ézi 300ezer.Ha az évi 300ezret megszorzom hattal az 1millió800.Akkor az nem 80%-os kamat.Mert szerintem(bár még gyerek vagyok)de a 24%akkor lenne ha az 1millióra 240-et kén visszafizetni.

Szóval minden banki szinte minden címszó alatt futtatott hitellehetőségre hatalmas kamatokat kér sőt ilyen olyan költségeket.Tehát csak az h megkapjam a egymilliót benne van 150ezerbe és még erre jön a 800ezer kamat.

A mondandóm lényege(bár csak sikerült elhúznom)fateromnak van uzsorás ismerőse nála 1 millióra500ezret kell visszafizetni és ő is normális szerződéssel jötttt hozzánk anyukám jogász átolvasta nem volt benne átverés.

Konkrétan mi is a baj az uzsorásoknak nevezett emberekkel?

Csak nem az hogy kedvezőbb feltételekkel adnak pénzt mint a bankok és ez nem tetszik a pénzintézeteknek???

Hozzáteszem a végén remélem ezt is olvassátok.

Nem a falun ill a telepeken élő cigány uzsoráokra gondolok.Mert az tényleg aljas munka és az egy más dimenzió.Ott már az elején megvan a megfélemítés.

2010. aug. 16. 12:32
 1/10 anonim ***** válasza:
érdekes :)
2010. aug. 16. 12:43
 2/10 anonim ***** válasza:
majd írj egy komfort nélküli rozzant tanyáról ahová a lakásmaffia kirak törvényesen közjegyzővel,hogy milyen rendesek ezek az uzsorások.
2010. aug. 16. 12:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
a 24% az THM, évekre van számolva. A hitellel amúgy ésszel bánjatok. El is lehet adni azt a palotát lóval mindennel együtt 25.000.000ért, venni egy panelt 8millióért és a 17milliót (vagy egy részét) befektetni a vállalkozásba. Nehéz lemondani a jobb életkörülményről, de a hitelbe belefulladni ennél lényegesen rosszabb...........
2010. aug. 16. 12:46
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha a számokat is úgy ismered, mint a kamatokat, akkor lehet, hogy az 45 és 60 millió volt :D

A 24% kamat az ÉVES kamat. Nem ilyen egyszerű a kiszámítása az egésznek, mert ha 1 év alatt fizetsz is belőle, egyre kevesebbre jön rá a 24%. Egy egyszerű számolási mód:

Kezdetben 1 millió, erre rájön a 24%->1.240ezer. Kifizetsz 300-at az első év végéig->940ezer. Erre újra 24%->~1190e. Kifizetsz 300-at->890e, és így tovább. A bank ettől "jobban" számol, pedig +kezelési jktg, folyosítási díj, stb.

1millióra 500ezer kamat meg messze nem uzsora, kivéve ha mondjuk 6 év helyett 6 hónapra vonatkozik.

Uzsora az, amikor 10ezerre 30-40et fizettetnek vissza. 2-3 hónap alatt... Van ilyen sajnos. Persze papír nélkül. Viszont érdekes lehet, hogy az ismerős adózik-e a nyereség után... Gyanús, hogy nem.

2010. aug. 16. 12:57
 5/10 A kérdező kommentje:

Az a palota az annyira nem palota.3gyerek 3 szülők.Szóval ha úgy vesszük 1 szabad szoba van nálunk.a vendégszoba a többit belakjuk.

És mint a végén írtam is nem a cigányokrólbeszélek.

amúgy meg nem csak az uszorás de a bank is leveszi a házadat kilakoltatnak ők is.

De az uzsorahitel még mindíg kedvezőbb mint a banki.

Amit pedig írtam az a kamt volt a thm is meg volt adva az is olyan 24körül volt meg a kamat is.

2010. aug. 16. 13:01
 6/10 A kérdező kommentje:

De akiktől mi felvettük a pénzt őket is uzsorásként tartják számon.

De a bankok mik?Ők az államilag támogatott uzsorások?

2010. aug. 16. 13:03
 7/10 A kérdező kommentje:

12:57 nem ismerem a kamatokat.Te látom képben vagy.

De most ha a bank azt mondja h 72hónapig havi 25ezrével kell visszafizetni és ez a törlesztőrészlet nem változik a 6év alatt tehát végig 25 ezer,akkor jól számoltam.Vagy nem?

2010. aug. 16. 13:08
 8/10 anonim ***** válasza:

hány évre vettétek fel a kölcsönt az ismerőstől?

amúgy ezt nem nevezném igazi uzsorának, hisz baráti kölcsön volt.

az igazi uzsorásnak sokszor hetente kell fizetni és ha nem jön össze, akkor jön a baseball ütő.

2010. aug. 16. 13:14
 9/10 A kérdező kommentje:

Nem abráti kölcsön volt.Ők kimondottan ezel foglalkoznak.Szóval ők a köztudatban uzsorásként vannak jelen.

Mi havonta fizetjük de fizethettük volna hetente vagy 2hetente.Így állapodtak meg.És 2 évre vettük fel.

Ha jól tudom.

És ez csak így eszembe jutott.Nem lehet hogy azért van ennyi uzsorás meg magán személy aki kölcsönöket ad,mert a bankok egyszerűen pofátlanul magas kamatokat kérnek és az embereknek ez jobban megéri?

2010. aug. 16. 13:24
 10/10 anonim ***** válasza:

nem, nem ezért vannak uzsorások.

uzsorások azért vannak, mert sokan vannak akik nem kapnak bankban kölcsönt, mert vagy nincs elég fizujuk, fedezetük, vagy mert bar listások.

semmi kérdezősködés, stb. ennyi.

persze a bankok is kocsogok.

2010. aug. 16. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!