Ha most 22 éves vagyok, akkor a jelenlegi felállás szerint milyen nyugdíjam lehet majd a jövőben?
@ 20. mert ti szerencsések vagytok. Olyan helyen éltek, ahol van munkalehetőség, amiből származó jövedelemmel meg vagytok elégedve.
Ennek a kárpát-medencei régiónak az egyik béklyója az, amit az itt élő átlagpolgárok önként, kulturális hagyományaikra építve magukra kötnek, rugalmatlanná, a változó körülményekhez való alkalmazkodásra képtelenné téve saját magkat.
Az ingatlant eladni, újat keresni, venni olyan nagységrendő macerát von maga után, ami csak ritkán teszi kivitelezhető az átlagpolgárok számára a lakóhely váltást.
Ez is visszahúzza ( más kelet-európai prioritások mellett) az itt potenciálisan elérhető életszínvonalat, összeasonlítva fejlett országokkal, pl. a tömegek által vágyott USA-val. Ezek a tömegek persze az USA életszínvona előnyeit ismerik csak, de azt az "árat" ami annak hossző távő elérésével jár, már nem akarják tudomásul venni előre.
#21 Hiába ismételgeted ezt a nyugati liberális szöveget, attól még nem lesz igaz.
A bérlakásban élés azt jelenti, hogy más lakásvásárlását finanszírozod meg te.
Értem, hogy könnyebb átvenni nyugatról a reklámbaromságokat, mint gondolkodni, de a valóság akkor is az, hogy aki akar az tud költözni, eladni, mozdulni. Aki meg nem akar, az nem fog akkor sem ha bérlakásban lakik, mert a költözés az amit nehéz meglépni és nem a lakás eladást, vásárlását.
Ez a nyugati világ egyik legügyesebb átverése, hogy a hozzád hasonlókkal el tudták hitetni, hogy nektek jobb ha nincsen saját ingatlanotok.
Hát akkor ne legyen, nem kötelező! Fizesd egész életedben nyugodtan, aztán döbbenj rá hogy 20 év alatt te is kifizetted egy lakás árát, csak még sincsen semmid!
Ehhez nem érdemes érzelmi, vagy ideológiai alapon viszonyulni.
Közgazdasági racionalitás, amit írtam. Annak oka van, hogy az USA népessége világviszonylatban sok milliárd ember által irigyelt anyagi életszínvonalat tud elérni. Az egyik ilyen okot jelöltem meg itt.
Mi is saját tulajdonú kéróban élünk, éppen ezért is át tudom élni annak súlyát, amit állítottam.
Valójában arról dönt mindenki, hogy
- lemond-e a többlet vásárlóértékű jövedelemről az önként választott röghöz kötés (saját ház) által, vagy inkább
- a rugalmasságáért cserébe a lényegesen magasabb jövedelmet választja, amibe bőven belefér, hogy bérleti díjat fizet ott, ahol épp többet kereshet a család. l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!